24/07/2024
30.2 C
Serres

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΦΕΡΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Array

Δεν μας εφθανε η Τουρκια, ηλθε και το Πακισταν να κανει ασκησεις στο Αιγαιο, στο πλευρο των Τουρκων….

Τους ταιζουμε, τους ποτιζουμε, τους πληρωνουμε αλλα δηλωσνουν συμμαχοι και φιλοι των Τουρκων….
Καποτε ο Παπαδοπουλος τους μαζεψε και τους εστειλε πακετο πισω ολους….
Σημερα ;

Το Ναυτικό του Πακιστάν(!) έφερε η Τουρκία μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο), προκειμένου να εδραιώσει και νομιμοποιήσει τις παρανομίες της σε βάρος της Ελλάδας, με την κυβέρνηση να μην αντιδρά ούτε στο ελάχιστο για την πρωτοφανή πρόκληση του Πακιστάν .

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα και πρόσκληση της Άγκυρας στο Καράτσι, το Πακιστάν συμφώνησε να συμμετάσχει σε άσκηση της Άγκυρας στις 8 Οκτωβρίου 2018, επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και εντός του ελληνικού FIR χωρίς να ζητήσει την έγκριση της Αθήνας.

dei gaia e vima (1)

Το Πακιστάν θεωρείται ο νο1 σύμμαχος της Τουρκίας αυτή τη στιγμή και πολύ πρόσφατα εκτός της παραγγελίας στρατιωτικού υλικού, αγόρασε από την Τουρκία 4 κορβέτες του προγράμματος ADA.

H μείζονα αεροναυτική άσκηση απομονώνει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης καθώς εκτελέστηκε μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης, ενώ από ελληνικής πλευράς δεν ανακοινώθηκε τίποτα όσον αφορά τη συμμετοχή του Πακιστάν, ενώ η δραστηριότητα τόσο του ΠΝ όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Για την εκτέλεση της άσκησης στο FIR Αθηνών η Άγκυρα ζήτησε από την Αθήνα να εκδώσει σχετική ΝΟΤΑΜ. Η ΥΠΑ με την αγγελία Α2690/2 Οκτωβρίου 2018 ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για την εκτέλεση της τουρκο- πακιστανικής άσκησης στο FIR Αθηνών σε περιοχή μεταξύ και νοτίως Ρόδου Καστελόριζου (με μπλε χρώμα στο χάρτη).


Η ελληνική ΝΟΤΑΜ επισημαίνει ότι τα αεροσκάφη της άσκησης (μαχητικά και ελικόπτερα των πλοίων) πρέπει να καταθέτουν σχέδια πτήσεως και να μην προσεγγίζουν εγγύτερα των 10νμ του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου.

Τρεις ώρες αργότερα, η Τουρκία εκδίδει απαντητική ΝΟΤΑΜ Α5485/18 με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες του ICAO, γι αυτό και τα αεροσκάφη και ελικόπτερα της τουρκο- πακιστανικής άσκησης ΔΕΝ θα καταθέτουν σχέδια πτήσης και δεν θα προσεγγίζουν εγγύτερα των 6νμ του ελληνικού εναερίου χώρου, θέτοντας στα άχρηστα την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα.

Η κοινή τουρκο- πακιστανική άσκηση, που γίνεται για πρώτη φορά συνιστά νέου τύπου σκληρή εχθρική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας με απρόβλεπτες αλλά δυσμενείς συνέπειες, διότι το ναυτικό του Πακιστάν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις εφαρμόζουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ τις παρανομίες της Τουρκίας. Επομένως, σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί ότι και τρίτες χώρες (σσ. στην παρούσα περίπτωση το Πακιστάν) συμφωνούν και εφαρμόζουν τις θέσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Νομιμοποιούν δηλαδή τις παρανομίες της Τουρκίας.

Αναλυτικότερα:


Η Τουρκία προχωράει παράνομα και αυθαίρετα σε αναδιάταξη του FIR Αθηνών -Κωνσταντινούπολης, καθότι μετατοπίζει τα όρια του FIR Κων/λης νοτιοδυτικά, με ταυτόχρονη παραβίαση των περιοχών έρευνας και διάσωσης που ορίζονται από τα FIRs.

Έτσι, ολόκληρη την περιοχή (με κόκκινο χρώμα στο χάρτη) μεταξύ Ρόδου Καστελόριζου, η Τουρκία έχει ξεκινήσει από το 1999 να την θεωρεί ως τουρκική κυριαρχία, με το αιτιολογικό ότι κείται εντός του FIR Κων/λης, το οποίο ορίστηκε το 1950 από τον ΙCAO ως τα σύνορα της Τουρκίας.

Η Αθήνα ουδέποτε αντέδρασε στην αυθαίρετη..μετακόμιση του FIR Kων/λης (άρα και των τουρκικών συνόρων) νοτιοδυτικά, στη διεθνή θάλασσα και μέσα στο FIR Αθηνών.

Για την τουρκο-πακιστανική άσκηση η Άγκυρα εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Β2475 για το σύνολο της περιοχής με κόκκινο χρώμα, επισημαίνοντας διεθνώς ότι το σύνολο αυτής της περιοχής κείται αυστηρώς εντός του FIR Κων/λης, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί τουρκική επικράτεια και κυριαρχία.

Ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός της Άγκυρας συνιστά καθολική παρανομία σε βάρος της Ελλάδας, δεδομένου ότι ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής κείται εντός της διεθνούς θάλασσας και εντός του FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα η Τουρκία να μετατρέπει τη διεθνή θάλασσα σε τουρκική κυριαρχία και σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Με τις ενέργειες της αυτές η Τουρκία παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ διότι σε ορισμένες περιπτώσεις η απόσταση από τις ακτές της Τουρκίας μέχρι τα νότια σημεία της περιοχής (όπως φαίνεται με τις κόκκινες κουκίδες στο χάρτη) φτάνει τα 36νμ. χωρικά ύδατα, την στιγμή που το Δίκαιο τα Θάλασσας επιτρέπει ανώτατο όριο χωρικών υδάτων τα 12νμ. Επιπροσθέτως η ίδια η Τουρκία με εσωτερικό νόμο που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ έχει ορίσει τα 6νμ στην περιοχή του Αιγαίου.

Στην πράξη η Τουρκία νομικά ουσιαστικά και επιχειρησιακά εφαρμόζει πολιτική φρενοκομείου, με τροφίμους τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες αρκούνται σε ανώδυνες πολιτικές του τίποτα, με μεγάλες δόσεις επικοινωνιακής πολιτικής παραπλάνησης, ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα σκάσει… στην επόμενη κυβέρνηση και όχι στην ίδια.

Το αποτέλεσμα είναι η Τουρκία να παγιώνει την πρακτική πολιτικής νομιμοποίησης της παρανομίας της σε βάρος της Ελλάδας- και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση με «αβανταδόρο» το Πακιστάν.

Με την παρούσα κοινή άσκηση, η Τουρκία

Καταργεί για μια ακόμα φορά τα σχέδια πτήσης και τα 10νμ του ελληνικού εναερίου χώρου.
* Μετατρέπει τη διεθνή θάλασσα παράνομα σε τουρκική κυριαρχία, με αποτέλεσμα να πετάει με τις κλωτσιές έξω από την περιοχή κάθε ξένο πτητικό μέσο.( Η Ελλάδα έχει ήδη γίνει αποδέκτης τέτοιας συμπεριφοράς στην περιοχή, με τα περιστατικά Κουρουμπλή, αρχηγού ΓΕΣ και προσφάτως της υφυπουργού Άμυνας) , υποβαθμίζοντας απλώς τα γεγονότα).
Κάνει παράνομα και αυθαίρετα αναδιάταξη του FIR Αθηνών Κω/λης, μετατοπίζοντας νοτιοδυτικά το FIR Κων/λης.
Δημιουργεί μείζον πρόβλημα στα πολιτικά αεροσκάφη προς και από τη Ρόδο δεδομένου ότι επηρεάζει τους αεροδιαδρόμους R19 L609 G18 κ.α.
Η παρούσα κοινή τουρκο- πακιστανική άσκηση στην περιοχή απόλυτης παρανομίας της Τουρκίας, αποτελεί μια σημαντική και άκρως επικίνδυνη «αναβάθμιση» των παρανομιών της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Και τούτο γιατί στο εξής, ανάλογα με τον .προσκεκλημένο- αβανταδόρο- παρτενέρ της σε κοινές ασκήσεις, η Τουρκία θα μπορεί να ισχυρίζεται διεθνώς ότι και άλλες χώρες πλην της ιδίας δεν αποδέχονται..τις ελληνικές παρανομίες στο Αιγαίο.

Έτσι ουδείς μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον κοινές ασκήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο με παρτενέρ- αβανταδόρο… το Μπαγκλαντες, (που έχει αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο), ή και τα Σκόπια με τα ελικόπτερα τους ή την Αλβανία με τα δικά της κλπ.

Η Αθήνα οφείλει να αντιδράσει στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς το ταχύτερο δυνατό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση αντίδρασης της Αθήνας θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμη κατάσταση με άγνωστες συνέπειες.

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βάσεις 2024: Πότε βγαίνουν, πού και πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Στην τελική ευθεία για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2024 , καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας επεξεργάζονται τα μηχανογραφικά δελτία και παράλληλα μηχανογραφικά...

Μεγάλη φωτιά τώρα στα Χανιά, ήχησε 112 για εκκένωση

Φωτιά τώρα είναι σε εξέλιξη στον Αγριλε στα Χανιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το πύρινο μέτωπο είναι στη θέση Μαράλια του δήμου Κανδάνου Σελίνου...

Κ. Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία...

«Αυτή την ημέρα γιορτής των 50 χρόνων από την επιστροφή της Δημοκρατίας στη γη που τη γέννησε, θέλησα να βρεθω στο Κοινοβούλιο, στο χώρο...

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), αναμένονται σήμερα (24/07), τις επόμενες ώρες, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ο Μπάιντεν επιστρέφει στον Λευκό Οίκο — Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου την Πέμπτη

O Τζο Μπάιντεν θα αναχωρήσει εντός της ημέρας από το εξοχικό του, όπου παρέμενε σε απομόνωση αφού παρουσίασε συμπτώματα της COVID την περασμένη εβδομάδα,...

Στον Εμμανουήλ Παπά ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο χωριό Εμμανουήλ Παπάς όπως ενημερώνει ο πρόεδρος Χρήστος Γιάντσιος. Σήμερα Σάββατο 20/7 στον Προφήτη Ηλία με θεία λειτουργία το πρωΐ στον...

Εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Καθηγητού του Α.Π.Θ. Ιωάννου Μπάκα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024, στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, η Εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Ιωάννου...

Συνέχισε να διαβάζεις