ΕΡΕΥΝΑ: ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!!

ΕΡΕΥΝΑ: ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!!

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έδειξε ότι το αλκοόλ είναι πολύ περισσότερο εθιστικό από ό, τι η μαριχουάνα, αλλά και το πρώτο βήμα προς αυτή!!

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:

Τα αποτελέσματα από την κλίμακα Guttman έδειξε ότι το αλκοόλ αντιπροσώπευε τη διέξοδο, που οδηγεί στην χρήση του τσιγάρου, της μαριχουάνα, και σε άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, οι φοιτητές που ήπιαν αλκοόλ έδειξαν μία σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν τόσο νόμιμα όσο και παράνομα ναρκωτικά. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας έδειξαν ότι το αλκοόλ θα πρέπει να λάβει πρωταρχικό ρόλο και σημασία. Να απαγορευτεί σε νεαρή ηλικία για τη μετέπειτα αποφυγή άλλων ουσιών, που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την καθυστέρηση ή την πρόληψη της χρήσης αλκοόλ.

Ως εκ τούτου, φαίνεται συνετό για το σχολείο και τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας να επικεντρωθούν σε προσπάθειες και πολιτικές πρόληψης των εφήβων για το αλκοόλ ώστε να έχουν λιγότερο κίνδυνο να ασχοληθούν με άλλες παράνομες ουσίες.

Σύμφωνα με το συγγραφέα της μελέτης, Adam Ε Barry, όσο το αργότερα στη ζωή του ένα άτομο καταναλώσει αλκοόλ, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνει κατάχρηση ναρκωτικών.

Επίσης, φαίνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση του αλκοόλ και του τσιγάρου έρχεται νωρίτερα στη ζωή του νέου από τη χρήση της μαριχουάνας.

«Με την καθυστέρηση της εκδήλωσης και έναρξης κατάποσης αλκοόλ, τα ποσοστά και των δύο καταχρηστικών ουσιών όπως το τσιγάρο και η παράνομη χρήση ουσιών όπως η μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά θα επηρεαστούν ανάλογα, και ελπίζουμε να μειωθούν» είπε ο Barry σε μια συνέντευξη με το Raw Story.

Ο Barry είπε ότι οι μελέτες του είχαν σκοπό να “διορθώσουν” μερικές απόψεις από τις οποίες έχει προσβληθεί ο αμερικανικός πολιτισμός, άρα και τη προπαγάνδα που ακολουθεί και ο υπόλοιπος από αυτούς κόσμος, την «Reefer Madness» εποχή όπως αναφέρει.

«Ορισμένες από αυτές τις προηγούμενες αντιλήψεις που απαιτούνται για να συμπληρωθούν οι τωρινές έρευνες, έπρεπε να ξεκαθαριστούν, ώστε να φτάσουμε σε νέα συμπεράσματα γι ‘αυτό θέλαμε να τις μελετήσουμε. Η τελευταία μορφή της θεωρίας της διεξόδου στα ναρκωτικά δηλώνει ότι ο νέος ξεκινάει με τη [μαριχουάνα] και κινείται στο τέλος, σε λαϊκούς όρους όπως αποκαλείται στα «σκληρά ναρκωτικά.».

Όπως μπορείτε να δείτε από τα ευρήματα της μελέτης μας, επιβεβαίωνεται αυτή η υπόθεση, αλλά προκύπτει ΚΑΙ εξέλιξη από νόμιμες ουσίες, όπως το αλκοόλ, σε παράνομες ουσίες, δήλωσε ο Barry.
« Έτσι, βασικά, αν ξέρουμε τι λέει κάποιος σε σχέση με τη χρήση αλκοόλ, τότε θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε ότι ανταποκρίνεται η καλύτερα ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε άλλες ουσίες. Ένας άλλος τρόπος για να το πω είναι, αν γνωρίζουμε κάποιος ότι έχει κάνει το λιγότερο διαδεδομένο ναρκωτικό, την ηρωίνη, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχουν δοκιμάσει και όλα τα προηγούμενα στάδια. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με το επίπεδο πρόσβασης των παιδιών στο αλκοόλ, και ότι το αλκοόλ θεωρείται ως λιγότερο επιβλαβές από οποιαδήποτε άλλη ουσία, πρόσθεσε ο Barry.

Ακριβώς όπως τα συνταγογραφημένα χάπια και το τσιγάρο, το αλκοόλ θεωρείται περισσότερο κοινωνικά αποδεκτό στην αμερικανική κοινωνία (όπως και στη δικιά μας θα προσθέσουμε εμείς), διότι η κυβέρνηση το εγκρίνει . Ωστόσο, οι ουσίες αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό επικίνδυνες, ακόμα και περισσότερο από άλλα παράνομα ναρκωτικά που οι άνθρωποι έχουν φοβία λόγω της ψευδαίσθησης ότι επειδή είναι παράνομα είναι λιγότερο ασφαλή.

Απο τη στιγμή που ορισμένες ουσίες λαμβάνονται λιγότερο σοβαρές, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν κατάχρηση και να μην κρατήσουν τον εθισμό τους υπό έλεγχο.

Αυτό που οφείλει η πολιτεία να κάνει, είναι ξεκινήσει έναν ειλικρινή διάλογο για όλα τα εθιστικά αυτά ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου του ποτού και του τσιγάρου αλλά και των φαρμάκων που λαμβάνουμε καθημερινά(ιδίως αυτά χωρίς συνταγή που κρύβουν μεγάλους κινδύνους), ώστε να βρεθούν οι χρήσεις αλλά και οι κίνδυνοι τους.

Αν συμφωνείται με το εν λόγω άρθρο σας προτρέπουμε να προωθήσετε την έρευνα αυτή σε γονείς με νεαρά παιδιά.

 

Related posts

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr