Βασίλη ο Στέφανος μπορεί να μην τραβάει στη δημοσκόπηση, αλλά έχω την αίσθηση πως τα πάει τέλεια στην ... τηλεθέαση!

Απαγόρευσαν τη Βίβλο στα δημοτικά σχολεία της Γιούτα λόγω “χυδαιότητας και βίας”

Μοιράσου το...

“Προκλητικό ανάγνωσμα” για μικρά παιδιά θεωρείται η Βίβλος σε δημοτικά σχολεία της Γιούτα των ΗΠΑ, όπου αφαιρέθηκε με την αιτιολογία ότι περιέχει “χυδαιότητα και βία”.

Υλικό ακατάλληλο για παιδιά δημοτικού κρίθηκε πως περιέχει η Βίβλος σε μία συγκεκριμένη περιοχή της πολιτείας Γιούτα στις ΗΠΑ, όπου αποφασίστηκε να αφαιρεθεί το θρησκευτικό ανάγνωσμα από δημοτικά και γυμνάσια με την αιτιολογία ότι περιέχει “χυδαιότητα και βία”.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη αυτή την εβδομάδα από τη Σχολική Περιοχή Ντέιβις, βόρεια του Σολτ Λέικ Σίτι μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από γονέα ότι η Βίβλος περιέχει ακατάλληλο υλικό για παιδιά, την ίδια μάλιστα χρονιά που η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση της Γιούτα ψήφισε νόμο που απαγορεύει τα «πορνογραφικά ή άσεμνα» βιβλία από τα σχολεία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα βιβλία που έχουν απαγορευτεί μέχρι στιγμής αφορούν θέματα όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η σεξουαλική ταυτότητα

Οι αξιωματούχοι λένε ότι έχουν ήδη αφαιρέσει τα επτά ή οκτώ αντίγραφα της Βίβλου που είχαν στα ράφια τους, σημειώνοντας ότι το κείμενο δεν αποτελούσε ποτέ μέρος του προγράμματος σπουδών των μαθητών, ενώ η επιτροπή δεν διευκρίνισε το σκεπτικό της απόφασης ή ποιο από τα αποσπάσματα περιείχαν «χυδαιότητα ή βία».

ZAXARIAS MPOURVANIS

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το BBC πως η απαγόρευση της Βίβλου έρχεται εν μέσω μιας μεγαλύτερης προσπάθειας των συντηρητικών των ΗΠΑ στις πολιτείες να απαγορεύσουν τις διδασκαλίες σε αμφιλεγόμενα θέματα όπως τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και η φυλετική ταυτότητα.

Απαγορεύσεις για ορισμένα βιβλία που θεωρούνται προσβλητικά επιβάλλονται επίσης στο Τέξας, τη Φλόριντα, το Μιζούρι και τη Νότια Καρολίνα.

Αλλά και ορισμένες φιλελεύθερες πολιτείες έχουν επίσης απαγορεύσει τα βιβλία σε ορισμένα σχολεία και βιβλιοθήκες, επικαλούμενες φυλετικά προσβλητικό περιεχόμενο.

Απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι ο νομοθέτης της πολιτείας που συνέταξε τον νόμο του 2022 είχε προηγούμενως απορρίψει το αίτημα αφαίρεσης της Βίβλου ως «κοροϊδία», όμως άλλαξε γνώμη αυτή την εβδομάδα αφού το χαρακτήρισε «προκλητικό ανάγνωσμα» για μικρότερα παιδιά.

Ξέχασαν φέρετρο με νεκρό μέσα σε αεροπλάνο – Πώς έφτασε στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version