Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

6 λάθη που κάνετε καθημερινά και πώς θα τα διορθώσετε

Μοιράσου το...

Αυτά είναι μερικά από τα πιο κοινά λάθη που (κατά πάσα πιθανότητα) κάνετε καθημερινά και αυτοί οι καλύτεροι τρόποι για να τα διορθώσετε.

Ακόμα μία μέρα ξεκινά και το ξυπνητήρι μας ειδοποιεί ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούμε για να την ξεκινήσουμε. Τεντωνόμαστε βιαστικά, φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι καφέ, πλένουμε τα δόντια μας και ντυνόμαστε για να φύγουμε, όλες κινήσεις γρήγορες και επαναλαμβανόμενες.

Πόσο σκεφτόμαστε όμως, πριν ή όσο κάνουμε αυτές τις κινήσεις καθημερινά; Ελάχιστα, αφού πλέον τις έχουμε αυτοματοποιήσει, υπακούοντας πιστά στο πρόγραμμα της ημέρας. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι τις κάνουμε και σωστά.

Ποια λάθη κάνουμε καθημερινά;

Μερικά από τα ανεπαίσθητα λάθη που πρέπει να διορθώσετε για να βελτιώσετε την ποιότητα της καθημερινότητάς σας περιλαμβάνουν:

fotis kokolios entos varvara mitliaga

Πίνετε καφέ μόλις ξυπνήσετε

Ενώ ο καφές είναι για πολλούς κίνητρο για να αφήσουν το κρεβάτι τους το πρωί, είναι σημαντικό να περιμένετε λίγο πριν να τον καταναλώσετε.

Αυτό γιατί τα επίπεδα της κορτιζόλης, γνωστή ορμόνη του στρες, είναι ιδιαίτερα υψηλά όταν ξυπνάμε και η κατανάλωση καφέ συμβάλλει στην περαιτέρω αύξησή τους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων υγείας.

Για αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε καφέ μόλις τα επίπεδα της κορτιζόλης «πέσουν». Αν για παράδειγμα, ξυπνάτε οκτώ το πρωί, βάλτε την καφετιέρα να σας φτιάξει το πρώτο φλιτζάνι γύρω στις έντεκα για να απολαύσετε τον καφέ σας χωρίς απρόοπτα.

Με μέτρο η οδοντόκρεμα

Εάν έχετε την συνήθεια να καλύπτετε την οδοντόβουρτσά σας με μια παχιά στρώση οδοντόκρεμα που εκτείνετε σε όλο το μήκος της επιφάνειάς της, όπως βλέπουμε στις διαφημίσεις, τότε κάνετε λάθος και απλώς την… σπαταλάτε.

Στην πραγματικότητα αρκεί μόνο ένα μικρό μπιζέλι για να αφαιρέσει την οδοντική πλάκα και να σας χαρίσει φρεσκάδα που διαρκεί.

Χτενίζεστε λάθος

Εάν έχετε την τάση να χτενίζετε τα μαλλιά σας το πρωί ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού προς τα κάτω, τότε σταματήστε το μιας και μπορεί να βλάψετε τα μαλλιά σας, αφού αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης ψαλίδας, σπασίματος της τρίχας, φριζαρίσματος και φθοράς.

Αρχικά με ήπιες κινήσεις και χωρίς δύναμη, ξεκινήστε να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας από τις άκρες του και συνεχίστε πηγαίνοντας σταδιακά προς τα πάνω. Έτσι θα τα ξεμπερδέψετε πολύ πιο εύκολα και θα είναι έτοιμα για να τα περιποιηθείτε με την πρέσα ή την ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών σας.

Δεν ανοίγετε το κουτάκι του κινέζικου

Όταν δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε και να πλύνουμε πιάτα αλλά χρειαζόμαστε κάτι απολαυστικό και γρήγορο, τότε παραγγέλνουμε κινέζικο, καθώς μπορούμε εύκολα να το καταναλώσουμε μέσα από την συσκευασία του… Σωστά; Ναι, αλλά όχι ακριβώς.

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε κινέζικο, δοκιμάστε να ξεδιπλώσετε το κουτί στο οποίο έρχεται ώστε να γίνει σαν ένα πιάτο. Έτσι θα απολαύσετε περισσότερο το γεύμα σας, θα σας είναι πιο εύκολο να φάτε και χωρίς να χρειαστεί να το πλύνετε μετά.

Ξαπλώνετε με το laptop πάνω σας

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των φορητών υπολογιστών είναι ότι μπορούμε να τους μεταφέρουμε και να τους χρησιμοποιήσουμε οπουδήποτε. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνετε το laptop πάνω σας όσο το χρησιμοποιείτε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας.

Αυτό διότι μπορεί να μπλοκαριστούν οι αεραγωγοί του, προκαλώντας υπερθέρμανση της συσκευής. Για αυτό συνιστάται η χρήση μιας βάσης, που θα επιτρέπει στους αεραγωγούς να μένουν ακάλυπτοι.

Κρεμάτε λάθος το χαρτί υγείας

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ότι υπάρχει σωστός και λανθασμένος τρόπος για να κρεμάσουν το χαρτί υγείας.

Αν όμως το μελετήσουμε λίγο βαθύτερα, εύκολα θα καταλάβουμε ότι ο πιο σωστός τρόπος είναι να το κρεμάσουμε έτσι ώστε η αρχή του ρολού να βρίσκεται από πάνω και προς την έξω πλευρά, μακριά από τον τοίχο.

Έτσι κάθε φορά που θα κόβετε χαρτί θα αγγίζετε μόνο το χαρτί υγείας που θα χρησιμοποιείτε.

Η σκληρή αλήθεια πίσω από έναν άντρα που βαριέται μια γυναίκα – Κι εκείνη δεν έχει καταλάβει το γιατί

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version