Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Απέναντι στον Ερντογάν υποψήφιος ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου

Ο εξακομματικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε χθες ότι επέλεξε τον Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ως υποψήφιο για την προεδρία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Ο Κιλιτσντάρογλου θα βρεθεί στις 14 Μαΐου αντιμέτωπος με τον Ερντογάν, που κυβερνά την Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια.

“Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου είναι ο υποψήφιός μας για τις προεδρικές”, είπε ο Τεμέλ Καραμολάογλου, ο ηγέτης του Κόμματος Ευτυχίας, απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του κόμματος, στην Άγκυρα, όπου συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των έξι κομμάτων.

Η αντιπολίτευση προσπαθεί να ενωθεί ξανά για να νικήσει τον Ερντογάν

Το τουρκικό δεξιό κόμμα Ιγί πρότεινε οι δήμαρχοι της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι, αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του, ενώ αξιωματούχος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού (CHP), δήλωσε πως το κόμμα του δέχεται την πρόταση του Ιγί για τους αντιπροέδρους.

Το Ιγί είχε αποχωρήσει από τη συμμαχία της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα και η σημερινή πρότασή του θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει σ’ αυτή.

Οι επικριτές του Κιλιτσντάρογλου λένε ότι του λείπει η δύναμη του Ερντογάν να συγκεντρώνει και να αιχμαλωτίζει το κοινό, ενώ δεν έχει σαφές ή πειστικό όραμα για το πώς θα είναι η μετα-Ερντογάν εποχή.

Οι υποστηρικτές του υπογραμμίζουν τη φήμη του ως ηθικού γραφειοκράτη

Πάντως δεν είναι διεφθαρμένος και δεν κλέβει

Και πάνω από όλα θέλει να ολοκληρώσει την πολιτική του καριέρα ως το πρόσωπο που έχει αναζωογονήσει την τουρκική δημοκρατία

Το αν είναι αρκετά θα φανεί στην κάλπη

Και για όλους εμάς στην θέση του προέδρου της Τουρκίας

Πρόστιμα από τον Ερντογαν στα κανάλια για τους σεισμούς: Επέκριναν τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την καταστροφή

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version