ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ!!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ!!

Σας ζήτησαν φωτοτυπία την ταυτότητά σας;

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Σας αφορά – Δείξτε προσοχή
Σε όλους μας έχει τύχει να μας ζητήσουν φωτοτυπία ταυτότητας.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό και κυρίως επιφυλάσσει κινδύνους.

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία…». Τα γραφόμενα να τίθενται και στις 2 όψεις της ταυτότητας.

Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας σε καμία περίπτωση δεν παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά πρέπει να ενεργούν, όπως στην παραπάνω περίπτωση, δηλαδή να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

Αυτές μερικές μόνο από τις προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, αλλά απαραίτητες για τη διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων.

Τέλος, συνιστάται οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων προϊόντων.

via

Related posts

Read previous post:
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ: ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης Το σημείο αναφοράς για τους Έλληνες γονείς που ζουν στην Αγγλία είναι γεγονός και ονομάζεται Hellenic Kids...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr