23/03/2023
16.6 C
Serres

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το υπουργείο παιδείας απαγόρεψε στον Γιώργο Τρομάρα να εμφανίζεται στα σχολεία

Παρά τα 70 χρόνια του τραβάει ακόμη με τα δόντια του αυτοκίνητα και τρένα, λυγίζει με τα μπράτσα του σίδερα, όμως υπάρχει και ένα «βάρος» που εδώ και τρία χρόνια δεν μπορεί να σηκώσει ο θρυλικός Γιώργος Τρομάρας.

Ο «γίγαντας» της Ελλάδας με την τιτάνια δύναμη έλυσε τη σιωπή του στην «Espresso» και μίλησε για το παράπονο που έχει από την Πολιτεία, η οποία δεν του ανανεώνει την άδεια για να συνεχίσει να παραδίδει προγράμματα μυϊκής δύναμης στα σχολεία ολόκληρης της Ελλάδας!

Οπως λέει συγκινημένος ο σύγχρονος «Ηρακλής», την περασμένη Παρασκευή έλαβε ένα e-mail από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, στο οποίο αναφέρεται ότι η αίτησή του απορρίπτεται για τρίτη συνεχόμενη φορά!

Parfait

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι αρμόδιοι στο έγγραφό τους, η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος δεν εγκρίνεται, καθώς «δεν είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές αξιολόγησης αιτημάτων έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων-δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικού υλικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)».

«Eίμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, γιατί νιώθω ότι με θέτουν στο περιθώριο. Εχω πολλά ακόμα να προσφέρω. Ο αθλητισμός ήταν και εξακολουθεί να είναι η ζωή μου. Σε ποιον θα κλείσετε τις πόρτες; Σε μένα που έβγαλα πρωταθλητές και έχω αποτρέψει δεκάδες παιδιά από ναρκωτικά;


Επρεπε να έχω άλλη μεταχείριση, ύστερα από όσα έχω προσφέρει» λέει με παράπονο ο Γιώργος Τρομάρας, συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να τον λυπηθούν, αλλά ελπίζει ότι ίσως κάποιοι «ταρακουνηθούν» μαθαίνοντας τον πόνο του.

Αμέσως αφού ανένηψε από έναν τραυματισμό που τον άφησε παράλυτο, ο 70χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος στην ελευθέρα πάλη ξεκίνησε να περιοδεύει σε κάθε γωνιά της χώρας για να δείχνει τους άθλους του στα νέα παιδιά.

«Παρουσίαζα προγράμματα μυϊκής δύναμης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Θέλω να περάσω διάφορα μηνύματα στους μαθητές, όπως το πώς μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος αθλητής, να μείνει μακριά από εξαρτησιογόνες ουσίες και πολλά άλλα» αναφέρει ο Γιώργος Τρομάρας. Οπως τονίζει, τα παιδιά ενθουσιάζονταν βλέποντάς τον να επιδεικνύει την ηράκλεια δύναμή του: «Πάω σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και μου λένε ότι είμαι το πρότυπό τους» αναφέρει με καμάρι ο θρυλικός Τρομάρας και ξεκαθαρίζει ότι δεν έπαιρνε χρήματα γι’ αυτό που έκανε:


«Κανείς δεν μου έδωσε χρήματα ποτέ. Εγώ πήγαινα γιατί αγαπούσα αυτό που έκανα. Η ψυχή μου πετάει ακόμη, είμαι ακμαιότατος και εξακολουθώ να γυμνάζομαι. Ημουν έτοιμος να φύγω και προχθές έλαβα αυτό το e-mail. Είμαι στην ενεργό δράση 58 χρόνια. Γύρισα πάνω από 30 κράτη σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία. Εχω σύρει νταλίκα 35 τόνων με τα δόντια μου, περνάω αυτοκίνητα πάνω από το κορμί μου… Τώρα είμαι 70 ετών και δεν έχω σύνταξη, δεν μπορώ να έχω ούτε ιατρική περίθαλψη!» λέει θλιμμένος ο Γιώργος Τρομάρας και καταλήγει ότι ήδη έχει κάνει κάποιες ενέργειες για να μάθει για ποιο λόγο απορρίφθηκε για τρίτη φορά η αίτησή του.

via

Διαβάστε επίσης