25/03/2023
10.7 C
Serres

ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΑΚΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ 19 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

 Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «στηρίζει» τη συγκεκριμένη κλινική, παρότι οι εκπρόσωποί της ειναι υπόλογοι έναντι του ΕΟΠΥΥ για παράτυπες και παράνομες πρακτικές αλλα και έναντι της δικαιοσύνης.

Υπό την… σκέπη και την προστασία του φαίνεται πως έχει πάρει την ιδιωτική κλινική «Γενική Κλινική Λάρισας Euromedica Θεοτόκος» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Εννέα μήνες μετά την πρωτοφανή και πέραν καθε αρμοδιότητας, ουσιαστικής και τυπικής, παρέμβασή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας υπέρ της επαναλειτουργίας της κλινικής, την οποία είχε αποκαλύψει το protothema, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «στηρίζει» με άλλο τρόπο τη συγκεκριμένη κλινική, παρότι οι εκπρόσωποί της ειναι υπόλογοι έναντι του ΕΟΠΥΥ για παράτυπες και παράνομες πρακτικές αλλα και έναντι της δικαιοσύνης.

ΚΤΕΛ

Οπως καταγγέλεται στο protothema.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ενεργοποίησε αίφνης τη δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις ιδιωτικές κλινικές του υπουργείου Υγείας, η οποία και συνεδρίασε στο τέλος Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την εξέταση ένστασης που είχε υποβληθεί απο την κλινική «Θεοτόκο» για την επαναλειτουργία της. Πλέον, συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Επιτροπή έλαβε απόφαση υπέρ της επαναλειτουργίας της κλινικής.

Το χρονικό της κλινικής

Η «Γενική Κλινική Λάρισας Euromedica Θεοτόκος» από το 2013 δεν λειτουργούσε λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων της. Τον Μάρτιο του 2014 η διοίκηση της κλινικής ανέστειλε τη δραστηριότητά της, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους διακόπηκε και η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ. Ο νόμος ορίζει πως η αναστολή της δραστηριότητας μιας κλινικής πρέπει να συνεπάγεται εισήγηση προς τον Περιφερειάρχη για άρση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας (την εισήγηση κάνει ειδική Επιτροπή της Υγειονομικής Περιφέρειας) και βάσει αυτής της απόφασης του Περιφερειάρχη για ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε τίποτα από αυτά.


Αντίθετα, η κλινική λάμβανε παρατύπως και παρανόμως βεβαιώσεις καλής λειτουργίας από τα αρμόδια όργανα που της εξασφάλιζαν ουσιαστικά παράταση για την άδειά της.

Η έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) διαπιστώνει όλες αυτές τις πράξεις και παραλείψεις στην ιδιωτική κλινική.

Στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, το οποίο εκδόθηκε το Σεπτέµβριο του 2016, διαπιστώθηκαν τα εξής:
-Το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η κλινική δεν ήταν ανεξάρτητο και αυτοτελές.

-Η διοίκηση της κλινικής δεν υπέβαλε ποτέ στη ∆ιεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας τα θεωρηµένα αρχιτεκτονικά σχέδια ούτε και τον κατάλογο ιατροτεχνολογικού εξοπλισµού.


-∆εν διέθετε νοσηλευτικό προσωπικό, αν και η διοίκησή της βεβαίωνε ότι το 2014 (από 1/1/2014 έως 31/9/2014) είχε νοσηλεύσει 666 ασθενείς.

Μετά τις διαπιστώσεις του ΣΕΥΥΠ σχηματίστηκε δικογραφία στην Εισαγγελία Λάρισας καθώς και στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την εκτιμώμενη ζημία ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από τα νοσήλια που υπέβαλε και εισέπραττε κατά το διάστημα που ήταν κλειστή!

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αποφάσισε µε την υπ. αριθµ. 6142/4.10.16 την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της κλινικής. Ωστόσο, ενώ είχε ανακληθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της κλινικής θεωρήθηκαν σχέδια της στις 05.10.16 από το υπουργείο, προφανώς εν αγνοία της ανάκλησης και χωρίς οι διοικούντες την κλινική να ενημερώσουν την υπηρεσία του υπουργείου, ως όφειλαν, αποκρύπτοντας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες την ανάκληση και δημιουργώντας τους πλάνη ότι ήταν εν ισχύ η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της «Θεοτόκος».

Η παρέμβαση Πολάκη

Τον περασμενο Φεβρουάριο έχοντας στα χέρια του ολο τον φάκελο της κλινικής, και κυρίως το πολυσέλιδο πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας αλλα και τα στοιχεία για τη ζημία 1,8 εκατ. ευρώ, σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, και γνωρίζοντας ότι σχηματίζεται δικογραφία, ο κ. Πολάκης το μόνο που δεν έπραξε είναι να ζητήσει απο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Υγείας να ρίξουν φως στην υπόθεση, να ελέγξουν αν υπάρχει σκάνδαλο και σε αυτήν την περίπτωση να αποδοθούν ευθύνες.

Αντιθέτως, επιφύλαξε τον ρόλο του… νομικού για τον εαυτό του, κάνοντας ευρεία και διασταλτική ερμηνεία του νόμου: «διαπιστώνει» ότι δεν έχει χαθεί η άδεια λειτουργίας της κλινικής παρότι αυτή δεν λειτουργούσε για τουλάχιστον δυο χρόνια, χρεώνοντας παράλληλα τον ΕΟΠΥΥ, πως η κλινική πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της και ζητεί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να εξηγήσει «τους λόγους για τους οποίους δεν έχετε προβεί στη χορήγηση απόφασης επαναλειτουργίας της κλινικής».

Και όπως αποδεικνύεται με τις τελευταίες εξελίξεις, μετα τη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας επιτροπής για τις ιδιωτικές κλινικές στο υπουργείο Υγείας, ειναι εκείνος που υπέγραψε στις αρχές του καλοκαιριού τη σύσταση και συγκρότηση της επιτροπής ώστε να εξεταστεί η αίτηση που είχε γίνει για την επαναλειτουργία της και να δρομολογηθεί το άνοιγμά της.

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σέρρες – Με Δεμερτζή, Μπόλαρη, Βελίκη, Παπαδημητρίου το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

Στο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τις προεκλογικές στροφές, με την Κεντρική Επιτροπή που θα οριστικοποιήσει το 100% των ψηφοδελτίων να προσδιορίζεται για το Σαββατοκύριακο, 8 και...

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Ετοιμάζεται το Καλοκαίρι της Κωμωδίας 2023

Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη καθιέρωση του θεσμού “ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ”, με περιοδεία σε όλο τον Νομό Σερρών και παραστάσεις σε δήμους της Βόρειας...

Ποιος είναι ο 27χρονος γιος της Όλγας Τρέμη: Η απίθανη ομοιότητα με τον...

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, ο γιος της Όλγας Τρέμη και του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, είναι 26 ετών και πριν από έναν χρόνο είχε παραχωρήσει την πρώτη...

Εύκολα, γρήγορα και απλά: Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά από...

Μία απίθανη και εύκολη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ο Άκης Πετρετζίκης αποκάλυψε όλα τα μυστικά του παραδοσιακού αυτού...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η εξομολόγηση για την Όλγα Τρέμη και τον έρωτά τους – «Ήμουν ο πρώτος άνδρας της»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και στον Μιχάλη Ροδόπουλο. Μεταξύ άλλων, ο παρουσιαστής μίλησε για τον κεραυνοβόλο έρωτα με την Όλγα...

Η πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών Πλημμύρισε από μαθητές και ακούσματα γαλλικής γλώσσας

Τη Δευτέρα το πρωί 20 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, η πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών πλημμύρισε από μαθητές και αντήχησε από ακούσματα γαλλικής...

Έπεσε σε κώμα από ιατρικό λάθος: Ο Γολγοθάς του Μιχάλη Λεβεντογιάννη, οι «Παγιδευμένοι» και το μπαρ που άνοιξε

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Παγιδευμένοι», ξεχωρίζει τόσο για τις υποκριτικές του ικανότητες, όσο και για την εμφάνισή του. Δεν είχε σκεφτεί ποτέ από...

Συνέχισε να διαβάζεις