ΕΝ ΘΕΡΜΩ: Η «απάτη» βρίσκεται σε όσους ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ!!

ΕΝ ΘΕΡΜΩ: Η «απάτη» βρίσκεται σε όσους ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ!!

Γράφει ο Ηλίας Γωεργιάδης

Για μια ακόμη φορά, διεπίστωσα χθες ότι ο κοινός νους και η κοινή λογική πολλάκις ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη από τους ανθρώπους, οι οποίοι έτσι πελαγοδρομούν και καταντούν έρμαια επιτηδείων, ανεγκέφαλων και προκειμένου επί θρησκευτικών ζητημάτων περιπίπτουν στα καλοστημένα δίκτυα ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ διαφόρων αποχρώσεων επί των ημερών μας δε το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ προσφέρεται αφειδώς και για «τέτοιες» δουλειές με την δημιουργία ιστοσελίδων οι οποίες ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ καλλιεργούν πλανεμένες ιδέες και κατασκευασμένες κίβδηλες καταστάσεις προκειμένου να βλάψουν με κάθε τρόπο την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ η οποία είναι και η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ και κατ’ επέκταση την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ που ο ιδρυτής και ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ της μας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι ΠΥΛΑΙ ΑΔΟΥ ΟΥ ΚΑΤΙΣΧΥΣΟΥΣΙΝ ΑΥΤΗΣ γιατί είναι θεμελιωμένη σε πέτρα η δε πέτρα είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, λοιπόν, κυκλοφορούν και «οπλοφορούν» διάφορα ψεύδη ή κατασκευασμένα αφηγήματα περί της ΑΠΑΤΗΣ του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ όπως χαρακτηριστικά αναγράφουν ως επικεφαλίδα.

Το αιρετικό site που μου υπέδειξαν ΔΕΝ υπάρχει πλέον, ο δημιουργός του αιρετικός το απέσυρε αλλά τη «ζημιά» του εξακολουθεί και την καταγράφει και προφανώς αφού «έκανε» αυτό που ήθελε απεσύρθη εις τα ενδότερα του διαδικτύου όπως το διαπιστώνει ο χρήστης που «πατάει» το πλήκτρο για να δει ποιό είναι ποιό και ποιός είναι ποιός ο δημιουργός της ιστοσελίδας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να κατατοπίσω τους αναγνώστες της στήλης με συγκεκριμένα ιστορικά στοιχεία που «βοούν» και ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας περί του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ.

Και ξεκινώ, δικαιολογώντας την αρχή του άρθρου.

Υπάρχουν μεγαλύτεροι εχθροί της Ορθοδοξίας από τους Μουσουλμάνους πρώτα-πρώτα, από τους Λατίνους-Παπικούς-από τους Προτεστάντες από τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ από τους ΚΟΠΤΕΣ;

Θα άφηναν μια ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΤΗ να επαναλαμβάνεται κατ’ έτος και να θριαμβεύει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

Ο κατακτητής Σουλτάνος των ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ με ΑΧΤΙΝΑΜΕΤ (ειδικό συμβόλαιο) ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ τα ανέθεσε στον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ.

Τον 11-12ο αιώνα οι ΛΑΤΙΝΟΙ εξεδίωξαν τους ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ και οι μοναχοί εγένοντο δεκτοί ως φιλοξενούμενοι.

Το 1101 δεν βγήκε το ΑΓΙΟ ΦΩΣ στους ΛΑΤΙΝΟΥΣ και βγήκε στους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ που τους καλέσαν κατησχυμένοι οι ΛΑΤΙΝΟΙ.

Οι Μαμελούκοι Τούρκοι κατέστρεψαν τα πάντα.

Οι Οθωμανοί όμως που τους διαδέχθηκαν με τον Σουλτάνο ΣΕΛΗΜ τον Α’ εξέδωσαν ΝΕΟ ΑΧΤΙΝΑΜΕΤ που όρισε το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ υπεύθυνο για τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.

Το ΠΑΣΧΑ του 1547 οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΜΟΝΦΥΣΙΤΕΣ ΕΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΔΡΑ τον Σουλτάνο ΜΟΥΡΑΤ για να μπουν πρώτοι στο Κουβούκλιο να πάρουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ.

Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ όμως δεν βγήκε στο Κουβούκλιο ΑΛΛΑ σχίστηκε η γρανιτένια κολώνα η αριστερή στην πύλη εισόδου στον Ιερό Ναό του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ και βγήκε το ΑΓΙΟ ΦΩΣ μπροστά στον Πατριάρχη Σωφρόνιο που ίστατο περίλυπος ΕΞΩ από τον Ιερό Ναό περιμένοντας τον Αρμένιο που είχε εξαγοράσει την είσοδό του από τον Σουλτάνο.

Ο εμίρης που εκείνη την ώρα από παρακείμενο μιναρέ προσευχόνταν στον ΑΛΛΑΧ βλέποντας το θαύμα, να σχίζεται η μαρμάρινη κολώνα και να ξεπηδά το ΑΓΙΟ ΦΩΣ έπεσε από τον Μιναρέ ΧΩΡΙΣ να πάθει τίποτα και αναφώνησε αυτή είναι η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Έγινε Χριστιανός και οι Τούρκοι τον έσφαξαν γιατί τους έκανε μεγάλη «ζημιά».

Έκτοτε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ την ίδια ώρα το Μέγα Σάββατο ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων εισέρχεται στο Κουβούκλιο το οποίο προηγουμένως το έχει ψάξει η Ισραηλινή Αστυνομία μη τυχόν και υπάρχει κανδήλι αναμμένο ή αναπτήρας ή σπίρτα, ο Πατριάρχης εκδύεται των αμφίων πλην του στιχαρίου εισέρχεται αφού τον ψάξουν οι Εβραίοι Αστυνομικοί και εξέρχεται με αναμμένα τα 33 κεριά που κρατάει ανα χείρας και δίδει το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ στον Αρμένιο στον Κόπτη στον Λατίνο και σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ.

Η «απάτη» βρίσκεται όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες σε όσους ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Related posts

Read previous post:
5 ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΝΤΑΙ!!

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 21 Απριλίου 1967, τη μέρα που το πραξικόπημα των συνταγματαρχών βύθισε την Ελλάδα σε...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr