Βασίλη όταν ο Κασσελάκης μιλάει για τον «πρωθυπουργό της νέας εποχής», μπας και εννοεί τον εαυτό του;

Στα 100 κορυφαία μουσεία του κόσμου το Μουσείο της Ακρόπολης – Δημοφιλέστερο το Μουσείο του Λούβρου

Μοιράσου το...

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα από τα 100 πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου σύμφωνα με την επίσημη λίστα του Art Newspaper

Τα 100 πιο δημοφιλή μουσεία τέχνης στον κόσμο για το 2022 παρουσίασε το Art Newspaper στην ετήσια έρευνά του για τους αριθμούς των επισκεπτών, με το Μουσείο της Ακρόπολης να περιλαμβάνεται σε αυτά.

Σύμφωνα με την έρευνα του Visitor Figures, περίπου 141 εκατομμύρια επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα 100 κορυφαία μουσεία τέχνης στον κόσμο το 2022, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που είχε καταγραφεί το προηγούμενο έτος, αλλά σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τις 230 εκατομμύρια επισκέψεις το 2019.

Φυσικά, ο σημαντικότερος λόγος για τη μείωση αυτή είναι η πανδημία του κοροναϊού, δεδομένου πως το 2020 σε όλες σχεδόν τις χώρες επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, με συνέπεια να μειωθούν τα ταξίδια στο ελάχιστο.

savvas rizos

Στην κορυφή ξανά το Μουσείο του Λούβρου

Το Μουσείο του Λούβρου διατηρεί τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας για το 2022, υποδεχόμενο 7.726.321 επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 173% σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών του 2021, ωστόσο σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα 9,6 εκατομμύρια που το επισκέφθηκαν το 2019.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μουσείο του Βατικανού, το οποίο υποδέχθηκε 5 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και το Tate Modern ανέκτησαν τις θέσεις τους στην πρώτη πεντάδα το 2022.

Σε αυτήν βρίσκεται και το Εθνικό Μουσείο της Κορέας, με 3,4 εκατομμύρια επισκέπτες.

Άλλα ιδρύματα που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα είναι το Musée d’Orsay στο Παρίσι, η Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι και το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας.

Στην Ευρώπη, το Museo Nacional del Prado της Μαδρίτης και η Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία μπήκαν στην πρώτη 20άδα.

Άλλα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου που μπήκαν στην πρώτη 20άδα είναι η Εθνική Πινακοθήκη, το V&A και το Somerset House του Λονδίνου, καθώς και το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο.

Το Κρατικό Ρωσικό Μουσείο βρίσκεται στην πρώτη 20άδα, όπως και η Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης καταλαμβάνει την 17η θέση και το M+ του Χονγκ Κονγκ ακολουθεί στην 18η θέση.

Το Μουσείο της Ακρόπολης

Στη λίστα με τα 100 κορυφαία μουσεία του κόσμου το Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι το μοναδικό ελληνικό ίδρυμα που μπήκε στη φετινή λίστα και βρίσκεται στην 28η θέση με 1.451.727 επισκέπτες, με σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας σε σχέση με το 2021 (165%), ενώ κοντεύει να πλησιάσει τον αριθμό των επισκεπτών του 2019 (προ πανδημίας και πολέμου στην Ουκρανία).

Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Αξίζει τον κόπο να βρούμε λύση για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version