Εν θερμώ: Μακάρι η λύση να έλθει από τας Ευρώπας αφού η δική μας πολιτεία είναι και μ’ αυτούς ΑΝΑΛΓΗΤΗ…

Εν θερμώ: Μακάρι η λύση να έλθει από τας Ευρώπας αφού η δική μας πολιτεία είναι και μ’ αυτούς ΑΝΑΛΓΗΤΗ…

Γράφει ο Ηλίας Γεωργιάδης

Χθες αργά το βράδυ περπατώντας στη Μεραρχίας και σε κεντρικούς δρόμους γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, παρατηρούσα τα διάφορα περίπτερα που ολοφώτιστα και φορτωμένα με τα χίλια δύο αγαθά που πουλάνε στους καταναλωτές και σκεπτόμουνα τους περιπτεράδες βλέπουντάς τους καθηλωμένους στο μικρό τους χώρο έρμαιους σε οποιονδήποτε κακόβουλο στις κρίσιμες ημέρες που περνάμε.

Σκεπτόμουνα, λοιπόν, πόσο δύσκολη είναι η θέση τους, πόσο ανήμποροι καθίστανται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν όπως θα ήθελαν σε όποιον τους επιτεθεί ή σε όποιον αρπάξει οτιδήποτε από τα πωλούμενα και ασφαλώς δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που κινδυνεύει και η ίδια τους η ζωή.

Και συμπέρανα ότι δεν είναι λίγες οι δουλειές που συνεπάγονται και δυσάρεστες καταστάσεις και οπωσδήποτε μια από αυτές είναι και του περιπτερά που έχει καταντήσει πλέον ένα επικίνδυνο επάγγελμα.

Αυτά χθες το βράδυ, τα οποία τα συζήτησα με τον περιπτερά της γειτονιάς μου όταν στις 12 περίπου πήρα και τις εφημερίδες της σημερινής ημέρας.

Και να σκεφτείς, μου είπε, ότι το ποσοστό που δουλεύουμε την σήμερον ημέρα είναι γύρω στα 2.5% ενώ όταν το πήραμε το περίπτερο το οποίο υπόψη το δουλεύει ο γυιός, ο πατέρας, η μάνα, η σύζυγος και ο πεθερός, κυμαίνονταν στο 12.5%

Σήμερα διαβάζω στο ιντερνετ: προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της υπερφορολόγησης, από τους περιπτερούχους!

Οι περιπτερούχοι ψάχνουν, δηλαδή, το δίκιο τους στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η μικρή λιανική, ένας δραστήριος κλάδος της ελληνικής οικονομίας έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα μέσα στα χρόνια των μνημονίων με την κατάρρευση των ποσοστών κέρδους και την αλματώδη αύξηση των φόρων. Κατά την τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Περιπτερούχων, Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Λιανικών Ειδών Ν.Αττικής, αποφασίστηκε ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι κα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με το Συνδικάτο «αποφάσισε την άσκηση των ενδεδειγμένων ενδίκων βοηθημάτων και προσφυγών στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαιοδοτικά όργανα, καθώς και την καταγγελία των παραπάνω πρακτικών στις εθνικές εισαγγελικές αρχές με στόχο τον εξονυχιστικό τους έλεγχο».

Στην Ευρώπη, λένε οι Έλληνες περιπτερούχοι, οι συνάδελφοί μας απολαμβάνουν πλήρη αναγνώριση της επαγγελματικής τους υπόστασης και αξιοπρέπειας, με ποσοστά κέρδους πάνω από το 8% της λιανικής τιμής κατοχυρωμένα και αναγνωρισμένα.

Μόνο στην Ελλάδα ο  λιανέμπορος καπνικών εδών καλείται να σηκώσει το βάρος των ατελείωτων αυξήσεων των φόρων στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και του επιβάλλεται να επιδοτήσει το φτηνότερο τσιγάρο, με την βαρύτερη φορολογία στην Ευρώπη, χωρίς καμία προστασία απέναντι στο Κράτος και στις καπνοβιομηχανίες».

Εισπράκτορες του Κράτους, λοιπόν, οι περιπτεράδες, ανήμποροι και απροστάτευτοι και στην… «πείνα»…

Μακάρι η λύση να έλθει από τας Ευρώπας αφού η δική μας πολιτεία είναι και μ’ αυτούς ΑΝΑΛΓΗΤΗ…

Related posts

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr