25/05/2024
17.1 C
Serres

Ποιοι κέρδισαν από την αναβίωση του Ρούπελ;

Array

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εκδήλωση στο Ρούπελ η οποία είναι γνωστή ως η Αναβίωση του Ρούπελ.

Σε κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με ιστορικά δρώμενα είμαστε υπερ. 

Άλλωστε η σελίδα μας έχει ως βάση την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας. Φυσικά και ξεκαθαρίζοντας το εξ αρχής είμαστε υπέρ και αυτής της εκδήλωσης. 

Αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Μας είπαν ότι η εκδήλωση είχε 2 σκοπούς, την ανάδειξη της ιστορίας και τον ιστορικό τουρισμό που θα έφερνε κέρδος στον τόπο.

Το Ρούπελ ήταν γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες, με χιλιάδες κόσμο να το επισκέπτεται κάθε χρόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ειδικά την δεκαετία πριν την “Αναβίωση” ο αριθμός των επισκεπτών είχε αγγίξει πολύ μεγάλο αριθμό, τότε ήταν επισκέψιμο σχεδόν όλη μέρα και σε μερικές περιπτώσεις είχαν γίνει ξεναγήσεις ακόμη και στο σκοτάδι.

Το μνημόσυνο – γιορτή του Ρούπελ είναι μια εκδήλωση επίσης πολύ παλιά. Ο κόσμος που παρευρισκόταν σε αυτήν την εκδήλωση χιλιάδες. Ένας πραγματικά φόρος τιμής στους Ήρωες αγωνιστές. Αλλά και μια γιορτή, ειδικά τα παλαιότερα χρόνια που είχε φαγητό και χορούς.  Σε αυτήν την γιορτή συνήθως παρευρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πράγμα που δείχνει το κύρος και το μέγεθος αυτής της εκδήλωσης.

Από την έναρξη της εκδήλωσης της Αναβίωσης ο αριθμός των καθημερινών επισκεπτών στο Ρούπελ παρέμεινε ο ίδιος πιάνω κάτω, συνεπώς η Αναβίωση δεν βοήθησε ‎ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Την ημέρα της Αναβίωσης χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται το Ρούπελ, αλλά σταμάτησαν να πηγαίνουν στο Μνημόσυνο – Γιορτή του Ρούπελ. Οπότε ούτε και αυτό βοήθησε πραγματικά, απεναντίας θα ταν πολύ πιο σωστό ο κόσμος να πηγαίνει να τιμήσει τους Ήρωες και όχι να παρακολουθήσει ένα σόου.

Όλα τα παραπάνω αφορούν την ιστορική υπόσταση και προσφορά της Αναβίωσης, αλλά ας δούμε και την τουριστική εκμετάλλευση του θέματος. 

Από την στιγμή που οι αριθμοί των επισκεπτών στο Ρούπελ δεν άλλαξαν καταλαβαίνουμε ένα πράγμα, η Αναβίωση δεν είναι μια εκδήλωση που θα φέρει νέο κόσμο. αλλά που θα “εκμεταλλευτεί” τον ήδη υπάρχοντα κόσμο. 

Και δυστυχώς από ότι είδαμε δεν είχε δικαίωμα ο καθένας μας να κερδίσει κάτι από την εκδήλωση αυτήν. Δεν μπορούσε να πάρει μέρος όποιος ήθελε. 

Κέρδος βγάλαν μετρημένα άτομα είτε άμεσα είτε έμμεσα, από την εκδήλωση και φυσικά κάτοικε της Σιντικής δεν ήσουν εσύ. Πάντα εσύ μένεις απέξω.


Θα αφήσουμε στην άκρη τους τσακωμούς μεταξύ των ιθυνόντων  αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι στην εκδήλωση δεν πήρε μέρος το Μουσείο του Σιδηροκάστρου (Μ. Τσαρτσίδη), για ποιόν τουρισμό για τον τόπο να πούμε μετά.

Τα ποσά που σπαταλάει ο Δήμος για την εκδήλωση δεν έχουν κανένα αντίκρισμα για τους κατοίκους του Δήμου, οπότε δεν μπορούμε ότι ο ιστορικός τουρισμός μας έφερε λεφτά.

Ελπίζουμε η διοργάνωση να πάρει τον σωστό δρόμο κάποια στιγμή. …


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιάννης Μπέζος: Το ότι χωρίζουν πιο εύκολα οι άνθρωποι πλέον, μπορεί να είναι και πολύ καλό

Δεν θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός, επειδή χωρίζουν οι άνθρωποι, πρόσθεσε ο ηθοποιός Ο Γιάννης Μπέζος έδωσε μία συνέντευξη, στην οποία μίλησε τόσο για τις...

Εορτολόγιο 20 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Αγίου Θαλλελαίου μάρτυρος ιατρού και της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας Σήμερα,...

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε σεξουαλικά 10χρονη σε γήπεδο ενώ ήταν με τον πατέρα της

Σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή, αναστολή καταδικάστηκε εργαζόμενος Μία τραγική υπόθεση αναβίωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας εργαζόμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών, με...

Συνέχισε να διαβάζεις