Σχόλια & Άλλα: Η σερραϊκή επικαιρότητα σήμερα 21/04/2017

Σχόλια & Άλλα: Η σερραϊκή επικαιρότητα σήμερα 21/04/2017

Γράφει ο Θέμης Πεταλωτής

Γράφει χθες ο Γιώργος Ροδάκογλου και πάλι για την Αμφίπολη, και την υπουργό πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου , ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Δεσπότη μας κ.κ. Θεολόγο για το ίδιο θέμα:

«Σε πρώτη και άμεση προτεραιότητα να τεθεί το μνημείο της Αμφιπόλεως και για το λόγο αυτό η πολιτεία να μη ξεχάσει τον τύμβο Καστά» δηλώνει ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος σημειώνοντας,

«Υπάρχουν σπουδαία πράγματα εκεί, που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας. Το μνημείο αυτό θα δοξάσει τη Μακεδονία και την Ελλάδα μας».

Και ενώ η έκκληση αυτή του Θεολόγου έγινε από άμβωνος, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την τριετή απουσία της κυβέρνησης από την ανασκαφή του τύμβου Καστά προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Μόνο τα Ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη στην Αμφίπολη αφού το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει πόρους», είπε η κυρία Κονιόρδου όταν απάντησε σε όσες ερωτήσεις της τέθηκαν και δείχνει να τηρεί αποστάσεις από τους προκατόχους της Αριστείδη Μπαλτά και Νίκο Ξυδάκη ενώ απέδωσε εύσημα στις προσπάθειες του Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Η συνεργασία με την Περιφέρεια είναι σημαντική γιατί μας δίνει την δυνατότητα να γίνει μία επανεκκίνηση της ανασκαφής και της στήριξης και της διαμόρφωσης του χώρου. Για εμάς είναι μία προτεραιότητα η Αμφίπολη όπως είναι και όλα τα μεγάλα μνημεία που υπάρχουν στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση που αφορούσε την έλλειψη αστυνόμευσης στο μνημείο της Αμφίπολης απέφυγε να απαντήσει ωστόσο διευκρίνισε το λόγο για τον οποίο έως τώρα δεν το έχει επισκεφθεί.

«Υπήρχαν αναγκαιότητες να βρεθώ αλλού. Πρόθεσή μας είναι να επισκεφθώ το μνημείο της Αμφίπολης σε ένα χρόνο που θα του ανήκει. Θα οριστεί ημερομηνία που θα πάμε ειδικά για αυτό το μνημείο».

Η υπουργός δεν απέκλεισε βέβαια το γεγονός, η επίσκεψη αυτή να γίνει παράλληλα με του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά από πρόταση της.

Eρωτηθείσα για τις τεταμένες σχέσεις που φημολογείται ότι έχει με την Γ.Γ Μαρία Βλαζάκη του Υπουργείου διευκρίνισε «Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές».

Για τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για τον τάφο της Αμφίπολης η Λυδία Κονιόρδου τόνισε ότι «Ετοιμάζονται οι μελέτες ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία .

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού ξεκαθάρισε, «όσο βρίσκομαι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα υπάρξει κυβέρνηση που θα μπορέσει να αγνοήσει το μνημείο στην Αμφίπολη

Εμείς ως ΠΚΜ ήδη κατευθύνουμε 1 εκατομμύριο ευρώ από διασυνοριακά προγράμματα και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τον νέο ΕΣΠΑ προκειμένου να υποστηρίξουμε την μοναδικότητα της Αμφίπολης σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στο μεταξύ οι επιστήμονες της ανασκαφής από την πλευρά τους έχουν προχωρήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό στην ανάλυση των δεδομένων που αφορούν τόσο τις ηλεκτρικές τομογραφίες του τύμβου Καστά όσο και των ηλεκτρικών τομογραφιών των σημείων εντός του μνημείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έως τώρα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και για το λόγο αυτό επίκειται συνάντηση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με τον αρχιτέκτονα της ανασκαφής Μιχάλη Λεφαντζή.

Πιθανότατα θα κληθούν και οι καθηγητές του ΑΠΘ Γρηγόρης Τσόκας και Σπύρος Παυλίδης.

Κάτι για την Κατερίνα ούτε άκουσα, ούτε διάβασα…

Γιατί άραγε;

Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα μας λέει ο Στέφανος Τσαβέας λίγο έξω από τα Νέα Κερδύλια, όταν φορτηγό ακολούθησε «τρελή» πορεία και βγήκε από το δρόμο, παρασύροντας τις προστατευτικές μπάρες

Το φορτηγό κατευθυνόταν προς Καβάλα, όταν λίγο πριν τη διασταύρωση των Νέων Κερδυλίων, στο ύψος ουσιαστικά της αερογέφυρας που οι αγρότες έστηναν το μπλόκο τους, ο οδηγός έχασε για άγνωστους λόγους τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να προσκρούσει πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

Το φορτηγό κατέβηκε ουσιαστικά την πλαγιά για να ακινητοποιηθεί πολλά μέτρα μακριά. Πάντως, ο οδηγός στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς το όχημα δεν ανετράπη και ο ίδιος δεν έπαθε ο παραμικρό.

Ευτυχώς!

Συνεχίζεται η λειτουργία του Δημοτικού λαχανόκηπου για την νέα καλλιεργητική περίοδο από το Δήμο Σερρών μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και την εγκατάσταση υπόγειου αρδευτικού δικτύου.

Ο Δημοτικός λαχανόκηπος βρίσκεται στο δρόμο για το Νεοχώρι και είναι συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων στην οποία οι άποροι, οι άνεργοι , αλλά και απλοί πολίτες των Σερρών με χαμηλά εισοδήματα , οι οποίοι διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας θα μπορούν να φυτέψουν τα φυτά τους.

Σε κάθε έναν ενδιαφερόμενο λοιπόν παραχωρείται έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων για τα λαχανικά του, την αποκλειστική φροντίδα των οποίων έχει ο ίδιος με μόνη υποχρέωσή να δίνει το 10% για την κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών

Βέβαια εάν δεν καλυφθεί όλη η έκταση από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί, μπορούν να καλλιεργούν στο λαχανόκηπο και άλλοι δημότες του Δήμου Σερρών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, αλλά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τη γη για καθαρά προσωπικούς – περιβαλλοντικούς λόγους.

Θα μου πεις υπάρχουν τέτοιοι;

Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα είναι και περισσότεροι από τους …ανήμπορους!

Αλλά το θέμα είναι να ξεκινήσουν την καλλιέργεια ορισμένοι που ξέρουν για να τους ακολουθήσουν και οι …άσχετοι!

Γιατί από τέτοιους έχουμε και …περίσσευμα!

Με τη συμμετοχή 350 παιδιών από 15 χώρες ξεκίνησε στο Σιδηρόκαστρο τα δύο, από τα τρία, μεγάλα διεθνή τουρνουά Μπάντμιντον που διεξάγονται στη χώρα μας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάντμιντον επέλεξαν την Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιηθεί το διεθνές τουρνουά U15 και U19.

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που έχει συγκεντρώσει τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και για τέσσερις μέρες το Σιδηρόκαστρο θα βρίσκεται στο επίκεντρο του Παγκοσμίου μπάντμιντον και ένας μεγάλος αριθμός αθλητών, προπονητών και φίλων του αθλήματος θα φιλοξενηθούν στο Νομό μας με ότι θετικά έχει αυτό για την τοπική οικονομία.

Το μπάντμιντον του Σιδηροκάστρου θα εκπροσωπηθεί με περίπου  50 αθλητές στο youth και 25 στο junior.

Και μη νομίζεται ότι οι δικοί μας αθλητές είναι τίποτα του …πεταματού;

Αστέρια είναι και μάλιστα με διεθνείς επιτυχίες!

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που είχε προκύψει από τις εκλογές της 9ης Απριλίου  .

Νέος πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σερρών εκλέχθηκε ο κ Κώστας Στρίκας, ενώ στην θέση της αντιπροέδρου εξελέγη η κ Χρυσούλα Αλεβιζάκη , ενώ στην θέση του γραμματέα ο κ Σταματούρος

Φαίνεται ότι την μετεκλογική συνεργασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την έκανε πράξη από τώρα ο νομός μας!

Η έκπληξη βέβαια ήταν ο εκλογικός καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ στα σωματεία.

Και μάλιστα όταν έχει και την διακυβέρνηση της χώρας…

Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά…

Θα τους ψάχνουν με το …κιάλι!

Μια ανήλικη συνελήφθη προχθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα μαζί με μία συνεργό της, μπήκαν σε κατάστημα τροφίμων προσποιούμενες τις πελάτισσες και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των 1.500 Ευρώ.

Αλλά πάλι ποιό μαγαζί είχε ταμείο 1.500 Ευρώ την σήμερον ημέρα;

Αγιασμό φίλε , μην σε …ματιάσουν!

Βασίλη είδες που πήγε πάλι στην Ουάσιγκτον ο Ευκλείδης;

Αυτό που δεν μπορώ όμως να καταλάβω είναι γιατί πρέπει να κάνουμε τόσο μίλια και να δώσουμε τόσα λεφτά για να δούμε πως παίζονται οι …κουμπάρες!

Ε.Β.

Related posts

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr