25/03/2023
10.7 C
Serres

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΦΕΡΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Δεν μας εφθανε η Τουρκια, ηλθε και το Πακισταν να κανει ασκησεις στο Αιγαιο, στο πλευρο των Τουρκων….

Τους ταιζουμε, τους ποτιζουμε, τους πληρωνουμε αλλα δηλωσνουν συμμαχοι και φιλοι των Τουρκων….
Καποτε ο Παπαδοπουλος τους μαζεψε και τους εστειλε πακετο πισω ολους….
Σημερα ;

Το Ναυτικό του Πακιστάν(!) έφερε η Τουρκία μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο), προκειμένου να εδραιώσει και νομιμοποιήσει τις παρανομίες της σε βάρος της Ελλάδας, με την κυβέρνηση να μην αντιδρά ούτε στο ελάχιστο για την πρωτοφανή πρόκληση του Πακιστάν .

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα και πρόσκληση της Άγκυρας στο Καράτσι, το Πακιστάν συμφώνησε να συμμετάσχει σε άσκηση της Άγκυρας στις 8 Οκτωβρίου 2018, επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εντός του ελληνικού FIR χωρίς να ζητήσει την έγκριση της Αθήνας.


Το Πακιστάν θεωρείται ο νο1 σύμμαχος της Τουρκίας αυτή τη στιγμή και πολύ πρόσφατα εκτός της παραγγελίας στρατιωτικού υλικού, αγόρασε από την Τουρκία 4 κορβέτες του προγράμματος ADA.

H μείζονα αεροναυτική άσκηση απομονώνει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης καθώς εκτελέστηκε μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, ενώ από ελληνικής πλευράς δεν ανακοινώθηκε τίποτα όσον αφορά τη συμμετοχή του Πακιστάν, ενώ η δραστηριότητα τόσο του ΠΝ όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Για την εκτέλεση της άσκησης στο FIR Αθηνών η Άγκυρα ζήτησε από την Αθήνα να εκδώσει σχετική ΝΟΤΑΜ. Η ΥΠΑ με την αγγελία Α2690/2 Οκτωβρίου 2018 ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για την εκτέλεση της τουρκο- πακιστανικής άσκησης στο FIR Αθηνών σε περιοχή μεταξύ και νοτίως Ρόδου Καστελόριζου (με μπλε χρώμα στο χάρτη).


Η ελληνική ΝΟΤΑΜ επισημαίνει ότι τα αεροσκάφη της άσκησης (μαχητικά και ελικόπτερα των πλοίων) πρέπει να καταθέτουν σχέδια πτήσεως και να μην προσεγγίζουν εγγύτερα των 10νμ του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου.

Τρεις ώρες αργότερα, η Τουρκία εκδίδει απαντητική ΝΟΤΑΜ Α5485/18 με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες του ICAO, γι αυτό και τα αεροσκάφη και ελικόπτερα της τουρκο- πακιστανικής άσκησης ΔΕΝ θα καταθέτουν σχέδια πτήσης και δεν θα προσεγγίζουν εγγύτερα των 6νμ του ελληνικού εναερίου χώρου, θέτοντας στα άχρηστα την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα.

Η κοινή τουρκο- πακιστανική άσκηση, που γίνεται για πρώτη φορά συνιστά νέου τύπου σκληρή εχθρική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας με απρόβλεπτες αλλά δυσμενείς συνέπειες, διότι το ναυτικό του Πακιστάν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις εφαρμόζουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ τις παρανομίες της Τουρκίας. Επομένως, σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί ότι και τρίτες χώρες (σσ. στην παρούσα περίπτωση το Πακιστάν) συμφωνούν και εφαρμόζουν τις θέσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Νομιμοποιούν δηλαδή τις παρανομίες της Τουρκίας.

Αναλυτικότερα:


Η Τουρκία προχωράει παράνομα και αυθαίρετα σε αναδιάταξη του FIR Αθηνών -Κωνσταντινούπολης, καθότι μετατοπίζει τα όρια του FIR Κων/λης νοτιοδυτικά, με ταυτόχρονη παραβίαση των περιοχών έρευνας και διάσωσης που ορίζονται από τα FIRs.

Έτσι, ολόκληρη την περιοχή (με κόκκινο χρώμα στο χάρτη) μεταξύ Ρόδου Καστελόριζου, η Τουρκία έχει ξεκινήσει από το 1999 να την θεωρεί ως τουρκική κυριαρχία, με το αιτιολογικό ότι κείται εντός του FIR Κων/λης, το οποίο ορίστηκε το 1950 από τον ΙCAO ως τα σύνορα της Τουρκίας.

Η Αθήνα ουδέποτε αντέδρασε στην αυθαίρετη..μετακόμιση του FIR Kων/λης (άρα και των τουρκικών συνόρων) νοτιοδυτικά, στη διεθνή θάλασσα και μέσα στο FIR Αθηνών.

Για την τουρκο-πακιστανική άσκηση η Άγκυρα εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Β2475 για το σύνολο της περιοχής με κόκκινο χρώμα, επισημαίνοντας διεθνώς ότι το σύνολο αυτής της περιοχής κείται αυστηρώς εντός του FIR Κων/λης, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί τουρκική επικράτεια και κυριαρχία.

Ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός της Άγκυρας συνιστά καθολική παρανομία σε βάρος της Ελλάδας, δεδομένου ότι ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής κείται εντός της διεθνούς θάλασσας και εντός του FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα η Τουρκία να μετατρέπει τη διεθνή θάλασσα σε τουρκική κυριαρχία και σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Με τις ενέργειες της αυτές η Τουρκία παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ διότι σε ορισμένες περιπτώσεις η απόσταση από τις ακτές της Τουρκίας μέχρι τα νότια σημεία της περιοχής (όπως φαίνεται με τις κόκκινες κουκίδες στο χάρτη) φτάνει τα 36νμ. χωρικά ύδατα, την στιγμή που το Δίκαιο τα Θάλασσας επιτρέπει ανώτατο όριο χωρικών υδάτων τα 12νμ. Επιπροσθέτως η ίδια η Τουρκία με εσωτερικό νόμο που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ έχει ορίσει τα 6νμ στην περιοχή του Αιγαίου.

Στην πράξη η Τουρκία νομικά ουσιαστικά και επιχειρησιακά εφαρμόζει πολιτική φρενοκομείου, με τροφίμους τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες αρκούνται σε ανώδυνες πολιτικές του τίποτα, με μεγάλες δόσεις επικοινωνιακής πολιτικής παραπλάνησης, ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα σκάσει… στην επόμενη κυβέρνηση και όχι στην ίδια.

Το αποτέλεσμα είναι η Τουρκία να παγιώνει την πρακτική πολιτικής νομιμοποίησης της παρανομίας της σε βάρος της Ελλάδας- και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση με «αβανταδόρο» το Πακιστάν.

Με την παρούσα κοινή άσκηση, η Τουρκία

Καταργεί για μια ακόμα φορά τα σχέδια πτήσης και τα 10νμ του ελληνικού εναερίου χώρου.
* Μετατρέπει τη διεθνή θάλασσα παράνομα σε τουρκική κυριαρχία, με αποτέλεσμα να πετάει με τις κλωτσιές έξω από την περιοχή κάθε ξένο πτητικό μέσο.( Η Ελλάδα έχει ήδη γίνει αποδέκτης τέτοιας συμπεριφοράς στην περιοχή, με τα περιστατικά Κουρουμπλή, αρχηγού ΓΕΣ και προσφάτως της υφυπουργού Άμυνας) , υποβαθμίζοντας απλώς τα γεγονότα).
Κάνει παράνομα και αυθαίρετα αναδιάταξη του FIR Αθηνών Κω/λης, μετατοπίζοντας νοτιοδυτικά το FIR Κων/λης.
Δημιουργεί μείζον πρόβλημα στα πολιτικά αεροσκάφη προς και από τη Ρόδο δεδομένου ότι επηρεάζει τους αεροδιαδρόμους R19 L609 G18 κ.α.
Η παρούσα κοινή τουρκο- πακιστανική άσκηση στην περιοχή απόλυτης παρανομίας της Τουρκίας, αποτελεί μια σημαντική και άκρως επικίνδυνη «αναβάθμιση» των παρανομιών της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Και τούτο γιατί στο εξής, ανάλογα με τον .προσκεκλημένο- αβανταδόρο- παρτενέρ της σε κοινές ασκήσεις, η Τουρκία θα μπορεί να ισχυρίζεται διεθνώς ότι και άλλες χώρες πλην της ιδίας δεν αποδέχονται..τις ελληνικές παρανομίες στο Αιγαίο.

Έτσι ουδείς μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον κοινές ασκήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο με παρτενέρ- αβανταδόρο… το Μπαγκλαντες, (που έχει αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο), ή και τα Σκόπια με τα ελικόπτερα τους ή την Αλβανία με τα δικά της κλπ.

Η Αθήνα οφείλει να αντιδράσει στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς το ταχύτερο δυνατό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση αντίδρασης της Αθήνας θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμη κατάσταση με άγνωστες συνέπειες.

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σέρρες – Με Δεμερτζή, Μπόλαρη, Βελίκη, Παπαδημητρίου το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

Στο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τις προεκλογικές στροφές, με την Κεντρική Επιτροπή που θα οριστικοποιήσει το 100% των ψηφοδελτίων να προσδιορίζεται για το Σαββατοκύριακο, 8 και...

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Ετοιμάζεται το Καλοκαίρι της Κωμωδίας 2023

Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη καθιέρωση του θεσμού “ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ”, με περιοδεία σε όλο τον Νομό Σερρών και παραστάσεις σε δήμους της Βόρειας...

Ποιος είναι ο 27χρονος γιος της Όλγας Τρέμη: Η απίθανη ομοιότητα με τον...

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, ο γιος της Όλγας Τρέμη και του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, είναι 26 ετών και πριν από έναν χρόνο είχε παραχωρήσει την πρώτη...

Εύκολα, γρήγορα και απλά: Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά από...

Μία απίθανη και εύκολη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ο Άκης Πετρετζίκης αποκάλυψε όλα τα μυστικά του παραδοσιακού αυτού...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δύσκολες ώρες για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Χώρισε μετά από 3,5 χρόνια σχέσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν την περνά και την καλύτερη περίοδο της ζωής του όσον αφορά στα προσωπικά του, καθώς οι φήμες τον θέλουν να...

Καθόταν δίπλα σε έναν ενοχλητικό άνδρα σε πτήση οκτώ ωρών – Προσγειώθηκαν ερωτευμένοι

Κατέληξε σε έρωτα παρότι κάθε άλλο παρά… αγαπησιάρικα ξεκίνησε. Το πρώτο πράγμα που ένιωσε η Κριστίνα Μπάρτον όταν είδε τον Γκάμπριελ Σόλμπεργκ ήταν αγανάκτηση. Η τότε...

Βγήκαν «μαχαιριά» στο ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο της σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Λοβέρδου

Σε εσωκομματικό πρόβλημα μετατράπηκε για τον Νίκο Ανδρουλάκη το ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας στην πρώτη κάλπη. Ο όρος που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να...

Συνέχισε να διαβάζεις