ΕΡΕΥΝΑ: ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ!!

ΕΡΕΥΝΑ: ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ!!

Γράφει η Εύα Τάκη

  •   Με την χρήση ενός φαρμακου που ήταν ήδη εγκεκριμένο για κλινικές δοκιμές, οι ερευνητές κατάφεραν να θεραπεύσουν βλάβες στον εγκέφαλο και να αυξήσουν την δημιουργία καινούργιων εγκεφαλικών κυττάρων σε ποντίκια που υπεφεραν απο εγκεφαλικά επισόδεια.
  • Οι ερευνητές δημιουργούν καινούργιες ελπίδες σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τα συπτωματα των εγκεφαλικών επεισοδίων , που είναι ο 5ος κυριότερος λόγος θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παλιο το φάρμακο, Αλλά νέα η Αντιμετώπισή
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Manchester έχουν αναπτύξει ενα καινούργιο τρόπο αντιμετωπισης που θα μπορούσε να ελλατωσει τις επιπτώσεις των εγκεφαλικών και να βοηθήσει επίσης την επιδιόρθωση του πληγωμένου μέρους του εγκεφάλου.
Επιπλεον το φάρμακο που χρησιμοποίησαν είναι ήδη κλινικα εγκεκριμενο. Η ερευνα αυτή δημοσιευτηκε στο «Behaviour and Immunity» της βρετανιας και περιγραφεί πως έκαναν την έρευνα τους χρησιμοποιώντας ποντικια, για να δημιουργησουν ισχαιμικά εγκεφαλικά επισόδεια, που είναι ο επικρατέστερος Τύπος εγκεφαλικου και αυτό που προκαλείτε όταν μπλοκάρει μια αρτηρια με οξυγονομενο αιμα, προς τον εγκέφαλο.
Αμέσως μετά την επίδραση αυτη, οι ερευνητές την αντιμετώπισαν με την χρηση ενός φαρμακου που ονομάζεται interleukin-1 receptor antagonist (IL-1Ra).
Το οποίο είναι ένα αντιφλεγμονωδες φαρμακο που έχει εγκριθεί στην χρήση του για την αντιμετώπιση της ρευματοειδης αρθρίτιδας.
  • Παρατήρησαν λοιπόν μια μειωση στον τραυματισμό του εγκεφάλου που τυπικα παρατηρείται μετα απο ενα εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Παρατήρησαν επίσης ότι αυξηθηκε η νευρογεννηση (ή δημιουργία δηλαδή νέων νεύρων) στην περιοχη που δημιουργηθηκε πλήγμα στις μέρες που ακολουθησαν μετα την θεραπεία.
  • Τα ποντίκια δεν ξαναπεκτησαν ποτέ τις ικανότητες που έχασαν μετά το εγκεφαλικό.

 

Ελπίδα για μια αντιμετώπιση στο μέλλον.
Το εγκεφαλικό επισοδειο είναι ο 5ος κυριος λογος θανατου στις Ηνωμένες Πολιτείες με περίπου 800.000 ανθρωπους να υποφέρουν από αυτό κάθε χρόνο σύμφωνα με Κεντρα για Ελεγχο Ασθενειών και Αποτροπής (Prevantion) (CDC).
Προκαλούνται οταν η ροή του αίματος του εγκεφάλου διακόπτεται, συνήθως λόγω ενός θρόμβου στο αίμα ή εξαιτίας συσσώρευσης λιπους που διασπάστηκε απο τις αρτηρίες και κατέληξε στον εγκέφαλο.
Μια τέτοια περίπτωση είναι απίστευτα σοβαρη
Γιατί τα εγκεφαλικά κύτταρα μπορούν να νεκρωθούν εντός ολίγων λεπτών μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, δημιουργοντας σοβαρή βλάβη ή ακόμα και θάνατο. Ακόμα δεν έχουμε βρει λυση/θεραπεία/αντιμετωπιση που μπορεί επαρκώς να το αποτρέψει ή  να επούλωσει την πληγή που δημιουργήθηκε στον εγκέφαλο από τα εγκεφαλικά
Ωστόσο οι ερευνητές από το Manchester πιστευουν ότι η έρευνα αυτή θα μπορούσε να το αλλαξει αυτό!
Παρόλο που είναι ακόμα στα αρχικά σταδια των κλινικών δοκιμών, ελπίζουμε ότι σύντομα θα κινηθούν σε μεγαλύτερες δοκιμες και κάποια στιγμή σε ανθρώπινες, ωστέ να σωθούν τόσοι άνθρωποι αλλά και οι οικογένειες τους που ταλαιπωρούνται.
Μαζι με αλλες ερευνες, μπορούν να δώσουν ελπίδα στους χιλιαδες ανθρωπους που η ζωή τους επηρεάστηκε από τα εγκεφαλικά επισόδεια, παγκοσμίως.

με πληροφορίες από το futurism.com

 

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

comments

Related posts

More in VIRAL, Υγεία
ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ: ME ENA ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!

Με Ένα μόνο Συστατικό που Έχουμε όλοι στο...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr