Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

742 τα κρούσματα κορονοιού στις Σέρρες: Αρχές Οκτωβρίου το νέο εμβόλιο…

Στα 7.034 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Κεντρική Μακεδονία από τα 33.590 κρούσματα που διαγνώστηκαν σε όλη τη χώρα το διάστημα από 05 Σεπτεμβρίου 2022-11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 4.090 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα από 28 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου 4.402 μολύνσεις.

Στην Ημαθία εντοπίστηκαν 407 νέες μολύνσεις, στο Κιλκίς 262, στην Πέλλα 534, στην Πιερία 492, στις Σέρρες 742 και στη Χαλκιδική 507.

Συνεπώς τα πράγματα πάνε καλύτερα

Και στην Μακεδονία, αλλά και σε όλη την χώρα…

Αρχές Οκτωβρίου θα έρθει στην Ελλάδα και θα δοθεί στην κυκλοφορία το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο για την υποπαραλλαγή της Όμικρον Β.Α 5 του κορωνοϊού, τόνισε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας ότι τότε θα αποσυρθεί το εμβόλιο για την υποπαραλλαγή Όμικρον ΒΑ.1.

Υπογράμμισε ότι καλό είναι να μην αναβάλουμε τον εμβολιασμό μας γιατί και τα επικαιροποιημένα εμβόλια έχουν παρόμοια ισχύ και οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η εθνική επιτροπή εμβολιασμών όπου θα υπάρχουν οδηγίες για την τρίτη αναμνηστική δόση και ειδικά για τα άτομα άνω των 60 ετών ανέφερε ο κύριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέως υπενθύμισε ότι μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού.

Πάντως εντοπίστηκε στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Κένταυρος του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε σε ένα από τα εξετασθέντα δείγματα και ταυτοποιήθηκε ως υποπαραλλαγή της BA.2 (BA.2.75.2)

Πρόκειται για ένα μεταλλαγμένο στέλεχος που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής μεταξύ άλλων σε Ινδία, Χιλή, Αγγλία, Σιγκαπούρη, Ισπανία και Γερμανία.

Πάντως τα στελέχη του ΕΟΔΥ είναι καθησυχαστικά. 

Δεν αναμένουν έξαρση εξαιτίας του Κενταύρου αφενός γιατί υπάρχουν μεγάλα ποσοστά ανοσίας στον πληθυσμό και αφετέρου γιατί όπου έχει επικρατήσει η Όμικρον 5 δεν εξαπλώνεται ο Κένταυρος.

Συνολικά την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 33.590 νέα κρούσματα στη χώρα μας. 

Στους 129 ανήλθαν οι νέοι θάνατοι ενώ 101 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Και δεν είναι και λίγοι….

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version