23/06/2024
24.9 C
Serres

AIRSOFT: ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΟΜΠΙ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Array

AIRSOFT

Ένα δηµοφιλές χόµπι µε φανατικούς φίλους

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

dei gaia e vima (1)
Nektar

Το Airsoft αφορά τη συλλογή πραγματικών, μη θανάσιμων, γνήσιων αντιγράφων πραγματικών όπλων είτε για σκοπούς εκπαίδευσης, επίδειξης, σκοποβολής, συλλογής ή για τη συμμετοχή σε φιλικό ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Βέβαια δεν είναι τόσο πολύ γνωστό ως άθλημα, ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες όπως η δική μας, όμως η αίσθησή μου είναι ότι συνεχίσει να αναπτύσσεται και να διατηρεί την …ανωνυμία του.

Όσοι είναι μάλιστα τυχεροί και λάβουν μέρος σε οργανωμένα παιχνίδια αμέσως θα ενθουσιαστούν από την ποιότητα και την ωριμότητα των παικτών ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι από αυτούς θα γίνουν οι «φανατικότεροι» του παιχνιδιού.


Ιδιαίτερη εντύπωση όμως μας έκανε η συναδελφικότητα που συναντάται μεταξύ των παικτών του Airsoft.

Αν μη τι άλλο είναι μοναδική!

Φραγκάκης Νίκος : Παίκτης Airsoft Σερρών


S.P.: Από πότε δραστηριοποιείται το Airsoft στις Σέρρες;

Φ.Ν.: Από το 2012 ήμασταν μια παρέα 4 ατόμων οι οποίοι ξεκινήσαμε μια ομάδα Αεροσφαίρισης (Airsoft) και ήμασταν οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε με το hobby αυτό στις Σέρρες.

S.P.: Τι είναι το Airsoft στις Σέρρες σήμερα και πόσα μέλη αριθμείται;

Φ.Ν.: Ύστερα από 6 χρόνια μπορούμε να πούμε πως, όπως εξελίχθηκε το Airsoft έτσι εξελιχθήκαμε και εμείς. Αυτή τη στιγμή έχουμε την ομάδα Αεροσφαίρισης Σερρών B.O.S.S. (Best Operators Squad Serres) η οποία αποτελείται από 12 ενεργά μέλη και ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τα 20 ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια Λέσχη και στην πόλη των Σερρών.

S.P.: Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το χόμπι αυτό πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας;

Φ.Ν.: Όποιος θέλει να μάθει τι είναι το Airsoft μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην σελίδα μας στο Facebook (Ομάδα Αεροσφαίρισης Σερρών BOSS) και να ενημερωθεί για τα παιχνίδια μας.

S.P.: Που γίνονται παιχνίδια airsoft στις Σέρρες;

Φ.Ν.: Τα παιχνίδια μας γίνονται εκτός κατοικημένων περιοχών, συνήθως σε δάση και παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια του νομού μας. Αλλά πηγαίνουμε και σε παιχνίδια εκτός Σερρών όπως στην Δράμα, και στην Θεσσαλονίκη στα παιχνίδια της Λ.Α.Β.Ε (Λέσχη Αεροσφαίρισης Βορείου Ελλάδος)

Ηλίας Θαλάσσης ( Παίκτης Airsoft της Λ.Α.Β.Ε.)

S.P.: Πώς έμαθες για το Airsoft και πότε περίπου ξεκίνησες;

Η.Θ.: Γινόντουσαν συχνά αναφορές του χόμπι αυτού στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία και τιμή να το δοκιμάσω. Πριν 2 χρόνια όμως με έπεισε ο κολλητός μου, και από τότε είμαι ενεργό μέλος της Λ.Α.Β.Ε. Συνεχίζω μέχρι και σήμερα και ελπίζω να μπορώ και στο μέλλον να ασχολούμαι με το Airsoft γιατί πραγματικά το λατρεύω.

S.P.: Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση για το Airsoft σαν νέος παίκτης;

Η.Θ.: Στο πρώτο μου παιχνίδι ήταν μικτά τα συναισθήματα. Από την μία το υπέροχο θερμό περιβάλλον με πολύ ευγενικό πρόθυμο και φιλόξενο κόσμο. Από την άλλη έπρεπε να αντιμετωπίσω τους παίκτες στην αντίπαλη ομάδα και ήταν η αδρεναλίνη, το άγχος και αυτή η δόση ηδονής που με έκανε να τα ξεχάσω όλα και να αφοσιωθώ σε αυτή την προσομοίωση μάχης.

S.P.: Σκέφτεσαι να το συνεχίσεις;

Η.Θ.: Όπως προείπα ελπίζω να μπορώ να το συνεχίσω όσο μπορώ γι’αυτό και προσπαθώ να εξελίσσω τον εξοπλισμό μου. Θα συνεχίσω να ακολουθώ το πρόγραμμα της Λ.Α.Β.Ε, για όσο θα μένω στην Θεσσαλονίκη, στα παιχνίδια της στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Σταμπουλής Ιωάννης

(Πρόεδρος Λέσχης Αεροσφαίρισης Βορείου Ελλάδος)

S.P.: Είναι νόμιμο το Airsoft;

Ι.Σ: Το Airsoft στην Ελλάδα επαφίεται στην ανοχή των κρατικών φορέων. Με αυτό θέλω να πω ότι οι φορείς του Δημοσίου, γνωρίζουν για το χόμπι του airsoft, ωστόσο ενώ σε όλη την Ευρώπη είναι καθ’όλα νόμιμο, στην Ελλάδα λόγω του Νόμου του 1993 η νομοθεσία δεν είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου, όλα τα όπλα που βάλλουν μεταλλικά μπιλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για σκοποβολή. Οι αρχές γνωρίζουν ότι το χόμπι είναι ασφαλές και είναι στην ουσία παιχνίδι. Ενημερώνουμε τις αρχές για τις ώρες και το μέρος που βρισκόμαστε και δεν υπάρχει θεωρητικά κανένα απολύτως πρόβλημα.

S.P.: Eφόσον κάποιος ξεκινήσει, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ως νέος παίκτης; που μπορεί να δοκιμάσει το παιχνίδι;

Ι.Σ: Σαφέστατα θεωρούμε ότι πρέπει να πάνε σε έναν οργανωμένο σύλλογο, ή σε παλαιούς παίκτες που είναι γνώστες της νομοθεσίας και του χόμπι αυτού. Πάνω από όλα ζητάμε ως σύλλογος ή ομάδα, να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Για αυτό και πρέπει ένας νέος παίκτης να συναντήσει άτομα που θα του παρέχουν τη σωστή εκπαίδευση και παιδεία για να μπορέσει να διασκεδάσει με ασφάλεια και προσοχή.

S.P.: Από που μπορεί να βρεί τα όπλά Airsoft ένας νέος παίκτης;

Ι.Σ: Οι σύλλογοι στην Ελλάδα, δίνουν αεροβόλα, εξοπλισμό και αρβύλες δωρεάν ώστε να παίξει ο νέος κόσμος να δει να μυηθεί στο κόσμο της αεροσφαίρισης. Χρειάζεται διάθεση φυσικά, ώστε να ακούσει ο κόσμος τις οδηγίες, να μάθει από τους ειδικούς και να τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα δύσκολα θα ξεκολλήσει κάποιος.

S.P.: Τι μπορώ να κάνω για την ατομική μου προστασία, πώς μπορώ να προστατευτώ και ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός;

Ι.Σ: To πρώτο πράγμα, αν δεν σε εξοπλίσουμε εμείς, είναι τα σωστά γυαλιά, αντιβαλλιστικά οπωσδήποτε γιατί η υγεία των παικτών είναι το πιο βασικό πράγμα. Ο κάθε σύλλογος βοηθάει και προτείνει λύσεις οικονομικές και λειτουργικές για κάθε παίκτη. Άρα γυαλιά, μάσκα και φυσικά άρβυλα, για να βοηθήσουν στο ανώμαλο έδαφος που παίζουμε. Το κοστολόγιο κυμαίνεται για καλό εξοπλισμό σε γυαλιά στα 25 ευρώ και πάνω, μια μάσκα έχει 10 ευρώ, αρβύλες από 25- 40 ευρώ. Για ντύσιμο περίπου χρειάζεται 100 ευρώ. Ακόμα, υπάρχουν όπλα που είναι στα 100 ευρώ και κάποια άλλα που ξεπερνούν τα 3000 ευρώ. Μια καλή επιλογή ξεκινάει από τα 100 ευρώ και μετά ο παίκτης του Airsoft μπορεί να δει τα πάντα. To βασικό είναι ότι κάθε παίκτης μπορεί να περάσει να δει πώς είναι το χόμπι του Airsoft, να χρησιμοποιήσει καινούργιο εξειδικευμένο εξοπλισμό χωρίς χρέωση και μετά να δει αν του αρέσει ώστε να συνεχίσει.

S.P.: Πώς θα μεταφέρω τα αεροβόλα Airsoft; Tι θα κάνω αν με σταματήσει η ασφάλεια και έχω το αεροβόλο μαζί;

Ι.Σ: Τα αεροβόλα Airsoft δεν βρίσκονται ποτέ σε κοινή θέα, βρίσκονται πάντα σε θήκη. Όταν θα φεύγει ο παίκτης από το σπίτι του θα έχει το αεροβόλο στη θήκη και μόνο στο πεδίο θα βγαίνει από εκεί. Ζητάμε πάντα παιδεία, ωριμότητα και σεβασμό αν θέλουμε να προχωρήσει το χόμπι και να εξελιχτεί. Σε καμία περίπτωση δεν κυκλοφορεί ένας παίκτης Airsoft με το αεροβόλο του έξω. Για αυτό διοργανώνουμε γενικές συνελεύσεις και μαζεύουμε τους νέους παίκτες για να τους εξηγήσουμε τους κανόνες συμπεριφοράς σε κάθε σύλλογο σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι οι σύλλογοι έχουν συχνή επικοινωνία μεταξύ τους και λύνουν τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας και της αστυνομίας, αν με σταματήσει η αστυνομία για έλεγχο η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.

Δηλώνεις ότι είσαι μέλος κάποια λέσχης όπως και το μέρος που ήσουν για το παιχνίδι της αεροσφαίρισης και γυρίζεις σπίτι.

Εξάλλου για αυτό το λόγο τα μέλη μας έχουν και ταυτότητα.

Ποτέ δεν είχαμε θέμα σαν σύλλογος με αυτό το θέμα.

S.P.: Μερικά λόγια για Λ.Α.Β.Ε. και το Airsoft.

Ι.Σ: H ΛΑΒΕ είναι η μεγαλύτερη λέσχη σε όλη την Ελλάδα σε ενεργά μέλη, και ταμειακά τακτοποιημένα. Γίνεται μια καλή δουλειά, αφιλοκερδώς φυσικά, δεν πληρωνόμαστε, προσπαθούμε να φροντίζουμε τα καινούργια παιδιά, να τα εκπαιδεύουμε σε σωστούς κανόνες και συμπεριφορές.

Να έχουν τη παιδεία και τις αρχές που πρέπει ως παίκτες Airsoft και πολίτες, ώστε αυτό που κάνουμε εμείς και αυτό που θα προσφέρουν τα νέα μέλη να έχει μια συνέχεια.

Μας ενδιαφέρει μια φορά το χρόνο να βοηθάμε το χωριό SOS στο Ασβεστοχώρι στο Φίλιρο με τα ορφανά παιδιά. Πριν κλείσουμε το ταμείο στις 2 Ιανουαρίου μαζεύουμε ένα αρκετά αξιοσέβαστο ποσό και ψωνίζουμε από Supermarket τρόφιμα ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών, τα προσφέρουμε και το ταμείο μας μηδενίζει. Έτσι προσφέρουμε και εμείς ως σύλλογος και ως άνθρωποι στη κοινωνία. Παράλληλα με αυτό, τα μέλη μας στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, από όλη την Ελλάδα, μαζεύουν ότι κρίνουν απαραίτητο και το προσφέρουν και οι ίδιοι στη συνέχεια στα παιδιά. Τη τελευταία χρονιά γεμίσαμε ένα ολόκληρο υπόγειο με υλικά τα οποία διαθέσαμε στη συνέχεια και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Δείτε όπλα και ότι χρειάζεται ένας παίκτης Airsoft στο www.airsoftmania.gr

Δείτε όλο το SocialProfile εδώ:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κυριακή της Πεντηκοστής – Τι γιορτάζουμε σήμερα και τι συμβολίζει η ημέρα

Η Κυριακή πριν από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή...

Τραϊάνα Ανανία: «Δεν λαμβάνω πολλά μηνύματα από άντρες στα social media»

«Όχι, δεν θέλω να τραβήξω την προσοχή» Για τη συμμετοχή της στην επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή «Τότε, τώρα, πάντα» μίλησε η Τραϊάνα Ανανία. Η γνωστή...

Η Ζέτα Μακρυπούλια εξηγεί γιατί δεν δίνει συνεντεύξεις: «Στην τελευταία έπαθα κρίση πανικού»

Τους λόγους για τους οποίους πλέον δίνει σπάνια συνεντεύξεις εξήγησε η Ζέτα Μακρυπούλια και σημείωσε πως μετά την τελευταία συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου έπαθε...

Διονύσης Τσακνής: «Έγραψα “το τραγούδι των γύφτων” κατά παραγγελία»

Στην τελευταία εκπομπή, για αυτή τη σεζόν, του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο Διονύσης Τσακνής. Ο γνωστός...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Καταγγελία: Ξυλοκόπησε εργαζόμενο επειδή απουσίασε… από τη δουλειά του

Ο εργαζόμενος ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη του επειδή απουσίασε από τη δουλειά λόγω εθνικής εορτής της πατρίδας του Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη στο Ρέθυμνο. Ειδικότερα,...

Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Αρχιμανδρίτης έκλεισε ερωτικό ραντεβού με ιερόδουλη και την κακοποίησε σεξουαλικά

Η 34χρονη πήγε στο νοσοκομείο και της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες Μία περίεργη ποινική υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση...

Ζέτα Μακρυπούλια: Ίσως είναι για καλό που δεν έκανα παιδί, με όλα αυτά που γίνονται θα ήμουν σαν την τρελή

Η συνέντευξή της για τα αρνητικά σχόλια, το φλερτ στα social media και την επιλογή της να μην κάνει οικογένεια Η Ζέτα Μακρυπούλια αναφέρθηκε στα...

Συνέχισε να διαβάζεις