Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σήμερα: «Κατεβάζουν ρολά»

ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες γιατρών και υγειονομικών, συνδικάτα, αλλά και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και όλα σχεδόν τα πρωτοβάθμια σωματεία, λένε «όχι» στο αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις.

Στο Νομό μας με σημείο αιχμής την απόσυρση του νομοσχεδίου οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής για σήμερα στις 11 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις»

Εργατικό Κέντρο Σερρών και ΑΔΕΔΥ απαιτούν:
Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις!

Στα καλέσματα τους, οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ , αλλά και σύσσωμα τα συνδικάτα αντιδρούν σε ένα νομοσχέδιο που το χαρακτηρίζουν «αντεργατικό και αντιλαϊκό», τονίζοντας πως αυτό νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.

Άλκης Απιδόπουλος και Κώστας Στρίκας κάλεσαν μαζικά τους Σερραίους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 μπροστά στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου.

Αλκης Απιδόπουλος- Εργατικό Κέντρο Σερρών
Ο Αλκης Απιδόπουλος αφού ευχαρίστησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας, ανέφερε πως δεν πίστευε πως ο Χατζηδάκης θα το φέρει αυτή τη χρονική στιγμή το νομοσχέδιο, γιατί από το 2010 εως το 2020 οι εργαζόμενοι πέρασαν τα πάνδεινα.

Με μειώσεις, με στερήσεις, με ανεργία και με διωγμό των Ελλήνων επιστημόνων, τόσο των νέων άλλα ακόμα και μεγαλύτερων και μάλιστα μέσα στην πανδημία, καθώς εδώ και δύο χρόνια όλοι περνούν δύσκολα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, έρχεται ο Χατζηδάκης να φέρει ένα πολυνομοσχέδιο που διαλύει κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Έναν νόμο που θέλει να διαλύσει τον νόμο 1264 ο οποίος από το 1982 προστάτευσε τους εργαζομένους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Τις προτάσεις μας επί του νομοσχεδίου τις έχει απορρίψει ο υπουργός, και φέρνει ένα νομοσχέδιο που στηρίζει μόνο τις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, τους λεγόμενους καπιταλιστές

Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα τους πάει στο περιθώριο, χωρίς επιστροφή, καθώς εκτός από το 8ώρο, είναι και το άνοιγμα των Κυριακών.
Δηλαδή καταργείται αυτό που επέβαλλε η εκκλησία στη χώρα μας, μία μέρα την εβδομάδα να ξεκουραστεί.

Καταργεί την επιθεώρηση εργασίας, την οποία αντικαθιστά με την ανεξάρτητη αρχή και γνωρίζει ο κόσμος πως λειτουργεί η ανεξάρτητη αρχή

Πως απονέμεται η δικαιοσύνη, και δυστυχώς με αυτό το νομοσχέδιο ο κάθε εργαζόμενος θα είναι στο έλεος του κάθε εργοδότη.

Με το νομοσχέδιο, εμάς ως εργατικό Κέντρο μας απαγορεύει να δώσουμε προστασία σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να κάνει έναν απεργιακό αγώνα, μιας και με το πλαφόν που ορίζει ως προσωπικό ασφαλείας δεν υπάρχει περίπτωση απεργίας

Επίσης θα πρέπει να γίνουν γενικές συνελεύσεις και σε αυτές να συμμετέχει το 51%.
Αυτό σε μεγάλους κλάδους δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, οπότε ουσιαστικά καταργεί τον νόμο 1264, έναν νόμο στολίδι για όλη την Ελληνική κοινωνία.

Το μόνο θετικό στο νόμο είναι η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, κάτι που ζητούσαμε εδώ και πολλά χρόνια.
Τέλος είναι ένας νόμο που εξαθλιώνει τους εργαζομένους και δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Κώστας Στρίκας- ΑΔΕΔΥ
Από την πλευρά το ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Στρίκας ανέφερε ότι «καλούμε τον κόσμο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ για σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους για σήμερα στις 11 το πρωί, υποσχόμενοι πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας, για αυτούς που θα απεργήσουν.

Η απεργία αφορά κάποια που τα θεωρούσαμε δεδομένα, αλλά αυτό το διάστημα του τελευταίου χρόνου ο κορωνοιός έδειξε ότι τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Αυτό πάει να γίνει με το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει προς ψήφιση η κυβέρνηση.


Ανατρέπονται πράγματα όπως το 8ώρο, μετά από 101 χρόνια από την καθιέρωση του, καθώς πάει να καταλυθεί και στην ουσία καταργεί το συνδικαλιστικό Κίνημα, το οποίο με όλα τα δεινά του, είναι το τελευταίο ανάχωμα για την επιβολή των όποιων αντιεργατικών νόμων.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version