Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Άλλη μια πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Πέμπτη

apergia-serres-pempti

Στις Σέρρες το απόγευμα της Κυριακής είχαμε άλλη μια πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη, μικρότερη βέβαια από τις προηγούμενες, αλλά μεγάλη και σε όγκο και σε … παλμό.


Για τρίτη φορά η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του  Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών ΔΙΠΑΕ, της συντονιστικής Μαθητών και των Σωματείων και Φορέων του Νόμου Σερρών ήταν μεγάλη με κοινό αίτημα την αναζήτηση ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης για τους 57 νεκρούς του τραγικού  σιδηροδρομικού δυστυχήματος.


Την κινητοποίηση διοργάνωσαν για άλλη μια φορά φοιτητές, ενώ συμμετείχαν το σωματείο επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών, ο φοιτητικός σύλλογος σχολής μηχανικών ΔΙΠΑΕ Σερρών, η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Νομού Σερρών, το Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΣ Σερρών, το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Σερρών, το σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα, ο σύνδεσμος φιλάθλων Πανσερραϊκού Τσε Γκεβάρα, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Σερρών, ο Δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Νομού Σερρών και ο Σύλλογος κινητικά αναπήρων Νομού Σερρών.


Θα μου πεις κάθε φορά στις επιτυχίες ή σε αυτές που φαίνεται πως θα πετύχουν πολλοί είναι οι μνηστήρες της επιτυχίας

Parfait


Ενώ όπου δεν κάθετε η μπίλια, όλοι θέλουν να την κάνουν με ψηλά πηδηματάκια!


Η συνέχεια προβλέπετε να δοθεί την Πέμπτη και συνεπώς άλλη μια πορεία και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας …

Συγκεκριμένα Σωματεία και φορείς Σερρών καλούν σε απεργία τη Πέμπτη καλούν σε απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από το έγκλημα στα Τέμπη και η χώρα σείεται από οργή και τον καθημερινό αγώνα.

Τα μεγάλα, πρωτοφανή συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας με τον παλμό των εργαζόμενων και της νεολαίας, τα πανό σε σχολεία, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη.


Η μαζική συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητών, μαθητών, και όλου του Σερραϊκού Λαού, έδειξαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα επιστρέψουμε να συγκαλυφθεί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και με την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών.


Το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι ένα  μεμονωμένο περιστατικό αλλά  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του λαού  σε μια σειρά από περιστατικά  που αποδεικνύουν πως με όλες τις κυβερνήσεις, το σημερινό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του σαν κόστος.

Να θυμηθούμε τι έγινε με τη διαχείριση της πανδημίας, με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, με τα εργατικά ατυχήματα.   

Και μιλάμε για το ίδιο κράτος, την κυβέρνηση της ΝΔ, που φρόντισε να φτιάξει  υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και  το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά δεν έκανε τίποτα για   την ηλεκτρονική επιτήρηση των τραίνων.

 Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα ποιο αποφασισμένοι και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα.


 Διεκδικούμε: 


• Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.


• Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας


• Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.


• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.


• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Στους δρόμους οι Σερραίοι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Παλλατείδιου Γυμνασίου-Λυκείου: Προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version