ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ 76 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ Ε.Ε. 
ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ 76 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ Ε.Ε. 
ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ;

Εξηγήσεις για την διαχείριση των 76 εκατ. ευρώ που έλαβε η κυβέρνηση από την Ε.Ε. για αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αττική ζητά η Νέα Δημοκρατία.
Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας επισημαίνει πως «Εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκ. ευρώ είχε στη διάθεσή της η Κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και που διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια. Μάλιστα, τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και . μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η Κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει».

Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει συγκεκριμένες απαντήσεις για την τύχη των συγκεκριμένων κονδυλίων. Το θέμα αυτό αναδεικνύουν επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που καταθέτουν σήμερα στη Βουλή. Παραθέτουν μάλιστα αποδείξεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας.
 
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κυβέρνηση σε κρίσιμα ερωτήματα:

  1. Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

 

  1. Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και  αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

 

  1. Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.;

 

 

Related posts

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr