Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Άλλαξε ο νόμος «περί τύπου» στην Τουρκία: Συνελήφθησαν δέκα δημοσιογράφοι φιλοκουρδικών μέσων …

Για αυτό και χρειάζεται η απόλυτη ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και να δικαιολογείται  επιτέλους και η κάποια υπερβολή, όχι στον απλό πολίτη, αλλά σε όλους όσους επέλεξαν να …εκτεθούν!

Προχθές γράψαμε για το τι θα γίνει στην Τουρκία με το νέο νόμο που ψήφισε ο Ερντογάν για τον τύπο και ήδη χθες δέκα δημοσιογράφοι φιλοκουρδικών μέσων ενημέρωσης συνελήφθησαν και μάλιστα σε έξι τουρκικές επαρχίες

Μόλις τέθηκε σε ισχύ ο νόμος ο οποίος που τιμωρεί με φυλάκιση τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως ανέφερε το Συνδικάτων Δημοσιογράφων της Τουρκίας, δέκα από τους συναδέλφους μας συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχειρήσεων στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Βαν, το Ντιγιάρμπακιρ, την Ούρφα και τη Μαρντίν»,  χωρίς να διευκρινίσει καν τις αιτίες των συλλήψεων.

Οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι, τέσσερις από τους οποίους είναι γυναίκες, εργάζονται για τα φιλοκουρδικά πρακτορεία ειδήσεων Mezopotamya και Jinnews

Ήδη δεκαέξι Τούρκοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη φυλακή από το τέλος Ιουνίου για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Και φυσικά στην Τουρκία δεν κάνει σήμερα κανένας αντιπολίτευση, μιας και η  Τουρκία υιοθέτησε ένα νόμο για την παραπληροφόρηση, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις. 

Parfait

Οκτώ μήνες πριν από τις γενικές εκλογές, ο νόμος αυτός τιμωρεί με φυλάκιση μέχρι τριών ετών όποιον κατηγορείται ότι διαδίδει «ψευδείς ή απατηλές πληροφορίες» και τζάμπα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν τακτικά τη διάβρωση της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία.

Να μου το θυμηθείτε..

Ο Ερντογάν θα ξαναβγεί με την βοήθεια της «δικαιοσύνης» και την παρτίδας μας

Με λίγες απειλές και περισσότερες φυλακίσεις θα τις πάρει τις εκλογές…

Και μετά μου λέτε γιατί πάει και βλέπει συνέχεια τον Πούτιν…

Μαθήματα διακυβέρνησης παίρνει και μάλιστα από τον …καλύτερο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version