23/06/2024
22.6 C
Serres

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη αυτοδιοικητικά ανήθικο το ζεύγος Χατζηγαβριήλ – Αναστασιάδη

Array

Αυτοδιοικητικά ανήθικο, παρότι νόμιμο είναι το ότι η κ. Δέσποινα Χατζηγραβριήλ, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών κ. Αριστοκλής Αναστασιάδης, είναι η μεν μέτοχος, ο δε εκπροσωπούσε την εταιρεία που είχε αναλάβει τη μελέτη για το νέο κολυμβητήριο, τόνισε σε συνέντευξή του ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Καθώς «Μήλο της έριδος» είναι το νέο κολυμβητήριο ο κ. Χρυσάφης χαρακτήρισε αυτοδιοικητικά ανήθικη την κ. Χατζηγαβριήλ, καθώς από την μία έδωσε επτάμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της μελέτης του κολυμβητηρίου και από την άλλη η ίδια είναι μέτοχος της αναδόχου εταιρείας, ενώ ο σύζυγός και σημερινός Γ. Γρ. του Δήμου Σερρών κ. Αναστασιάδης, εκπροσώπησε την μελετητική εταιρία, κόντρα στα συμφέροντα του Δήμου Σερρών.

Μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης «Μήλο της έριδος» το νέο κολυμβητήριο

Όταν οι θεοί δεν κάλεσαν την Έριδα στον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος, αυτή από θυμό άφησε με τρόπο ένα χρυσό μήλο, το κατόπιν γνωστό και ως «μήλο της Έριδος», να κατρακυλήσει ώστε να το δουν οι καλεσμένοι θεοί και να το ζηλέψουν.

Αµέσως η Ήρα, η Αθηνά κι η Αφροδίτη άρχισαν να µαλώνουν για το ποια ήταν η οµορφότερη που θα έπαιρνε το µήλο.

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

Έτσι και στο Δήμο Σερρών για δύο μέρες, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Χρυσάφη, άπαντες ασχολούνται με τις ευθύνες του άλλου, ξεχνώντας προφανώς πως το ζήτημα είναι η υλοποίηση ενός έργου προς όφελος των Σερραίων δημοτών.

thanasis malliaras elena touska

Η κ. Μητλιάγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου από το 2019 έως σήμερα, ασκώντας κριτική στον κ.Χρυσάφη κατηγορώντας τον μάλιστα για παραλείψεις και καθυστερήσεις που έθεσαν σε κίνδυνο το έργο, ενώ στο τέλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως το “τέρας” της γραφειοκρατίας δυσκόλεψε σημαντικά για την εξέλιξη του έργου.

Από την πλευρά του οκ. Χρυσάφης κατηγόρησε την σημερινή δημοτική αρχή και συγκεκριμένα την κ. Χατζηγαβριήλ πως κακώς εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών τον περασμένο Ιανουάριο να δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μελέτης, ενώ η ίδια είναι μέτοχος της αναδόχου εταιρείας και χρέωσε την ευθύνη για την καθυστέρηση του κολυμβητηρίου στην εταιρία που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης.


despoina chatzigavriil aristoklis anastasiadis

Παράλληλα εξαπέλυσε αιχμές για αυταρχισμό και αλαζονεία, και προανήγγελλε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της νομιμότητας της ειδικής συνεδρίασης της περασμένης Τετάρτης, ισχυριζόμενος ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.


Ο κ. Χρυσάφης μίλησε για τρία ψέματα, τρεις αλήθειες και τρία αμείλικτα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή.

Ψέμα νούμερο 1 πως το 2019 πήρε η Δημοτική μας αρχή μια έτοιμη χρηματοδότηση. Αλήθεια νούμερο 1 είναι πως η χρηματοδότηση αυτή δεν ήταν έτοιμη.

Γιατί το τεχνικό δελτίο στο οποίο βασίστηκε αυτή η αρχική χρηματοδότηση ήταν και ξεπερασμένο και ανεφάρμοστο και συνεπώς αν είχαμε εφαρμόσει, είχαμε επικαιροποιήσει απλώς αυτό το τεχνικό δελτίο, θα είχαμε ένα κολυμβητήριο κλειστό και άχρηστο.


Το 2019 ενέγραψε αυτή τη χρηματοδότηση η νέα δημοτική αρχή μαζί με τη βοήθεια του Κ. Καραμανλή και γράψαμε μια επιπλέον χρηματοδότηση για να γίνει το κολυμβητήριο όπως πρέπει. Άρα το πρώτο ψέμα είναι ότι δεν κάνατε τίποτα από το 19 και δεν ξεκινήσατε κάτι που βρήκατε έτοιμο.

Ψέμα νούμερο 2 πως καθυστερήσαμε τη σύμβαση για τη μελέτη.

mitsotakis koufotolis

Η δημοπράτηση της σύμβασης έγινε στις 13 Μαίου του 2021 και μέχρι το καλοκαίρι του 21 θα είχαμε ανάδοχο για τη μελέτη και αυτό ήταν το αρχικό σενάριο.

Γιατί δεν τηρήθηκε όμως αυτό;

Γιατί η σύμβαση με τους μελετητές υπογράφτηκε τον Μάιο του 22, ένα διάστημα δηλαδή δεκατεσσάρων μηνών, καθώς έγιναν επανειλημμένες δικαστικές προσφυγές από τις εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τη μελέτη.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η εταιρεία που ανέλαβε το έργο.

Στελέχη αυτής της εταιρείας και μέτοχοι της εταιρείας αυτής, ακόμη και μέχρι σήμερα είναι η Αντιδήμαρχος και έμμισθη αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και ο έμμισθος Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ο σύζυγός της, ο κύριος Αναστασιάδης.

Να μην χαρακτηρίσω εδώ όλη αυτή τη συγγενική, να το πω έτσι, σχέση νεποτισμού που ισχύει στο Δήμο Σερρών.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Αντρόγυνο να έχουν θέσεις ευθύνης, έμμισθες θέσεις ευθύνης στο Δήμο Σερρών, αλλά αυτό το αφήνω στην κρίση των Σερραίων. Αυτοί θα το κρίνουν, αυτοί θα το αξιολογήσουν.

Δεν είναι κάτι παράνομο, είναι κάτι όμως το οποίο σε ηθικό αυτοδιοικητικό δεν μπορεί να σταθεί.

Ξέρετε πότε πήγε η εταιρία τα σχέδια, τα αρχιτεκτονικά σχέδια στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;

Τα πήγε στις 13 Δεκεμβρίου του 2022 και τα σχέδια είναι η βάση των σχεδίων για τα υπόλοιπα, χωρίς να γίνει καμία συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που η συνάντηση ήταν από τα πρώτα πράγματα που έπρεπε να είχαν κάνει οι μελετητές να πάνε να δούνε τα δεδομένα ότι αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζουν οι προδιαγραφές ότι έχουμε νέα νέες προδιαγραφές σε σχέση με αυτές που ίσχυαν αντί να το πάρουν από την αρχή, να το κάνω από την αρχή.

Υπέβαλαν τη μελέτη και μετά έκαναν συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Φεβρουάριο του 23, τρεις μήνες προτού τελειώσει η προθεσμία της μελέτης που έπρεπε.

Την είχαν έτοιμη τη μελέτη τρεις μήνες προτού πηγαίνουν και κάνουν συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία για να που τους πήγαν τα σχέδια για να πουν τις παρατηρήσεις Γενικής Γραμματείας.

Και εκεί η Γενική Γραμματεία τους λέει το αυτονόητο.
Έρχεστε τώρα;

Το έργο κινδυνεύει να πεταχτεί με δικιά σας υπαιτιότητα.

Έχω εδώ το έγγραφο της επιτροπής της Γενικής Γραμματείας, η οποία ξέρετε τι λέει το έγγραφο;
Ότι το έργο κινδυνεύει γιατί από τότε άρχισε να κινδυνεύει το έργο με αυτή την καθυστέρηση.

Και αυτά τα λέει η Γενική Γραμματεία για τον ανάδοχο.
Οι ίδιοι που είναι οι μέτοχοι, οι ίδιοι, οι οποίοι είναι τα πτυχία τους κατατεθειμένα στη Γενική Γραμματεία, στο Υπουργείο για την εταιρεία, οι ίδιοι έρχονται και λένε. Συμμετέχουν δηλαδή σε όργανο το οποίο δίνει παράταση στην εταιρεία.

Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι αυτό;
Αλλά ήθελα να συνεχίσω για αυτό το τρίτο ψέμα.

Δεν έγιναν λοιπόν καθόλου επαφές.

Ή επαφή έγινε τρεις μήνες προτού τη λήξη της σύμβασης και προφανώς η Γενική Γραμματεία τους απάντησε το αυτονόητο, αυτό που σας διάβασα.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά 20 μέρες προτού τη λήξη της σύμβασης, έρχονται και κάνουν παύση εργασιών γιατί δεν είχαν πληρωθεί.
Όχι υπαιτιότητα του Δήμου.

Ένα λογαριασμό που είχαν υποβάλει το Σεπτέμβριο του 23 γύρω στις 60.000 , ούτε το ένα δέκατο του συνολικού έργου και έρχονται και κάνουν παύση εργασιών μετά τη συνεδρίαση που κάνανε μετά τη συνάντηση στη Γενική Γραμματεία, ακριβώς για να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν όλη αυτή την καθυστέρηση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται και ζητάνε με έγγραφό τους επιπλέον χρήματα, άλλες 100 περίπου χιλιάδες για αρχιτεκτονική αποτύπωση και προσχέδια, τα οποία ήταν και δικιά τους υποχρέωση και περιλαμβανόταν μέσα στην αρχική μελέτη και φυσικά πήραν από τον Δήμο αρνητική απάντηση.

Αυτό λοιπόν όσον αφορά το θέμα του τρίτου ψέματος είναι η απάντηση και η αλήθεια για το ποιο, για ποιο λόγο είμαστε ή καθυστέρησε όλη αυτή η διαδικασία και δεν έχουμε ακόμη μελέτη.
Και πάμε τώρα στα ερωτήματα.

  1. Γιατί δεν πήγαν στην Γ.Γρ. Αθλητισμού;
  2. Είναι νόμιμο και ηθικό;
  3. Η μελέτη θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο;
  4. Πέραν των ερωτημάτων αυτών, τι θα έκαναν διαφορετικό;
  5. Τι θα έκαναν πιο γρήγορα ή τι κάναμε εμείς;


Εγώ πραγματικά δίνω συγχαρητήρια στις τεχνικές υπηρεσίες, τις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες προχωρούν γρήγορα τις διαδικασίες και δεν είμαι από αυτούς που για να δικαιολογήσω τις απευθείας αναθέσεις που κάνουν και είναι διπλάσιες ουσιαστικά από αυτές που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα, κατηγορώ τις υπηρεσίες γιατί το άκουσα κι αυτό.

Το ακούσαμε κι αυτό, ότι για τις απευθείας αναθέσεις φταίνε οι υπηρεσίες.
Γιατί είναι ανοργάνωτες;
Επειδή δεν ξέρουν να κάνουν μελέτες. Έλεος!

Και το λέει αντιδήμαρχος. Εγώ δεν θα κατηγορήσω και δεν κατηγόρησα ποτέ τις υπηρεσίες εδώ σε αυτό το κομμάτι.

Έτρεξαν γρήγορα, αλλά βρήκαμε μπροστά μας διαδικασίες με ενστάσεις και προσφυγές που είχαν κάθε δικαίωμα να κάνουν κάποιοι.
Έτσι γίνονται στα δημόσια έργα.

Προφανώς υπάρχει ο 4412 που προβλέπει κάποιες διαδικασίες.

Τις αξιοποίησαν, τις εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι αυτές τις διαδικασίες και έκαναν τις προσφυγές που έχουν δικαίωμα να κάνουν, αλλά αυτό να γυρνάει στον δήμαρχο, στην δημοτική αρχή μόνο και μόνο για να κερδίσουμε κάποιες ψήφους;

Πάει πολύ όταν εσείς οι ίδιοι είστε μέλη της παράταξης, είναι αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν σε όλη αυτή την καθυστέρηση με τον τρόπο που σας είπα και σε όλα αυτά που σας λέω.

Δεν είναι λόγια, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν τα στοιχεία τα οποία ζητούν απαντήσεις.

Eγκαταστάθηκαν οι 3 Μετεωρολογικοί Σταθμοί σε επιλεγμένα σημεία στο Νομό Σερρών

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλει το Δήμο Σερρών-Δεν αποτελεί προτεραιότητα η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών;

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει στο “BALKAN ENERGY FORUM”.

Ευρωεκλογές: Συνεχίζουν τις περιοδείες Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης – Στις Σέρρες ο Σπυρόπουλος!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κυριακή της Πεντηκοστής – Τι γιορτάζουμε σήμερα και τι συμβολίζει η ημέρα

Η Κυριακή πριν από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή...

Τραϊάνα Ανανία: «Δεν λαμβάνω πολλά μηνύματα από άντρες στα social media»

«Όχι, δεν θέλω να τραβήξω την προσοχή» Για τη συμμετοχή της στην επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή «Τότε, τώρα, πάντα» μίλησε η Τραϊάνα Ανανία. Η γνωστή...

Η Ζέτα Μακρυπούλια εξηγεί γιατί δεν δίνει συνεντεύξεις: «Στην τελευταία έπαθα κρίση πανικού»

Τους λόγους για τους οποίους πλέον δίνει σπάνια συνεντεύξεις εξήγησε η Ζέτα Μακρυπούλια και σημείωσε πως μετά την τελευταία συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου έπαθε...

Διονύσης Τσακνής: «Έγραψα “το τραγούδι των γύφτων” κατά παραγγελία»

Στην τελευταία εκπομπή, για αυτή τη σεζόν, του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο Διονύσης Τσακνής. Ο γνωστός...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τάκης Φύσσας: «Αστικός μύθος ότι άλλαξα ημερομηνία στον γάμο μου λόγω του Euro»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Τάκης Φύσσας και μίλησε για το ποδόσφαιρο...

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 33χρονου για κακοποίηση ζώου – Βούτηξε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπίρα

Η καταγγελία έγινε χθες το βράδυ από νεαρό που καθόταν με την παρέα του σε καφετέρια των Αμπελοκήπων Ένας 33χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ύστερα από...

Δημήτρης Καπουράνης: «Στο παρελθόν ένιωσα την ανάγκη να κρύψω την αλβανική καταγωγή μου»

«Σαν παιδάκι δεν ήθελα να βάλω αυτή την παράμετρο στις σχέσεις με τους ανθρώπους» Λίγο πριν πέσει η αυλαία για το «Ναυάγιο» στο Μεγάλο Κανάλι,...

Συνέχισε να διαβάζεις