ΕΡΕΥΝΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ!!

ΕΡΕΥΝΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ!!

 

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι ένα πάρα πολύ γνωστό παυσίπονο, που λανθασμένα θεωρείται άκακο από εκατομμύρια ανά τον κόσμο, είναι τελικά αιτία για εκατοντάδες καρδιακές ανακοπές κάθε χρόνο.

Πολύ γνωστά Μη-Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη: Nurofen, Algofren,Strepfen, dicloplast, Diclofenac

Είναι αλήθεια οτι τα χρησιμοποιούμε σε αφθονία και σχεδόν καθημερινά!!

Σύμφωνα με το Sudden Cardiac Arrest Foundation η καρδιακή ανακοπή είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο για τους θανάτους σε ηλικίες πάνω από 40 χρονών στις Η.Π.Α καθώς και σε άλλες χώρες, με περίπου 326,200 προσβολές εκτός νοσοκομείου κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες 9 στους 10 καταλήγουν νεκροί!!

Αυτό που είναι όμως παράξενο είναι ότι δεν γνωρίζουμε πλήρως τα πραγματικά αίτια της καρδιακής ανακοπής ακόμα και σήμερα. Αντί να εστιάζουμε περισσότερο στο ιατρικό ιστορικό της οικογένειας, προηγούμενες καρδιακές παθήσεις η ανεβασμένους δείκτες χοληστερίνης, έχει αναπτυχθεί μια τεράστια αγορά φαρμάκων για τις παθήσεις της καρδιάς.
Όμως τι θα γινόταν αν αντιλαμβανόμασταν ότι τα φάρμακα που μας χορηγούν για την αντιμετώπιση του πόνου, είναι το πρόβλημα για διάφορες καρδιακές παθήσεις, και ότι η διακοπή τους θα ήταν η λύση;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει
Σε μια παγκόσμια συνέντευξη τύπου από την Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Καρδιολογίας με τίτλο «’Ακακα παυσίπονα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής» οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα παυσίπονα θεωρούνται άκακα από το ευρύ κοινό και σχετίζονται σημαντικά με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Η αναφορά βασίστηκε σε μια έρευνα με τίτλο “Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug Use Is Associated With Increased Risk of Out-Of-Hospital Cardiac Arrest: A Nationwide Case-Time-Control Study”

Η οποία εκδόθηκε το Μάρτιο στο ευρωπαϊκό συνέδριο Καρδιολογίας-Καρδιαγγειακής φαρμακολογίας στο οποίο ο καθηγητής Gunnar H. Gisalson , ως επικεφαλής της έρευνας εξήγησε:

«Αφήνοντας αυτά τα φάρμακα να αγοράζονται χωρίς συνταγή και χωρίς καμία ιατρική συμβουλή, στέλνουμε ένα μήνυμα στο αγοραστικό κοινό, ότι είναι τελείως ασφαλή.»
«Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι τα NSAIDs συνδέονται με τον αυξημένο καρδιοαγγειακό κίνδυνο, και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί χρησιμοποιούνται ευρέως»


Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 28,947 ασθενείς που βίωσαν καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου στη Δανία, και το διάστημα της έρευνας κράτησε πάνω από 10χρόνια.

Τα εμφράγματα διαφέρουν από τη καρδιακή ανακοπή καθώς στη πρώτη περίπτωση υπάρχει απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών με αποτέλεσμα τη μη-αιμάτωση του μυοκαρδίου στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει απότομη διακοπή στη καρδιά χωρίς να υπάρχει κάποια οργανική βλάβη.

3,376 από αυτούς αντιμετωπίστηκαν με ένα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδες φάρμακο ( NSAIDs) περίπου 30 μέρες πριν το γεγονός. Τα πιο κοινά μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα ήταν το ibuprofen (51%) και το diclofenac (22%).

Ο καθηγητής Gisalson απαντά για αυτά τα ευρήματα:
“Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται για να μας υπενθυμίσουν ότι τα NSAIDs δεν είναι άκακα.Ta Diclofenac και Ibuprofen, πολύ συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα συνδέονται σημαντικά και με αυξημένο κίνδυνο στα καρδιακά επεισόδια. Ta NSAIDs πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύ προσοχή και όχι σε αφθονία. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις η σε ασθενείς με βεβαρημένο ιστορικό”
Να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε το Ibuprofen καρδιο-τοξικό!

Το ρεπορτάζ αυτό επαναλήφθηκε 5 χρόνια πριν στο άρθρο “Ibuprofen Kills Thousands Each Year, So What Is The Alternative?“, για να μας ακολουθήσει το Reuters article με τον τίτλο « Μακροχρόνιες και υψηλές χρήσεις παυσίπονων είναι εξίσου κακές για καρδιακό επεισόδιο, όσο το φάρμακο vioxx, το οποίο αποσύρθηκε από την αγορά»
Είναι περιττό να πούμε ότι συμφωνούμε με το κλείσιμο του καθηγητή Gisalson ο οποίος αναφέρει:

« Το σημερινό μήνυμα που στέλνεται στο κοινό σχετικά με τα NSAIDs είναι λάθος. Αν μπορείς να αγοράζεις τα συγκεκριμένα φάρμακα από ένα απλό κατάστημα χωρίς συνταγή γιατρού, υποθέτεις ότι είναι άκακα. Η έρευνα μας έδωσε αποδείξεις που συνδέουν τις ουσίες αυτές με την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων, και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.»
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα της υγείας μπορείτε να βρείτε και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες εδώ

Related posts

Read previous post:
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 4 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ DNA!!

Γνωρίζατε ότι ορισμένες τροφές μπορούν να βλάψουν τις πιθανότητές σας να… γεράσετε; Όπως αναφέρει δημοσίευμα του health.com, κάποια τρόφιμα επηρεάζουν...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr