24/04/2024
19.3 C
Serres

Βαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά

0

“Έφυγε” από τη ζωή ο πατέρας της.

Αντιμέτωπη με μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής της βρίσκεται η Βίκυ Καγιά.

Το κορυφαίο μοντέλο και παρουσιάστρια «έχασε» τον αγαπημένο της πατέρα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες ώρες.

anartisi kagia e vima

Η Βίκυ Καγιά έκανε γνωστή την τραγική είδηση μέσα από ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου ανέβασε μία παλαιότερη κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας στη λεζάντα: «Καλό ταξίδι, μπαμπά μου. Σ’ αγαπώ».

Επιστρέφει με νέα σειρά ο Μανούσος Μανουσάκης: Πού θα «παίξει», ποια θα είναι η πρωταγωνίστρια

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

«Αυτό δεν είναι σκόνη, μας ψεκάζουν» – Ξέσπασε ο Πετράκος με την Παπαθωμά για τον κίτρινο ουρανό

0

«Κάθε μέρα προσπαθούν να σε σκοτώσουν με χημικά»

Την αφρικανική σκόνη που έπνιξε τη χώρα τις τελευταίες ώρες αμφισβτούν με αναρτήσεις τους στα social media ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος και η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.

Το πρώην ζευγάρι παρουσιάζει απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων σχετικά με το φαινόμενο.

Ειδικότερα ο τραγουδιστής θεωρεί «φοβερό» από ανθρώπους που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα να μην έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό και να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε» ενώ προσθέτει «να μου πεις, εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ…».

papathoma anartisi1 e vima

Από την πλευρά της η ηθοποιός παρουσιάζεται βέβαιη για το φαινόμενο υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αφρικανική σκόνη», ενώ κάνει λόγο για χημικά, με τα οποία, κάποιοι «κάθε μέρα προσπαθούν να σε σκοτώσουν».

Τζόυς Ευείδη: «Έχω την εντύπωση ότι είμαι παλιά ψυχή, έχω ζήσει κι άλλες ζωές»

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Πάνος Μουζουράκης: Έχουμε ήδη βαφτίσει την κόρη μας

0

Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία, δήλωσε ο τραγουδιστής

Ο Πάνος Μουζουράκης παρουσίασε σε εκδήλωση τον νέο του δίσκο και έκανε μερικές δηλώσεις στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών, τόσο για τα επαγγελματικά του, όσο και για τα οικογενειακά του.

Ο τραγουδιστής αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι με τη Μαριλού Κοζάρη, έχουν ήδη βαφτίσει το παιδί τους, ενώ ζήτησε από τους δημοσιογράφους, να μεταδώσουν τα νέα για το άλμπουμ του, με τον ίδιο ζήλο που ασχολήθηκαν με τη γέννηση της κόρης του και να τον προωθήσουν.

Αρχικά, ο Πάνος Μουζουράκης είπε για το παιδί του: «Γενικότερα το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία, νιώθω πάρα πολύ όμορφα» και στη συνέχεια, πρόσθεσε με χιουμοριστική διάθεση: «Και θέλω να σας πω, όπως μεταδώσατε τόσο όμορφα το νέο της γέννησης του παιδιού μου, πείτε κάτι και για τον δίσκο».

«Τη βάφτιση την έχετε προγραμματίσει;» τον ρώτησε ρεπόρτερ, με τον τραγουδιστή να απαντάει: «Την κάναμε κιόλας» και να ξεσπάει σε γέλια.

Το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του παιδί, στις 14 Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο αποκάλυψε η στενή φίλη τους, Κατερίνα Καινούργιου στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

«Πριν από περίπου 45 λεπτά (12:15) έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά ο Πάνος Μουζουράκης και η κολλητή μου φίλη, Μαριλού.

Γέννησε πριν από λίγα λεπτά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, κοντά στα τέσσερα κιλά. Η συγκίνησή μου παιδιά είναι τεράστια. Να τους ζήσει, να είναι γερό και καλότυχο. Πήγαν όλα τέλεια.

Ο Πάνος ήταν στο πλευρό της όλη την ώρα, από το πρωί είχε μπει στη διαδικασία. Σε λίγο θα είμαι κοντά σας» είχε πει η Κατερίνα Καινούργιου.

O Πάνος Μουζουράκης παντρεύτηκε τη Μαριλού Κοζάρη στην Αίγινα, τον περασμένο Μάιο.

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων του νησιού και το γλέντι έγινε στον υπερπολυτελή Πύργο Σαλιαρέλη.

Οι καλεσμένοι του ζευγαριού ξεπέρασαν τους 500, με πολλούς από αυτούς να προέρχονται από τον χώρο της υποκριτικής, της τηλεόρασης και γενικότερα, της ελληνικής σόου μπιζ.

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα με τον γάμο»

Λίγο μετά τον γάμο του με την Μαριλού Κοζάρη, ο Πάνος Μουζουράκης είχε δηλώσει στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι:

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα με τον γάμο. Θα σου γράψω μια έκθεση με τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου.

Άμα κάτσω να εξηγήσω τι έχει αλλάξει στη ζωή μου θα χάσω την πτήση. Όλα είναι υπέροχα.

Αν υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το να αγαπάς είναι να χαίρεσαι και να δίνεις, το να έχεις ανάγκη είναι να φοβάσαι και να ζητάς» είπε ο Πάνος Μουζουράκης.

Τζόυς Ευείδη: «Έχω την εντύπωση ότι είμαι παλιά ψυχή, έχω ζήσει κι άλλες ζωές»

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τζόυς Ευείδη: «Έχω την εντύπωση ότι είμαι παλιά ψυχή, έχω ζήσει κι άλλες ζωές»

0

Η ηθοποιός αποκάλυψε την εμπειρία της όταν πήγε ταξίδι στην Αίγυπτο

Η Τζόυς Ευείδη δήλωσε σε συνέντευξή της πως πιστεύει σε προηγούμενες ζωές και εξήγησε, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο ισχύει στη δική της περίπτωση.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και αναφέρθηκε στην ύπνωση που ήθελε να κάνει, αλλά τελευταία στιγμή έκανε πίσω.

Όταν η Αθηναΐδα Νέγκα τη ρώτησε, αν έχει κάποια υπερφυσική εμπειρία, η Τζόυς Ευείδη απάντησε: «Υπερφυσικές; Όχι, αλλά έχω διαβάσει πολύ και ντρέπομαι που δεν έχω κάνει ύπνωση. Έχω διαβάσει πολύ για αυτό. Θα ήθελα να μπω σε αυτό το τρυπάκι».

«Είναι και θέματα που λύνονται στην ύπνωση, που κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή. Είναι αναδρομή σε άλλες ζωές.

Πιστεύω ότι άλλος έρχεται λίγες και άλλος πολλές φορές στη ζωή. Εγώ έχω την εντύπωση ότι είμαι παλιά ψυχή.

Ο λόγος που το πιστεύω είναι ότι από μικρή είμαι σαν γρια, σαν να έχω ζήσει πολλά πράγματα. Τον εαυτό μου τον έβλεπα πολύ μεγαλύτερο από όσο είμαι» πρόσθεσε η ηθοποιός Τζόυς Ευείδη.

Η παρουσιάστρια την ρώτησε αν έχει αναμνήσεις από άλλες ζωές, με την ηθοποιό να απαντά με δισταγμό: «Έχω φάει ένα φλας στο μουσείο του Καΐρου, πριν το 1990, όταν ήμουν πιτσιρίκα γραμματέας. Είδα έναν Φαραώ, πάρα πολύ φίλο μου, δεν μπορούσα να ξεκολλήσω. Ήταν κάτι πάρα πολύ οικείο».

Bίκυ Χατζηβασιλείου: Δεν φοράω ρούχα second hand, δεν ξέρουμε τι ενέργεια είχε αυτός που το φορούσε

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Bίκυ Χατζηβασιλείου: Δεν φοράω ρούχα second hand, δεν ξέρουμε τι ενέργεια είχε αυτός που το φορούσε

0

Θα ακουστεί λίγο περίεργο αλλά και οι αντίκες θέλουν προσοχή, πρόσθεσε η παρουσιάστρια

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου εξήγησε σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια μιας βραδινής εκδήλωσης, τον λόγο που δεν θα φορέσει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι.

Η παρουσιάστρια τόνισε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάτι που έχει την ενέργεια ενός άλλου ανθρώπου, τονίζοντας στο τέλος των όσων είπε, ότι ακόμη και οι αντίκες θέλουν προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ρεπόρτερ ρώτησε τη Βίκυ Χατζηβασιλείου αν πηγαίνει στη λαϊκή.

Η απάντηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου, ήταν: «Όχι, δεν έχει τύχει. Πάω αλλά τα ρούχα από δεύτερο χέρι δεν τα φοράω, για τον εξής λόγο.

Γιατί οτιδήποτε έχει φορέσει – χρησιμοποιήσει ένας άλλος άνθρωπος, έχει τη δική του ενέργεια και αυτή η ενέργεια δεν ξέρουμε πόσο συμβατή είναι με τη δική μας.

Αυτό τώρα θα ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά και οι αντίκες θέλουν προσοχή».

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Έχω πτηνοφοβία, ο μπαμπάς μου έχει κότες και με είχε βάλει στο κοτέτσι για να το ξεπεράσω

Δήμος Σερρών: Ξεκινά η διανομή των διατακτικών επιταγών

Μπέος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχω μάθει να την πέφτω στις γυναίκες, όχι να μου την πέφτουν»

0

Συνεχίζεται το σήριαλ Κωνσταντοπούλου – Μπέου

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος με αφορμή την πρόσφατη ανάρτησή του, στην οποία κατήγγειλε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για σεξουαλική παρενόχληση.

«Με την κυρία Κωνσταντοπούλου συναντηθήκαμε και στον διάδρομο του δικαστηρίου. Το τι εκστόμισε δε θέλω να δώσω συνέχεια γιατί δεν είναι και ωραίο.

Στο βίντεο βλέπετε περνάει από μπροστά μου. Στον διάδρομο του δικαστηρίου, ξανασυναντηθήκαμε.

Το “κούκλε” το είπε, το που δεν έχει σημασία… Η ανάρτησή μου είναι ξεκάθαρη» ανέφερε αρχικά ο Αχιλλάς Μπέος και πρόσθεσε: «Εγώ έχω μάθει να την πέφτω στις γυναίκες, όχι να μου την πέφτουν… ».

«Θέλετε να το μεταφράσω σε χιούμορ αυτό που είπε η κυρία Κωνστνατοπούλου προς εμένα; Μπορεί να ήταν και χιούμορ, μπορεί να ήταν και πείραγμα.

Τι; Είμαι κούκλος; Έχει περάσει αυτή η εποχή… Θα μπορούσε κάποιος το “γειά σου κούκλε” να το εκλάβει και σαν σεξουαλική παρενόχληση.

Εγώ το περνάω και σαν χιούμορ. Γελάει εκεί, δε τη βλέπετε; Ιδιαίτερα όταν γελάει, είναι γυναικάρα» είπε σε άλλο σημείο ο Αχιλλέας Μπέος.

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Έχω πτηνοφοβία, ο μπαμπάς μου έχει κότες και με είχε βάλει στο κοτέτσι για να το ξεπεράσω

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Έχω πτηνοφοβία, ο μπαμπάς μου έχει κότες και με είχε βάλει στο κοτέτσι για να το ξεπεράσω

0

Δεν ξέρω από πού προέρχεται η αλήθεια είναι, πρέπει να το ψάξω, πρόσθεσε

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της μετά τη συμμετοχή στο «Survivor» το 2017 και την πτηνοφοβία.

Η αθλητικογράφος έδωσε συνέντευξη στο «2night Show» το βράδυ της Τρίτης 22 Απριλίου.

Αρχικά, η πρώην παίκτρια του ριάλιτι επιβίωσης είπε ότι έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοσιότητας, ενώ τόνισε ότι δεν θέλει να τη ρωτούν για τα προσωπικά της.

«Είμαι πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Έχουν μείνει ωραίες στιγμές μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια από το πρώτο Survivor αλλά και κάποιες εντελώς άβολες.

Νιώθω άβολα όσον αφορά στα προσωπικά μου, για το αν χώρισα, αν παντρεύομαι, αν είμαι έγκυος. Αυτά με ενοχλούν πιο πολύ. Τα άλλα εντάξει, πιστεύω δεν τα αφήνω πλέον να με αγγίξουν» ανέφερε.

Όσο για τη φοβία της ως προς τα πτηνά, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη σχολίασε: «Έχω πτηνοφοβία.

Έχει ο μπαμπάς μου κότες και ορτύκια στην Εύβοια. Ζει και Αθήνα, αλλά κατά κύριο λόγο στην Εύβοια.

Έχει βγει στη σύνταξη και περιμένει να βγει και η μητέρα μου για να πάνε να ζήσουν μαζί. Η καλύτερη ζωή, έχει και το μποστάνι του».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε: «Με είχε βάλει μέσα στο κοτέτσι για να ξεπεράσω τον φόβο μου. Δεν τον ξεπέρασα. Δεν ξέρω από πού προέρχεται η αλήθεια είναι, πρέπει να το ψάξω».

Στάζει μέλι η Βίσση για τον Καρβέλα: «Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω»

Eπιτόπια παρακολούθηση εργασίας εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στο 4ο ΓΕΛ Σερρών

Εορτολόγιο 24 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

0

Σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του του Αγίου Αχιλλέα Ιερομάρτυρος, του Αγίου Δούκα,

των Πασικράτους και Βαλεντίωνος Μαρτύρων, της Οσίας Ελισάβετ της θαυματουργού και του Οσίου Θαυμαστού

Σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, έχουν γιορτή οι:

  • Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος
  • Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα
  • Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα
  • Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Μπέττυ, Ελισσάβετ
  • Θαυμαστός, Θαυμαστή

Οσία Ελισάβετ η Θαυματουργή

Σύμφωνα με το saint.gr, η Οσία Ελισάβετ καταγόταν από την Ηράκλεια της Θράκης και έζησε τον 5ο αιώνα μ.Χ.

Οι γονείς της, Ευνομιανός και Ευφημία, ήταν ξακουστοί και ονομαστοί, φημισμένοι για τα πλούτη τους και περίφημοι για την αρετή τους.

Κατοικούσαν κοντά στην Ηράκλεια, στον τόπο που από παλιά ονομαζόταν Θρακοκρήνη και αργότερα Αβυδηνοί.

Ζούσαν με ευσέβεια έχοντας ως πρότυπο τον Ιώβ. Ποθώντας δε με πάθος να μιμηθούν την φιλοξενία του Αβραάμ, απλόχερα βοηθούσαν όλους, όσοι είχαν ανάγκες υλικές.

Όμως είχαν περάσει δεκαέξι χρόνια από τότε που νυμφεύθηκαν και ήταν ακόμη άτεκνοι.

Γι’ αυτό παρακαλούσαν αδιάκοπα τον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί, διάδοχο του γένους τους και κληρονόμο του πλούτου τους.

Ο Κύριος, που ικανοποιεί τα αιτήματα των πιστών Του, άκουσε με ευμένεια τη δέησή τους και δεν παρέβλεψε την προσευχή τους.

Υπήρχε στον τόπο εκείνο ένα παλαιό έθιμο να συγκεντρώνονται οι Χριστιανοί στην μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Γλυκερίας και να εορτάζουν μια ολόκληρη εβδομάδα.

Τότε λοιπόν, βρέθηκαν εκεί μαζί με τους άλλους Χριστιανούς και οι γονείς της Οσίας.

Έκαναν λιτανείες και ολονύκτιες δοξολογίες και επισκέπτονταν τους ναούς της πόλεως, που σε αυτούς φυλάσσονταν τα ιερά λείψανα των σαράντα Αγίων Γυναικών, του διακόνου Αμώς και πολλών άλλων Αγίων.

Λιτάνευαν τότε και την πολυσέβαστη κάρα της Αγίας Γλυκερίας. Όμως κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία τελούσε ο Επίσκοπος της πόλεως Λέων, ο πατέρας της Ελισάβετ, Ευνομιανός, έβλεπε την αγία κάρα πότε να χαμογελά και πότε να λυπάται.

Αυτό το θεώρησε ως σημείο της πίστεώς του στη Μάρτυρα και η ψυχή του γέμισε με χαρά και λύπη μαζί.

Μαζί με την σύζυγό του ικέτευσαν την αθληφόρο Αγία, να λύσει τα δεσμά της στειρώσεώς τους και να τους χαρίσει ένα παιδί.

Έτσι, όταν τους πήρε για λίγο ο ύπνος, ο Ευνομιανός είδε σε όνειρο την Αγία Γλυκερία, η οποία του είπε: «Γι’ αυτό μου δημιουργείς κόπους, άνθρωπέ μου, και μου ζητάς αυτό που μόνο ο Θεός μπορεί να σου δώσει;

Όμως, εάν στ’ αλήθεια δίνεις τον λόγο σου πως θ’ αποκτήσετε καρδιά και πνεύμα ταπεινό και πως ποτέ δεν θα καυχιέσαι σε βάρος των άλλων, ευχή κάνω να σου δώσει με τις πρεσβείες μου ο μεγαλόδωρος Κύριος, το γρηγορότερο, ένα κορίτσι. Αυτό θα το ονομάσεις Ελισάβετ, γιατί θα αναδειχθεί όμοια στην ψυχή με την μητέρα του Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτισθού».

Ο πατέρας της Οσίας συμφώνησε ότι θα κάνε αυτό που ζήτησε η Αγία Γλυκερία.

Τότε εκείνη τον σφράγισε με το σημείο του Σταυρού και έφυγε. Η γυναίκα του συνέλαβε αμέσως και μετά από τη συμπλήρωση εννέα μηνών γέννησε κορίτσι.

Όταν η Ελισάβετ έγινε δώδεκα ετών, η μητέρα της έφυγε από την πρόσκαιρη ζωή. Μετά από τρία χρόνια έφυγε από την ζωή και ο πατέρας της. Η μακαρία Ελισάβετ απέμεινε ορφανή.

Όμως αμέσως εμπιστεύθηκε τον εαυτό της στον Θεό και διακρίθηκε στη διακονία των φτωχών και των ελαχίστων αδελφών της.

Χάρισε την περιουσία της στους φτωχούς και έτσι με τα χέρια τους την κατέθεσε στον Θεό, ενώ στους δούλους χάρισε την ελευθερία τους.

Έπειτα αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη. Έφθασε στη μονή του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, που είχε το όνομα «Μικρός Λόφος» και που ηγουμένη εκεί ήταν κάποια θεία από τον πατέρα της.

Στη μονή αυτή απαρνήθηκε τα εγκόσμια και τις βιοτικές μέριμνες και εκάρη μοναχή. Ζούσε με σκληραγωγία, νηστεία και άσκηση και περπατούσε ανυπόδητη. Το σώμα της ποτέ δεν δέχθηκε να το πλύνει με νερό.

Το διατηρούσε όμως καθαρό λούζοντάς το καθημερινά με τις αστείρευτες πηγές των δακρύων της.

Έτσι έφθασε στα ύψη της αγιότητας και ο Άγιος Θεός την αξίωσε του προορατικού χαρίσματος και αυτού της θαυματουργίας.

Δύο χρόνια αργότερα η ηγουμένη της μονής έφυγε από την παρούσα ζωή, αφού όρισε διάδοχό της την Οσία Ελισάβετ, την οποία εγκατέστησε ο Πατριάρχης Γεννάδιος Α’ (458 – 471 μ.Χ.).

Η Οσία γέμιζε με φως αυτούς που με πίστη την πλησίαζαν.

Κάποτε, την ώρα που ετελείτο η Θεία Λειτουργία στο ναό, είδε να αστράφτει ένα απερίγραπτο φως και το Πανάγιο Πνεύμα να κατέρχεται μετά τον Χερουβικό ύμνο μέσα στο Θυσιαστήριο και να καλύπτει τον ιερέα που στεκόταν μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

Η Οσία πλημμύρισε από θάμβος και έκπληξη.

Όμως αυτό δεν το είπε σε κανένα, μέχρι που έφθασε ο καιρός της εκδημίας της στον Θεό.

Όσο πλησίαζε η ώρα της, ο πόθος της – όπως έλεγε – να δει την πατρίδα της, περίσσευε. Ήλθε λοιπόν στην Ηράκλεια και προσκύνησε τους εκεί σεπτούς ναούς των Αγίων.

Και εκεί, στο ναό της Θεοτόκου, είδε σε όραμα την Παναγία, που την υποδέχθηκε. Το πρόσωπο της Θεοτόκου το αναγνώρισε σε εικόνα, όταν έφθασε στο ναό του Ιερομάρτυρα Ρωμανού.

Η φωνή της Παναχράντου την κάλεσε να επιστρέψει στο μοναστήρι της, γιατί ο καιρός της κοιμήσεώς της ήταν κοντά.

Έτσι η Οσία Ελισάβετ, αφού επέστρεψε πίσω, κοιμήθηκε με ειρήνη. Το ιερό λείψανό της ενταφιάσθηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου, μένοντας ακέραιο και ανέπαφο.

Απολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον

Μητρικῶν ἐκ λαγόνων Χριστὸν ἠγάπησας, ὥσπερ βλαστὸς Ἐλισάβετ δικαιοσύνης τερπνός, καὶ τοὶς ἴχνεσιν αὐτοῦ ἀκολουθήσασα, τῶν αἰωνίων ἀγαθῶν, γεωργεῖς τᾶς ἀπαρχᾶς, ἀμέμπτω σου πολιτεία, θαυματουργοῦσα θεόφρον, πρὸς σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἠμῶν.

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Μήνυμα από την Νέα Δημοκρατία για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Μήνυμα για τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε το κυβερνών κόμμα.

tzelepis avramakis

«Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τον πολιτικό ο οποίος σφράγισε με την παρουσία του την επιστροφή της δημοκρατίας και την ένταξη του τόπου στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ενώ με την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, άνοιξε τον δρόμο για την ενότητα και τη συλλογική προκοπή της κοινωνίας μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.


«Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που εκείνος χάραξε»

kazias panserraikos valtadorou


Ακολούθως πρόσθεσε πως «στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, περίοδο κατά την οποία η προσωπική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ταυτίστηκε όσο ποτέ με τη διαδρομή της χώρας, η σκέψη μας επιστρέφει στα διδάγματά του.

Στην αλήθεια, τον ορθό λόγο και την τόλμη που διέκριναν το έργο του.

Δίπλα στον κοινωνικό προσανατολισμό. Την πίστη στην ανάπτυξη. Και την προσήλωση στο καθήκον για μια πατρίδα ασφαλή και περήφανη».

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι αυτές τις αρχές διατηρεί και ανανεώνει τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού της ηγέτη.

«Πολύ περισσότερο εν όψει ευρωεκλογών, που κάνουν επίκαιρη την κορυφαία του επιλογή: αυτήν της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου. Μένουμε πιστοί, λοιπόν, στην τροχιά ευθύνης και προόδου που εκείνος χάραξε.

Ώστε με σίγουρα βήματα να οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα στη νέα Ευρώπη του αύριο» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Ζητά η Κέλυ Βαλταδώρου ενημέρωση για την περιφερειακή οδό των Σερρών

Ολοκληρώθηκαν οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου – Κερδισμένοι οι Σερραίοι

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Ζητά η Κέλυ Βαλταδώρου ενημέρωση για την περιφερειακή οδό των Σερρών

Το ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης στην περιφερειακή οδό της πόλης των Σερρών και την αναβάθμιση αυτής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς και της κατασκευής παράπλευρου οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των παρόδιων χρήσεων θέτει με ερώτησή της προς τη διοίκηση της Π.Κ.Μ. η περιφερειακή σύμβουλος της περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» Καλλιόπη (Κέλυ) Βαλταδώρου.

tzelepis avramakis

Ζητάει να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών τις «συμφωνηθείσες προδιαγραφές συντήρησης του οδοστρώματος;», αν «υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του υπολοίπου τμήματος», ποιες ενέργειες έχουν γίνει «προκειμένου να εξασφαλισθούν χρηματοδοτήσεις και να ολοκληρωθεί το έργο», καθώς και αν «υπάρχει πρόβλεψη για την αναβάθμιση της οδού σε κλειστό αυτοκινητόδρομο».

Μέχρι να πάει και να μπει για συζήτηση στο συμβούλιο στο οποίο βεβαίως είναι και γραμματέας, θα περάσει ο καιρός και θα είναι σε κυκλοφορία ο δρόμος.

Ενώ με ένα τηλεφώνημα θα είχε και την απάντηση..
Ή έχω άδικο;

kazias panserraikos valtadorou

Στο 2ο χιλιόμετρο της οδού Ιβήρων – Μαυροθάλασσας ένας νεκρός σε τροχαίο ατύχημα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιβήρων – Μαυροθάλασσας 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 85χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονου και τον τραυματισμό του 85χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας.Αντίτιχα είχαμε και ανακοίνωση από το Πυροσβεστικό Σώμα που ανέφερε «με τη χρήση διασωστικής σειράς, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός ενός τραυματισμένου άνδρα και ενός ακόμα χωρίς τις αισθήσεις του από ΕΙΧ οχήματα και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, συνεπεία τροχαίου, στην περιοχή Μαυροθάλασσα Σερρών.

Επιχείρησαν 4 πυροσβέστες, με 2 οχήματα».
Και ο δρόμος κακός και ο καιρός ακόμα χειρότερος με τον ένα από τους οδηγούς περασμένης ηλικίας…
Ήτανε στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο …γάιδαρος!

Ολοκληρώθηκαν οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου – Κερδισμένοι οι Σερραίοι

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Ολοκληρώθηκαν οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου – Κερδισμένοι οι Σερραίοι

0

Στις Σέρρες φιλοξενήθηκαν φέτος οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου μετά από πρόταση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρη Σωτηριάδη.

Για δύο μέρες η καρδιά του κλασσικού αθλητισμού «χτύπησε» στην πόλη μας και το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής», «πλημμύρισε» από μαθητές και μαθήτριες, καταγράφοντας σημαντικά ρεκόρ που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα σχολική και αθλητική του πορεία.

Τους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών, ενώ την υποστήριξαν το Επιμελητήριο Σερρών και οι Δήμοι Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σιντικής.

65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου – Η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού στις Σέρρες

Ο Δήμος Σερρών φιλοξένησε μετά από 40 χρόνια τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου.

panellinioi sxolikoi agones serres kerdismenoi serraioi epal gel

Η έναρξη της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής», «πλημμύρισε» από μαθητές και μαθήτριες

Στους 65ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες σε αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, αλλά και ομαδικά αθλήματα, ενώ την έναρξη των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων κήρυξαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

tzelepis avramakis

Στο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα ανέφερε: «Μετά από 40 χρόνια διοργανώνονται στις Σέρρες, οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Αξίζουν παρά πολλά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση. Πρόκειται, για μια γιορτή του αθλητισμού για τους νέους και τις νέες.

Εύχομαι από καρδιάς, οι αγώνες αυτοί να αποτελέσουν την αρχή για πολλές ακόμη διοργανώσεις στο μέλλον».


«Μαζί με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Δήμο Σερρών και όλους τους φορείς ενώνουμε δυνάμεις. Είμαστε χαρούμενοι που αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται στις Σέρρες, καθώς η καρδιά του κλασσικού αθλητισμού «χτυπά» στην πόλη μας.

kazias panserraikos valtadorou

Κύπρος και Ελλάδα είναι αδέρφια και έτσι θα συνεχίσουμε. Με χαρά καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, στις Σέρρες» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος.


«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου φιλοξενούνται στην πόλη των Σερρών και στο Νομό μας.

Πριν δυο μήνες, καταθέσαμε πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για να διοργανώσουμε την τελική φάση των αγώνων στίβου Ελλάδας-Κύπρου.

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι το Υπουργείο Παιδείας και ο ΣΕΓΑΣ.

Ευχαριστούμε πολύ, τη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την αμέριστη βοήθειά τους για να φτάσουμε στη διεξαγωγή των αγώνων.

sotiria panou elena touska serres

Ευχαριστίες αξίζουν στο ΣΕΓΑΣ, στους εθελοντές, στους υπαλλήλους της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και σε όλους που βοήθησαν.» σημείωσε στην ομιλία του, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρης Σωτηριάδης.


Τους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών, ενώ την στήριξε το Επιμελητήριο Σερρών και οι Δήμοι Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σιντικής.

Στην έναρξη των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων παρόντες ήταν ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτριος Σωτηριάδης, ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου κ. Σοφοκλής Στυλιανού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σερρών, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και υπάλληλοι-εθελοντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τα έτη 2022 – 2024 και συγκεκριμένα στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμ. Παπά, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης, Σερρών και Σιντικής» τα συνεργεία δειγματοληψιών και ψεκασμού επιχειρούν από 15-4-2024 εντός των γεωγραφικών ορίων του Νομού Σερρών,

πραγματοποιώντας τους απαραίτητους σχετικούς ελέγχους και επίγειους ψεκασμούς αναφέρει για την ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πρόεδρος της αναπτυξιακής.

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Στην ερώτηση που υπέβαλε η παράταξή μας «Πράξεις για τη Μακεδονία» στις 09/04/2024, η οποία αφορά την διακοπή, από 01/11/2023 του προγράμματος «περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, εκ μέρους της διοίκησης, απάντησε δίχως να … απαντήσει επί της ουσίας.

Έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στον κακό προγραμματισμό εισροής κεφαλαίων από την Ευρώπη.

Παρέλειψε τις μεγάλες ευθύνες της Περιφέρειας Κ.Μ., η οποία δεν μερίμνησε να έχει τα αναγκαία ποσά για ολόκληρη την περίοδο κάλυψης του προγράμματος για τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το «αναμενόμενο» απορροφήθηκαν 3.000.000 ευρώ και, πλέον περιμένουμε… (!) ένα πρόσθετο ποσό εδώ και πέντε μήνες και … βλέπουμε…(!) ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα. 

Τα προβλήματα όμως για τους κτηνοτρόφους δεν έχουν τελειωμό, αφού από την 1η Απριλίου του 2024 καλούνται πλέον και να πληρώνουν ετήσιο ανταποδοτικό τέλος για τις ανάγκες του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, το οποίο θα εισπράττεται με την διαδικασία e-παράβολο και, ταυτόχρονα, να πληρώνουν οι ίδιοι για την περισυλλογή, καθώς το πρόγραμμα διακόπηκε !!

Δηλαδή η πλήρης κοροϊδία και ο εμπαιγμός θα συνεχιστούν, άγνωστο για πόσο και οι κτηνοτρόφοι θα πληρώνουν για μια υπηρεσία που δεν απολαμβάνουν εδώ και πολλούς μήνες.

Και, φυσικά, ούτε νύξη για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν, ως τώρα και θα συνεχίσουν να καταβάλουν όσοι είχαν και θα έχουν νεκρά ζώα, παρόλο που είχαν πληρώσει και υποχρεούνται να συνεχίσουν να πληρώνουν, το ειδικό τέλος  

Καλούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ και την διοίκηση της Π.Κ.Μ (άλλωστε «ομόσταυλες» είναι) να λάβουν σοβαρές και έγκαιρες αποφάσεις, ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, να σταματήσουν να ζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι και, επιπλέον, να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι από την ταφή νεκρών ζώων σε ρέματα και χαράδρες.

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Ο  εξαιρετικός για τον τόπο μας θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  διανύει ήδη 21η  διδακτική περίοδος  και αποτελεί  ένα  Πνευματικό Συμπόσιο, πιστό στον βασικότερο  στόχο του, που σύμφωνα με του δημιουργούς του, είναι η προβολή των καρπών του ουσιαστικού (και όχι ψευδεπίγραφου) ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος.

Εμπνευστής και ιδρυτής του θεσμού είναι ο κ. Ζήσης Μητλιάγκας, Φιλόλογος, πρώην Δήμαρχος Σερρών  ο οποίος είναι και συντονιστής  των φορέων υλοποίησης. Στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια συνδράμουν και άλλοι  αξιόλογοι  συμπατριώτες μας όπως  ο φιλόλογος Θεολόγης Ανδρονίδης κλπ.

Στα πλαίσια του θεσμού πραγματοποιούνται  Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας, κάθε Τετάρτη 7-8μμ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Το μάθημα της Τετάρτης  24/04/2024 έχει ως Θέμα: « Γλώσσα  ρει » (η ροή της γλώσσας): καταγραφή, εξέταση και  σχολιασμός  ελληνικών λέξεων  της  εποχής  μας  των  οποίων  γίνεται  ευρεία  χρήση  στην καθημερινότητά  μας. Εισηγητές του μαθήματος θα είναι  μαθητές (ομάδα)  του  3ου Γυμνασίου  Σερρών».  Συντονίστρια  της  εκδήλωσης, Ω του παραδόξου θαύματος.., έχει οριστεί η γνωστή τελεπερσόνα  κ. Βίκυ  Φλέσσα, φιλόλογος  και δημοσιογράφος.

Με αυτή την ιδιότητα τουλάχιστον παρουσιάζεται από τους διοργανωτές που είναι, η Αντιπεριφέρεια Σερρών, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών και  η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Σπυρόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών (με αξιολόγηση και συνέντευξη βεβαίως) κ. Σωτηριάδης Δημητρης  και  η Διευθύντρια (με αξιολόγηση και συνέντευξη βεβαίως) του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Αραπάκη Χρυσάνθη, μάλλον εκ παραδρομής ξέχασαν να αναφέρουν στο σχετικό δελτίο τύπου ότι η κ. Φλέσσα εκτός των άλλων είναι και υποψήφια ευρωβουλευτής  με το κόμμα  της ΝΔ.

Σε μια χώρα που, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 88% των πολιτών δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην “ελληνική δικαιοσύνη” που  βλέπει μπροστά του μια Κυβέρνηση η οποία για πέντε χρόνια έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου και  τη δημοκρατία, δεν μας εκπλήσσει τίποτα πια.

Η θρασύτητα της ΝΔ και των στελεχών της η «ελαφρότητα» των υπηρεσιακών παραγόντων, καταδεικνύουν για πολλοστή φορά το προφανές. Την  πλήρη ανάπτυξή του κράτους της Δεξιάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν δυστυχώς ισχυρά αντίβαρα.

Οι «υπεύθυνοι» επικαλούνται το ότι επιλογή της κ. Φλέσσα έγινε πριν από πολλούς μήνες όταν η  φιλόλογος τηλεπερσόνα δεν ήταν υποψήφια ευρωβουλεύτρια. Σήμερα όμως  δυο μήνες πριν τις εκλογές, όντας η ίδια υποψήφια ευρωβουλεύτρια είναι προφανές ότι δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Πολύ περισσότερο  όταν η  παρεκτροπή αυτή,  έρχεται σε συνέχεια της εκδήλωσης του Μουσικού Σχολείου Σερρών με ομιλητή των βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηβασιλείου τότε υπάρχει θέμα.

Είναι  πασιφανές ότι αυτή είναι η πολιτική τους, αυτή είναι η ηθική του κράτους της μητσοτακικής νεοδεξιάς. Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.

  Ως «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» διαπιστώνουμε την δημοκρατική αλλά και εθνική αναγκαιότητα να  μην μακροημερεύσουν αυτές οι πολιτικές επιλογές  της Ν.Δ.

 Αποτελεί ευθύνη όλων να αντιδράσουμε.

Ο θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των Σερραίων και όχι μόνο και πρέπει να μείνει μακριά από κομματικά καπελώματα και αντιπαραθέσεις 

 Καλούμε, τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους τους,  τους γονείς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία, να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά ώστε τα τετελεσμένα της Ν.Δ. να εκπέσουν γρήγορα.

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους δημάρχους του Νομού Σερρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς βρέθηκε στη Βισαλτία και στην Αμφίπολη.

Πρώτος σταθμός ήταν η Βισαλτία, όπου ο  Αθανάσιος Μαλλιαράς συναντήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τη νέα δήμαρχο Βάνα Πλιάκου, στην οποία ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. 

malliaras pliakou visaltia epimelitirio

Η κ. Πλιάκου από την πλευρά της ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Σερρών για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα σύνταξης ψηφίσματος υπέρ της διατήρησης του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας και οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για το θέμα. 

Ζητήματα που αφορούν στους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και συνέργειες μεταξύ επιμελητήριου και δήμου, όσον αφορά  στη συμμετοχή σε εκθέσεις καθώς και σε άλλες δράσεις, αναλύθηκαν επίσης κατά τη συνάντηση. 

Ειδική αναφορά έγινε και στη SEREXPO 2024, με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά να παρουσιάζει στην δήμαρχο τον προγραμματισμό και τους στόχους της διοργάνωσης και την Βάνα Πλιάκου να τονίζει πως ο Δήμος Βισαλτίας θα έχει δυναμική παρουσία σ’ αυτή και πως η συνεργασία με το Επιμελητήριο θα είναι συνεχής και ουσιαστική. 

Οι δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο προβολής και ανάδειξης του πλούσιου ιστορικού και τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αμφίπολης, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του Αθανάσιου Μαλλιαρά και του Δημάρχου Στέργιου Φραστανλή. 

frastanlis malliaras amfipoli epimelitirio serron

Ο Στέργιος Φραστανλής αναφέρθηκε στα σημεία αναφοράς της περιοχής που χρήζουν ιδιαίτερης προβολής και στήριξης, με «προμετωπίδα» το Λόφο Καστά και φυσικά την ανάδειξη όλου του αρχαιολογικού πλούτου της Αμφίπολης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς και στην σκέψη αναβίωσης του Φεστιβάλ Αμφίπολης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επισήμανε πως ο δήμος Αμφίπολης αποτελεί επίσης μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή του Νομού και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια προβολής και ανάδειξής της. 

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του 

Λυκείου των Ελληνίδων το Σάββατο 20 Απριλίου το πρωί.

Θα   περιδιαβούν   τις   γειτονιές   και  τους   δρόμους   της   πόλης   μας  για   να 

αναγγείλουν την Ανάσταση του Λαζάρου, αλλά και να δώσουν το μήνυμα της 

αναζωογόνησης της φύσης.

Παρακαλούμε τους Σερραίους να καλοδεχτούν τα παιδιά ενισχύοντας έτσι 

το έργο του Λυκείου για τη διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας

Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του 

Λυκείου των Ελληνίδων το Σάββατο 20 Απριλίου το πρωί.

Θα   περιδιαβούν   τις   γειτονιές   και  τους   δρόμους   της   πόλης   μας  για   να 

αναγγείλουν την Ανάσταση του Λαζάρου, αλλά και να δώσουν το μήνυμα της 

αναζωογόνησης της φύσης.

Παρακαλούμε τους Σερραίους να καλοδεχτούν τα παιδιά ενισχύοντας έτσι 

το έργο του Λυκείου για τη διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας

Ήρθε Λάζαρος…

Τα Κάλαντα του Λαζάρου θα μας θυμίσουν και φέτος τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων το Σάββατο 27 Απριλίου το πρωί.

Θα περιδιαβούν τις γειτονιές και τους δρόμους της πόλης μας για να αναγγείλουν την Ανάσταση του Λαζάρου, αλλά και να δώσουν το μήνυμα της αναζωογόνησης της φύσης.

Παρακαλούμε τους Σερραίους να καλοδεχτούν τα παιδιά ενισχύοντας έτσι το έργο του Λυκείου για τη διάσωση και διάδοση της παράδοσής μας. 

Παράλληλα το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών μέσα στο πνεύμα των ημερών διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar, στην Πλατεία Κρονίου, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, και ώρες 10.30 πμ. – 17.00 μ.μ., προς ενίσχυση του Λυκείου από δημιουργίες αποκλειστικά διά χειρός των μελών μας.

Προσκαλούμε λοιπόν τις φίλες και τους φίλους να στηρίξουν αυτήν μας την προσπάθεια, επιλέγοντας το Bazaar μας για τα πασχαλινά δώρα τους. 

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δημήτρης Βαργιάμης, μεταφέροντας τις θέσεις  και τις δράσεις που υλοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας,

καθώς κυρίαρχο ρόλο στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων έπαιζαν και εξακολουθούν να παίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που συντηρούν, επισκευάζουν και μεταποιούν τα προϊόντα, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην προώθησή της.

Η  ΓΣΕΒΕΕ έχει  αναθέσει στον επιστημονικό της σύμβουλο, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων, να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να διαμορφώσει βιώσιμες προτάσεις για την εφαρμογή της στις μικρές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΜΕ υλοποιεί μία σειρά από ενέργειες οι οποίες διαρθρώνονται στους εξής άξονες προτεραιότητας:

 Πρώτον, αναπτύσσει προτάσεις πολιτικής για τη διευκόλυνση της υιοθέτησης της κυκλικής οικονομίας, εστιάζοντας τόσο στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στις μικρές επιχειρήσεις όσο και στην υιοθέτηση νέων προδιαγραφών σχεδιασμού και κατασκευής των προϊόντων.

 Δεύτερον, προωθεί την έρευνα στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και συμμετέχει ενεργά στον επιστημονικό διάλογο μέσω συμμετοχής των επιστημονικών του στελεχών σε συνέδρια και επιτροπές.

 Τρίτον, αναγνωρίζοντας την σημασία της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών ως παράγοντα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων, επιδιώκει την δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών μικρών επιχειρήσεων και φορέων γνώσης στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας.

 Τέταρτον, σχεδιάζει  προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων σε θέματα επισκευών και κυκλικής διαχείρισης των υλικών.

 Πέμπτο είναι σε συνεχή επαφή με τα κινήματα πολιτών για την προώθηση του δικαιώματος στην επισκευή των αγαθών.

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων».

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών ή αποθηκών πλησίον Δασικής ή χορτολιβαδικής έκτασης και πάρκων και σε ακτίνα 300 μέτρων, πρέπει μέχρι τις 10/05/2024 να συντάξουν, με ευθύνη αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, τον οποίο θα πληρώνει ο δημότης κάθε χρόνο, το «Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης».

Επιπλέον και μέχρι τις 26/05/2024, πρέπει να υποβάλουν στο Πρωτόκολλο του Δήμου Σερρών τη «Δήλωση Εφαρμογής των Μέτρων Πυρασφάλειας».

Σε περίπτωση «μη συμμόρφωσης» με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), επιβάλλονται από τον Δήμο τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία θα κληθούν να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες σαν άλλο ένα χαράτσι.

Ποιές περιοχές του Δήμου Σερρών αφορά η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση);

  • Με βάση τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί, στο Δήμο Σερρών όλες τις περιοχές βόρεια της πόλης των Σερρών (Χρυσοπηγη, Ορεινη, Βροντού). 
  • Στη πόλη των Σερρών, γύρω από την Ακρόπολη μέχρι το 1ο Γυμνασιο. 
  • Στον Λευκώνα και στους Επταμυλους σχεδον ο μισος οικισμος.
  • Αν υπολογίσουμε και τα πάρκα, ένα τεράστιο τμήμα της πόλης μας και των τοπικών κοινοτήτων.

Στην ίδια ΚΥΑ οι Δήμοι καλούνται «…να καταχωρίζουν σε ειδικό μητρώο τα εν λόγω σπίτια, να συγκροτήσουν τριμελείς επιτροπές, να μεριμνήσουν….. για την έγκαιρη εκπόνηση Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης…». Φορτώνονται δηλαδή με επιπλέον αρμοδιότητες, τη στιγμή που οι ενισχύσεις των Δήμων σε κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό συνεχώς μειώνονται.

Για το ζήτημα αυτό, στις 10/04/2024, έκανε παρέμβαση στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) ο δήμαρχος Πάτρας και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Κώστας Πελετίδης ζητώντας η ΚΕΔΕ να ζητήσει την απόσυρση της ΚΥΑ και τη λήψη μέτρων από το κεντρικό κράτος και γενναία επιχορήγηση των δήμων για πυροπροστασία. Στην ίδια κατεύθυνση παρέμβαση στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) έκανε ο δήμαρχος Καισαριανής και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ, Ηλίας Σταμέλος

Η ΚΕΔΕ με απόφαση της τονίζει ότι τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ήδη επιβαρυμένοι δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με υποχρεώσεις και αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν, καθώς η κεντρική διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει, ως οφείλει, να τους παράσχει τα απαραίτητα και αναγκαία εργαλεία για να ανταποκριθούν και επιφυλάσσεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή της ΚΥΑ .

Η ΠΟΕ –ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) καλεί τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Πρασίνου να απέχουν από κάθε διαδικασία ελέγχων και επιβολής προστίμων στους Δημότες.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου διοργάνωσε κινητοποίηση στις 21 Απριλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής με ομόφωνο ψήφισμα ζητά την απόσυρση της ΚΥΑ ενώ πολλοί Δήμοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Η Δημοτική Αρχή, μετά από ερώτηση της Έλενας Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών, αρκέστηκε να πάρει θέση υπέρ της απόφασης της ΚΕΔΕ. Παραδέχθηκε ότι ούτε τα μέσα έχει ούτε το προσωπικό για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής και τη διενέργεια ελέγχων, αποφεύγοντας να απαντήσει αν σε λίγο καιρό θα ζητάει τα ρέστα από τους Δημότες και θα επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα στους «παράνομους» που «δεν σέβονται» και «απειλούν την ασφάλεια» του Δήμου μας στη προσφυλή πολιτική της «ατομικής ευθύνης».

Για άλλη μια φορά – και – ο Δήμος Σερρών, αντί να διεκδικεί την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας, να στέκεται πλάι στους δημότες και να μην λειτουργεί σαν ένας ακόμα εισπρακτικός μηχανισμός, υποτάσσεται σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και αρκείται σε μπαλώματα.

Για άλλη μια φορά, μετακυλίονται οι ευθύνες του κράτους στους πολίτες. Αφενός μας καλούν να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη μας, αφετέρου αυτή η πρακτική αποτελεί το «πλυντήριο των πολιτικών ευθυνών» τους σε περίπτωση φωτιάς. 

Κάθε πυρκαγιά θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν εξασφαλίζονταν οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού, σε επιστημονική βάση, στο πλαίσιο της συνολικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών, που θα έδινε βάρος στην πρόληψη, θα εξασφάλιζε την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών σε χρηματοδότηση, προσωπικό, υποδομές.

Γι’ αυτό είμαστε μάρτυρες κάθε χρόνο τεράστιων καταστροφών σε δάση και λαϊκές περιουσίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών καταγγέλει την πολιτική της κυβέρνησης που αποθεώνει την ατομική ευθύνη για να αποποιηθεί τις δικές της. Καλεί τους δημότες να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής της λαϊκής περιουσίας και των δασών στα δικά τους χεριά και να διεκδικήσουν:

  • Την απόσυρση της απαράδεκτης ΚΥΑ που ξεπλένει την κρατική ευθύνη.
  • Καμία μετακύλιση κόστους στις πλάτες των δημοτών.
  • Ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας.
  • Ικανές υπηρεσίες στελεχωμένες με αποτελεσματικά μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς στην ομιλία του στο πλαίσιο του άτυπου debate που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Athens Money Show, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (το 99,6% δηλαδή των ελληνικών επιχειρήσεων) στη χώρα μας ξεπερνούν τις 800.000 σε αριθμό, λειτουργώντας σε διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετική δυναμική, δραστηριοποιούμενες από απόλυτα παραδοσιακούς κλάδους έως κλάδους τεχνολογικής αιχμής. 

Πολλές από τις πλέον δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως παρέες νέων επιστημόνων, ως νέα εκδοχή οικογενειακών επιχειρήσεων, ως δυναμικές επιχειρήσεις λίγων εργαζόμενων στη νανοτεχνολογία, στον αγροδιατροφικό τομέα ή σε τεχνικούς κλάδους.

Υπάρχουν εξαιρετικά παραδείγματα επιχειρήσεων που συνεργάστηκαν, μέσω της λογικής των clusters (συστάδες) επιχειρήσεων, διατήρησαν την αυτονομία τους και δεν χρειάστηκε να συγχωνευθούν ή να εξαγοραστούν για να επιβιώσουν ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως είπε  “οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σωρευτικά  αποτελούν το 99% του μη χρηματοδοτικού τομέα της οικονομίας. Πρόκειται ωστόσο για ένα στρώμα που «δομικά» αντιμετωπίζεται με άνισους όρους σε σχέση με τους μεγάλους οικονομικούς παίχτες. Ιδίως σε περιόδους κρίσης, ακρίβειας, συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος η ψαλίδα των ανισοτήτων”.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι είναι επιβεβλημένο οι περιφερειακές και εθνικές αναπτυξιακές πολιτικές για τις μικρές επιχειρήσεις να προσανατολιστούν στην ενδυνάμωση της διαρθρωτικής τους ανταγωνιστικότητας με αναφορά στις τεχνολογικές και οργανωτικές καινοτομίες, στα είδη, στην ποιότητα και στη διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, στις ποιοτικές πλευρές της κλαδικής και γεωγραφικής εξειδίκευσης, την ενίσχυση της μάθησης και των δεξιοτήτων, τη διαμόρφωση συμπράξεων και συνεργειών και φυσικά στη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση.

Ένα πλαίσιο ισονομίας και οικονομικής δημοκρατίας είναι υπόθεση και της εθνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Δυστυχώς σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αμφισβητείται ακόμη και το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενιαία εσωτερική αγορά. Από την πανδημία και μετά, τα πιο ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη ενισχύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις των χωρών τους δίνοντάς τους κρατικές ενισχύσεις που παραβιάζουν τις αρχές της Ενιαίας Αγοράς και στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό. Επιδοτούν τις επιχειρήσεις τους για να διευρύνουν τα μερίδιά τους, να εκτοπίζουν τους ανταγωνιστές τους των φτωχότερων χωρών και, ίσως, σε επόμενη φάση, κάποιους εξ

αυτών να τους εξαγοράσουν”, είπε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Επεσήμανε μάλιστα ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα καλείται να πάρει θέση:

– για ένα κόσμο με τις μικρές επιχειρήσεις να μη μένουν πίσω στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση,

– για μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική διαχείρισης της δημογραφικής γήρανσης, που αποτελεί την επόμενη μεγάλη πρόκληση της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και επηρεάζει άμεσα και τις επιχειρήσεις στην εύρεση ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού,

– για  τη μείωση του κόστους συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, καθώς η συνεχής αύξηση της γραφειοκρατίας αποτελεί βασικό παράγοντα που καθιστά ολοένα και λιγότερο ελκυστική την αυτοαπασχόληση,

– για τη δίκαιη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, με εγγυημένη πρόσβαση στην πληροφορία και στους αναγκαίους πόρους,

– για τη μικρή επιχείρηση ως κρίσιμο συντελεστή ανάπτυξης και συνέχειας σε τοπικό επίπεδο, καθώς η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο κεφάλαιο, και τα προϊόντα τους, αποτελούν βασικά υλικά και άυλα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, λειτουργώντας ως «μηχανισμός συνοχής», αποθετήριο παραδόσεων, και φορέας βιώσιμης ανάπτυξης.

Και τέλος, για ένα σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, με τις Ευρωεκλογές να αποτελούν ευκαιρία ενίσχυσης της ΕΕ ως μιας πολιτικής κοινότητας που βασίζεται σε κοινές αξίες και μετά από καιρό ανοίγει τον βηματισμό της προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης εσωτερικής συνοχής.

Δήμος Σερρών: Ξεκινά η διανομή των διατακτικών επιταγών

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στις 11:00 το πρωΐ, η υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Βίκυ Φλέσσα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στον Νομό Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την κ. Φλέσσα, στο Επισκοπείο Σερρών, συνοδευόμενη από τον πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαιδεύσεως Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Καρατάσιο, την Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Χ. Αραπάκη και την Δημοσιογράφο Σερρών κ. Δ. Μετόκη και συζήτησε μαζί τους ζητήματα επικαιρότητος.

Η κ. Φλέσσα ευχαρίστησε εγκαρδίως τον σεπτό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Σερρών για την εγκάρδια δοχή και φιλοξενία, καθώς και για τις πολύτιμες σκέψεις του και τον γόνιμο διάλογο.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε στην κ. Φλέσσα και στους λοιπούς επισκέπτες, σε ανάμνηση της συναντήσεως, επετειακό πινάκιο, διασώζον την εξέχουσα και εμβληματική προσωπικότητα του μεγάλου Σερραίου Αρχιστρατήγου και πρωτεργάτου της εθνικής παλιγγενεσίας στην μαρτυρική Μακεδονία, Εμμανουήλ Παπά, καθώς και εκδόσεις της Σερραϊκής Εκκλησίας.

Ακολούθως, στις 12:00 το μεσημέρι, τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Επισκοπείο Σερρών, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ΠΖ κ. Αδάμ Σαρρής, με αφορμή την οσονούπω αποχώρησή του από την Διοίκηση του Συντάγματος και την μετάταξή του στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου Θεσσαλονίκης (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.).

Ο κ. Σαρρής αφού ευχαρίστησε, με βαθειά συγκίνηση, τον Σεβασμιώτατο, για την συνεργασία και τη διαχρονική πατρική του αγάπη, του προσέφερε ως δώρο ένα ιστορικό κειμήλιο του 10ου Συντάγματος ΠΖ, έναν αυθεντικό στρατιωτικό φανοστάτη, προερχόμενο από το αμυντικό συγκρότημα του Οχυρού Ρούπελ.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως τον κ. Σαρρή, για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του προς την τοπική Εκκλησία και τον Ποιμενάρχη Της, η οποία εκφράσθηκε και με την δωρεά του σπανίου αυτού κειμηλίου, προς μόνιμη φύλαξη και έκθεση στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο «Ψυχής Άκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε εγκαρδίως τον κ. Συνταγματάρχη για την διετή (2022-2024) σεμνοπρεπή, ουσιαστική και καρποφόρο υπηρεσία του στην Διοίκηση του ενδόξου Συντάγματος των Σερρών, ευχόμενος την εξ ύψους ενίσχυση και ευλογία του αγίου Θεού στην ανάληψη των νέων υψηλών καθηκόντων του στην Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ. Θεσσαλονίκης. 

Δήμος Ηράκλειας: Οι ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα ακαθάριστα οικόπεδα

Δήμος Σερρών: Ξεκινά η διανομή των διατακτικών επιταγών

Παρέμεινε ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ παραμένουν και τα προβλήματα στο γήπεδο των Σερρών!

viki kagia1 e vima

Βαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά

"Έφυγε" από τη ζωή ο πατέρας της. Αντιμέτωπη με μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής της βρίσκεται η Βίκυ Καγιά. Το κορυφαίο μοντέλο και...
petrakos papathoma e vima

«Αυτό δεν είναι σκόνη, μας ψεκάζουν» – Ξέσπασε ο Πετράκος με...

«Κάθε μέρα προσπαθούν να σε σκοτώσουν με χημικά» Την αφρικανική σκόνη που έπνιξε τη χώρα τις τελευταίες ώρες αμφισβτούν με αναρτήσεις τους στα social media...
panos mouzourakis e vima

Πάνος Μουζουράκης: Έχουμε ήδη βαφτίσει την κόρη μας

Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία, δήλωσε ο τραγουδιστής Ο Πάνος Μουζουράκης παρουσίασε σε εκδήλωση τον νέο του δίσκο και έκανε μερικές δηλώσεις...
tzois evidi e vima

Τζόυς Ευείδη: «Έχω την εντύπωση ότι είμαι παλιά ψυχή, έχω ζήσει...

Η ηθοποιός αποκάλυψε την εμπειρία της όταν πήγε ταξίδι στην Αίγυπτο Η Τζόυς Ευείδη δήλωσε σε συνέντευξή της πως πιστεύει σε προηγούμενες ζωές και εξήγησε,...
vicky hatzivasileiou e vima

Bίκυ Χατζηβασιλείου: Δεν φοράω ρούχα second hand, δεν ξέρουμε τι ενέργεια...

Θα ακουστεί λίγο περίεργο αλλά και οι αντίκες θέλουν προσοχή, πρόσθεσε η παρουσιάστρια Η Βίκυ Χατζηβασιλείου εξήγησε σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια μιας...
mpeos konstantopoulou e vima

Μπέος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχω μάθει να την πέφτω στις γυναίκες,...

Συνεχίζεται το σήριαλ Κωνσταντοπούλου - Μπέου Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος με αφορμή την πρόσφατη ανάρτησή του, στην οποία κατήγγειλε τη Ζωή...
euridiki valavani e vima

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Έχω πτηνοφοβία, ο μπαμπάς μου έχει κότες και με...

Δεν ξέρω από πού προέρχεται η αλήθεια είναι, πρέπει να το ψάξω, πρόσθεσε Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της μετά...
agia elisavet e vima

Εορτολόγιο 24 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του του Αγίου Αχιλλέα Ιερομάρτυρος, του Αγίου Δούκα, των Πασικράτους και...
konstantinos karamanlis 26 xronia nea dimokrata

Μήνυμα από την Νέα Δημοκρατία για τα 26 χρόνια από τον...

Μήνυμα για τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε το κυβερνών κόμμα. «Σαν σήμερα, πριν από...
kely valtadorou perifereiaki odos serron

Ζητά η Κέλυ Βαλταδώρου ενημέρωση για την περιφερειακή οδό των Σερρών

Το ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης στην περιφερειακή οδό της πόλης των Σερρών και την αναβάθμιση αυτής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς και...
panellinioi sxolikoi agones serres kerdismenoi serraioi epal gel kiprou

Ολοκληρώθηκαν οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου – Κερδισμένοι οι Σερραίοι

Στις Σέρρες φιλοξενήθηκαν φέτος οι 65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου μετά από πρόταση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Δημήτρη Σωτηριάδη. https://www.youtube.com/watch?v=D1sTxWJ4Wy0&t=4s Για...
panagiwths spyropoulos programma katapollemhshs kounoupiwn14

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκίνησε το Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Επίγειο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για τα έτη 2022 - 2024 και συγκεκριμένα στους Δήμους Αμφίπολης,...
xrhstos papastergiou adiaforia

Χρήστος Παπαστεργίου: Αδιαφορία για την περισυλλογή Νεκρών ζώων

Στην ερώτηση που υπέβαλε η παράταξή μας «Πράξεις για τη Μακεδονία» στις 09/04/2024, η οποία αφορά την διακοπή, από 01/11/2023 του προγράμματος «περισυλλογής και...
nea aristera serrwn ypotimoun nohmosynh

Νέα Αριστερά Σερρών: Μας υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας

Ο  εξαιρετικός για τον τόπο μας θεσμός «Μαθήματα  Κλασικής  Παιδείας»  διανύει ήδη 21η  διδακτική περίοδος  και αποτελεί  ένα  Πνευματικό Συμπόσιο, πιστό στον βασικότερο  στόχο...
malliaras pliakou visaltia epimelitirio

Συνάντηση Μαλλιαρά με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους δημάρχους του Νομού Σερρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς βρέθηκε στη Βισαλτία και στην Αμφίπολη. Πρώτος σταθμός ήταν...
lykeio ellhnidwn serrwn lazaros

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ήρθε Λάζαρος…

Τα   Κάλαντα   του   Λαζάρου   θα   μας   θυμίσουν   και   φέτος   τα   παιδιά   του  Λυκείου των...
mikrwn epixxeirhsewn kyklikh diaxeirhsh

Καθοριστικός ο ρόλος των μικρών επιχειρήσεων στην κυκλική διαχείριση των προϊόντων

Στο 4ο Forum Κυκλικών Πόλεων που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στην Κρήτη, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, συμμετείχε ο  Γενικός Γραμματέας της...
paremvash lena toyska

Παρέμβαση από την Έλενα Τούσκα για την Πυροπροστασία στο Δήμο Σερρών

Με ανακοίνωσή του στις 10/4/2024, Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες ότι εκδόθηκε η ερμηνευτική Εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και...
kavvathas politikes enisxyseis

Γιώργος Καββαθάς: Ανάγκη για πολιτικές ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Στις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας την επομένη των ευρωεκλογών και οι δυνατότητες υποστήριξής της μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας...
flessa sarrhs mhtropolith serrwn

Επισκέφτηκαν Φλέσσα – Σαρρής τον Μητροπολίτη Σερρών

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στις 11:00 το πρωΐ, η υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ....

Δείτε επίσης