ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: “ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ” [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: “ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ” [ΒΙΝΤΕΟ]

Πολυνομοσχέδιο | Βουλή: Ως ακόμη ένα βήμα που οδηγεί τη χώρα πιο κοντά στο τέλος των Μνημονίων χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, κατά την πρωτολογία του τη Δευτέρα (15/01/2018) από το βήμα της Βουλής.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού
– Με τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή τελειώνει ένα μεγάλο μέρος των εκκρεμοτήτων σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση. Κατανοώ ότι αυτή η εξέλιξη γεννά αμηχανία σε πολλούς κυρίως στο παλαιό πολιτικό σύστημα και τούτο γιατί οι εξελίξεις τους οδηγούν σε μια εκλογική αναμέτρηση στο τέλος της κανονικής θητείας της κυβέρνησης δίχως κανένα αφήγημα περί αποτυχίας.

– Εκεί όπου απέτυχαν ξανά και ξανά, τα κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση.

– Η νέα αυτή περίοδος, με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, «ενώ δίνει ελπίδα και κουράγιο σε εκατομμύρια συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν μεγάλες θυσίες και βλέπουν επιτέλους φως και διέξοδο, την ίδια στιγμή γεννά εκνευρισμό και αμηχανία σε πολλούς

– Εμείς πήραμε μια δύσκολη και ιστορική απόφαση το 2015: να δώσουμε τη μάχη, να λερώσουμε τα χέρια μας. Τότε οι περισσότεροι περίμεναν από εμάς να αποτύχουμε. Όμως η ιστορία τους διέψευσε, γιατί διαρκεί πολύ. Κρινόμαστε από την Ιστορία και από το παραγόμενο αποτέλεσμα.

– Το ερχόμενο καλοκαίρι αφήνουμε πίσω μας τη δυσκολότερη περίοδο που έζησε η χώρα μας από το ’74 και μετά. Αφήνουμε πίσω μας μια περίοδο άδικη και επιεικώς επιζήμια για τον ελληνικό λαό.

– Τελειώνει ο διακαής πόθος της παρένθεσης. Εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν, αυτή η κυβέρνηση πετυχαίνει.

– Από τη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν το χέρι τους μονίμως πάνω στο κουτί της Πανδώρας.

– Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ: Νομίζω,ότι δεν υπάρχει άλλος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιστορικά που ζήτησε εκλογές λίγους μήνες μετά την κάλπη, στις αρχές του 2016. Προβλέπατε, κύριε Μητσοτάκη πως δε θα έκλεινε η αξιολόγηση και ότι θα ενεργοποιούνταν ο κόφτης.

– Συνεχίζοντας την επίθεσή του εναντίον του κ. Μητσοτάκη, του είπε πως όσο κι αν καταστροφολογήσει, η χώρα θα παραμείνει σε φάση ανάκαμψης. Παράλληλα, διερωτήθηκε εάν ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προσλάβει κανένα μέντιουμ, λέγοντας του πως όλοι αυτοί του λένε ό,τι θέλει να ακούσει και τον κάλεσε να αποδεχθεί την πραγματικότητα, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό για την παράταξή του.

– Για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο: «Παρά την αντίθεσή σας», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης, «καταφέραμε να βάλουμε και μια τάξη και να θεσπίσουμε κανόνες για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Μετά απο 30 χρόνια ανομίας. Όσο και αν πολεμήσατε και πολεμάτε αυτή την σημαντική προσπάθεια, η ανομία πλέον τελειώνει».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα

via

 

Related posts

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr