12/06/2024
27.5 C
Serres

10 ΓΟΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΛΗ!

Array

Πολλές μητέρες ονειρεύονται ένα παιδί ιδιοφυΐα

Παρά τις συμβουλές, όμως και τα κόλπα για την ανατροφή των παιδιών, δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες για το πώς να μεγαλώσει κανείς το παιδί του.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι γονείς δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε άρθρα και γονικά φόρουμ ψυχολογίας, γιατί τα παιδιά τους συχνά αποδεικνύονται μικρές ιδιοφυΐες.

Εμείς μάθαμε το μυστικό τους και ανακαλύψαμε διάφορους σημαντικούς κανόνες ανατροφής.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Το έπαθλο της ανεξαρτησίας

Σε μερικές οικογένειες, οι γονείς είναι πεπεισμένοι ότι τα παιδιά θα πετύχουν στη ζωή τους, εάν πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε. Είναι πολύ πιο σημαντικό όμως, να κατανοήσουν τα παιδιά ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε μόνα τους.

Χάρη σε αυτή τη νοοτροπία, τα παιδιά θα γνωρίζουν ότι δεν πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος, αλλά διαμορφώνουν τα ίδια το μέλλον τους.


Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα πριν να γίνουν εύκολα

Για χτίσετε έναν ανεξάρτητο χαρακτήρα, οι προσπάθειες των παιδιών θα πρέπει να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν. Αν ένα παιδί ξεκινήσει ένα νέο χόμπι, σε οποιαδήποτε ηλικία, οι γονείς του πρέπει να το υποστηρίξουν και να το ενθαρρύνουν.

Εάν κάτι δεν πάει καλά, τότε μπορείτε να του πείτε αυτό που λένε και οι παλαιότεροι, ότι “Κάθε αρχή και δύσκολη”.

Η εμπιστοσύνη είναι η καλύτερη ανταμοιβή


Πώς μπορούμε λοιπόν να ανταμείψουμε αυτές τις προσπάθειες; Σίγουρα όχι με ένα γλυκό.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένα παιδί μπορεί να ανταμειφθεί με εμπιστοσύνη. Εάν έχει την πλήρη εμπιστοσύνη σας για να κάνει ένα καθήκον μόνο του, αυτό θα σημαίνει για εκείνο ότι κάνει καλή δουλειά.

Η εξωτερική εικόνα δεν είναι το παν

Μια άλλη σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι μελλοντικές ιδιοφυίες δεν επικεντρώνονται ποτέ στην εξωτερική εικόνα τους.

Η αλήθεια είναι ότι το να διατηρήσετε το παιδί σας καθαρό και τακτοποιημένο ως προς την εμφάνισή του, απαιτεί πάρα πολλή προσπάθεια και χρόνο από εσάς, καθώς κι από το παιδί. Οι σοφοί γονείς θεωρούν άχρηστη για την προσωπική ανάπτυξη του παιδιού, την υπερβολική φροντίδα της εμφάνισης. Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το πώς φαίνονται ή για το αν τα ρούχα τους είναι πάντα καθαρά.

Αποδοχή της ακαταστασίας

Τα παιδιά συχνά περιστοιχίζονται από χάος που δεν ενοχλεί τους σοφούς γονείς τους. Καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά είναι ακατάστατα, πετούν τριγύρω τα πράγματα, χύνουν τα πάντα γύρω τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αντί να γκρινιάζουν στα παιδιά τους για τα ακατάστατα δωμάτια τους, τους επιτρέπουν να είναι άνω κάτω. Βέβαια, τους εξηγούν την αξία του να είναι τακτικοί και πόσο χρόνο θα κερδίζουν αν έχουν σε μια σειρά τα πράγματά τους.

Η πολλή ενεργητικότητα κάποτε τελειώνει

Μερικοί γονείς μπορούν να περάσουν όλη την ημέρα τρέχοντας πίσω από τα παιδιά τους και λέγοντάς τους, “Μη σκαρφαλώσετε εκεί!” “Μην αγγίξετε αυτό!” ή “Ηρεμήστε!”

Οι σοφοί γονείς τέτοιων δραστήριων παιδιών θεωρούν ότι είναι σημαντικό για εκείνα να τα αφήσουν να κινηθούν ελεύθερα όσο είναι ακόμη μικρά. Με αυτόν τον τρόπο, ως ενήλικες, θα είναι πιο σίγουροι και επίμονοι σε όλες τις προσπάθειές τους.

 Σοφή ελευθερία

Είναι αλήθεια ότι τα έξυπνα παιδιά είναι εκείνα στα οποία έχουν επιτραπεί πολλά πράγματα. Ακόμη και μια νέα ζωγραφιά τους επάνω στην ταπετσαρία, θεωρείται ως ένδειξη ότι ένα παιδί έχει τις καλλιτεχνικές δυνατότητες ενός μεγάλου ζωγράφου. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο που ακόμη και αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Δεν επιτρέπεται να αγνοήσουν την οικογένειά τους. Μπορεί ένα βλέμμα γεμάτο νόημα προς το παιδί σας, να είναι αρκετό για να σταματήσει να βαφεί τη γάτα σας ροζ. Αν όμως εκείνο προσβάλλει το γονιό του αγνοώντας τον, τότε θα πρέπει να του επιβληθεί μια πιο σκληρή τιμωρία.

Ο μπαμπάς αλλά και η μαμά είναι οι αρχηγοί της οικογένειας

Ο σεβασμός των γονέων διδάσκεται από μικρή ηλικία. Κάθε παιδί στο σπίτι γνωρίζει ότι οι γονείς του είναι οι καθοδηγητές και ό,τι κάνει εκείνο δεν είναι το ίδιο σημαντικό. Ως εκ τούτου, τα παιδιά δεν εξαρτώνται ποτέ από τους γονείς τους για να κάνουν κάτι για αυτά, αλλά αντ ‘αυτού προσπαθούν να τα καταφέρουν μόνα τους.

Τα παιδιά να έχουν αυτοέλεγχο

Αντί να τιμωρήσετε ένα παιδί στερώντας του κάτι, είναι προτιμότερο να ορίσετε μερικούς κανόνες που αν τηρηθούν να υπάρξει επιβράβευση. Εάν ένα παιδί δεν σκέφτεται μόνο τους περιορισμούς και τις τιμωρίες, μαθαίνει να διορθώνει τη συμπεριφορά του για το δικό του και μόνο καλό.

 Τίποτα δεν περνά απαρατήρητο

Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι σας συμβουλεύουν να επαινείτε το παιδί σας για οποιαδήποτε προσπάθειά του, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξή του. Οι γονείς των μελλοντικών ιδιοφυών είναι πεπεισμένοι ότι κάθε επίτευγμα πρέπει να ανταμειφθεί. Ακόμη και αν το παιδί σας φέρει μια χαρτοπετσέτα με ζωγραφισμένες μουντζούρες, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το παρουσιάσετε περήφανα στην υπόλοιπη οικογένεια ως μια όμορφη ζωγραφιά.

via

 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Έβελυν Καζαντζόγλου: Δεν ξέρω τι θα πάθω αν αποφασίσω να διαιωνίσω το είδος μου

Συνέντευξη στο Τύπος Tv παραχώρησε η Έβελυν Καζαντζόγλου. Το μοντέλο και κριτής του My Style Rocks, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να δημιουργήσει...

Εξετάσεις: Πως δεν «θα βγουν» τα μάτια σας από το διάβασμα

Τα ενοχλήματα στα μάτια είναι συνηθισμένα στους μαθητές και τους φοιτητές που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους και αφιερώνουν πολλές ώρες καθημερινά στο διάβασμα. Μελέτες...

Μια όαση πνευματικής δροσιάς και χαράς των παιδιών στην Χρυσοπηγή ’’Χριστού Πηγή’’

Στην τελική ευθεία των απαραιτήτων προετοιμασιών και για την εφετεινή εύρυθμη λειτουργία της εισήλθε η εκκλησιαστική Κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και...

Συνέχισε να διαβάζεις