ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Γράφει ο Ηλίας Γεωργιαδης

24 πόλεις διετράνωσαν την ανυποχώρητη απόφαση ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν πρέπει να περιληφθεί στο όνομα των Σκοπίων. Ούτε άνω ούτε κάτω ούτε άνω κάτω ούτε βόρεια… Βαρντάσκα ή Σκόπια!

Μεγάλη η συμμετοχή των Σερραίων που πλημύρισαν την πλατεία Κρονίου και τους γύρω δρόμους. Ξεσήκωσε τα πλήθη με την εμπνευσμένη ομιλία του ο ποιμενάρχης μας ο οποίος μαζί με τους μητροπολίτες Σιδηροκάστρου και Νέας Ζίχνης μπήκαν μπροστάρηδες για μια ακόμη φορά στον αγώνα για τα εθνικά μας δίκαια. Δημοσιεύουμε την κατακλείδα από την ομιλία του Κώστα Καραίσκου διευθυντή και εκδότη του «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ» της Κομοτηνής στην ΛΑΡΙΣΑ που ξεσηκώθηκε ΟΛΗ από ένα 17χρονο μαθητή της Β’ λυκείου και πιστεύουμε ότι θα συνετιστούν οι Τσίπρας και Κοτζιάς για να μην γίνουν ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ του Ελληνισμού…

Μπροστά μας βρίσκονται ανοικτά δύο ενδεχόμενα: το πρώτο, το καλό ας πούμε, είναι οι Σκοπιανοί μέσα στον μαξιμαλισμό τους να αρνηθούν την συμφωνία και να λήξει εκεί το θέμα. Ίσως οι δικοί μας υποχώρησαν στο ζήτημα της ονομασίας κατά μέρος για να αποκαλυφθεί η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς και στις υπόλοιπες πτυχές, κυρίως στο erga omnes. Έτσι θα μπορεί ο κ. Κοτζιάς να πει πειστικά στους Αμερικανούς ότι το φταίξιμο για την κατάρρευση των συνομιλιών δεν μας ανήκει. Βγαίνουμε λοιπόν αλώβητοι από την ιστορία αυτή;

Όχι, γιατί όσα «βορειομακεδόνικα», «νεομακεδόνικα» και «ανωμακεδόνικα» υποσχεθήκαμε θα αποτελέσουν την αρχή της επόμενης διαπραγμάτευσης, άρα η εκκίνηση τότε θα γίνει με το μακεδονικό όνομα χαμένο για μας. Αν λοιπόν κάποτε η άλλη πλευρά αναγκαστεί εν μέρει να υποχωρήσει, θα το κάνει με σχετική άνεση, έχοντας εξασφαλίσει το μείζον.

Το έργο αυτό το είδαμε στο Κυπριακό το 2004, και δυστυχώς ακόμη δεν έχει …κατέβει. Ο αμερικανός σκηνοθέτης επιμένει στην παράσταση, αφού οι πρωταγωνιστές της ελληνοκυπριακής πλευράς εξακολουθούν να εμφανίζονται συνεργάσιμοι, λες και δεν αντιλαμβάνονται ότι στο φινάλε της θεατρικής παράστασης θα επέλθει μια αληθινή τραγωδία για την ελληνική Μεγαλόνησο.

Υπάρχει όμως και το δεύτερο ενδεχόμενο: όλες αυτές οι μανούβρες να είναι μόνο προπέτασμα καπνού για μια καταστροφική εθνική υποχώρηση, με την Κυβέρνησή μας να συναινεί σε μια συμφωνία που το φθινόπωρο θα περάσει απλώς από την Βουλή των προθύμων.

Τότε άλλο όπλο δεν μας μένει παρά αυτό που είχα πει και στη Θεσσαλονίκη και το είπε και ο Μίκης Θεοδωράκης στην Αθήνα: να απαιτήσουμε δεσμευτικό δημοψήφισμα, να αποφασίσει για την συμφωνία ο λαός, όπως εξάλλου θα γίνει και στα Σκόπια. Αν δεν θέλουμε να καταντήσει πικρό ανέκδοτο αυτό για τη χώρα «που γέννησε τη Δημοκρατία», οφείλουμε να διεκδικήσουμε παντί σθένει την εθνολαϊκή κυριαρχία, όπως επιτάσσει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματός μας. Και όποιος λούστρος της εξουσίας μάς το αρνηθεί, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, αναλαμβάνει και την ευθύνη για ό,τι ευλόγως θ΄ ακολουθήσει. Ο Θεός της Ελλάδος μαζί μας!

 

Related posts

Read previous post:
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ»

Πάγκαλος: «Ο Μ. Αλεξάνδρος ήταν Αλβανός τότε δεν υπήρχαν Έλληνες» Μετά της σημερινές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στον ΣΚΑΙ ότι...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr