Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ!

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ!

Ρήξη Ορθόδοξων Εκκλησιών – Ο Πατριάρχης Μόσχας παύει να μνημονεύει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών, Κύριλλος, παύει να μνημονεύει τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από έκτακτη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την Παρασκευή, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών των Εκκλησιαστικών Σχέσεων, μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολικολαμάσκ, δημοσιοποίησε πριν από λίγο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

“Η Σύνοδος αποφάσισε να αναστείλει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για τις Λειτουργίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», ανέφερε ο μητροπολίτης.

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στις 7 Σεπτεμβρίου «προετοιμάζοντας το αυτοκέφαλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία» όρισε εξάρχες, δηλαδή απεσταλμένους του στο Κίεβο, το οποίο βρίσκεται υπό την κανονικότητα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανταποκρινόμενη σε αυτό, εξέφρασε «
την έντονη διαμαρτυρία της και τη βαθιά της αγανάκτηση», δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως « είναι καταφανείς παραβιάσεις των εκκλησιαστικών κανόνων», γράφει το δημοσίευμα.

via

Related posts

Read previous post:
ΚΟΝΤΕΥΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΧΡΕΟΥΣ!

«Κοντεύει η ώρα που θα πρέπει να πληρώσετε γιγάντιες δόσεις χρέους. Δώστε μας τα πετρέλαια και το αέριο των θαλασσών...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr