ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χημικών. Οι αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προχώρησαν σε μια σύλληψη και δύο προσαγωγές. Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

Για αρκετή ώρα τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ανταλλαγή μολότοφ, πετρών και χημικών τα οποία δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Φωτιά ξέσπασε και στο φυλάκιο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι κουκουλοφόροι μάλιστα επιχείρησαν να ανέβουν στα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν μπροστά και να τους αποτρέπουν με χρήση χημικών.

Τα ΜΑΤ τους απώθησαν προσωρινά και τότε ξεκίνησε η βροχή των μολότοφ.
Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα που τίθενται προς ψηφοφορία στη Βουλή.

Τα συνδικάτα αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο «που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία».

A masked demonstrator throws a petrol bomb to riot police outside the parliament building as Greek lawmakers vote on the latest round of austerity Greece has agreed with its lenders, in Athens, Greece, May 18, 2017. REUTERS/Costas Baltas

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, «τα μέτρα είναι βάρβαρα και αντιλαϊκά με νέες περικοπές συντάξεων, λοκ άουτ, ομαδικές απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή», τονίζοντας ότι και μετά την ψήφισή τους, τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους για την κατάργησή τους.

Η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε και μουσικό χρώμα, καθώς πραγματοποιήθηκε συναυλία με λαϊκούς τραγουδιστές, με συνοδεία τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Μετά τις 22:00 το βράδυ τα πράγματα ηρέμησαν με τους κουκουλοφόρους να κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια.

Ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων…

via

Related posts

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr