Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Ιδιαίτερα χρονοβόρα ίσως αποδειχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από εδώ και πέρα, αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μπει -στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης- στην πράξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα περιλαμβάνει τις τρεις ψηφοφορίες που γνωρίζαμε ως σήμερα, με απόσταση μιας εβδομάδας μεταξύ τους και ζητούμενο την αυξημένη πλειοψηφία.

Αυτές που προστίθενται είναι ακόμα και 6 ψηφοφορίες, ανά μήνα και όχι όσο σύντομες ήταν οι προηγούμενες, ώστε η Βουλή να καταλήξει στην ψήφιση του νέου ΠτΔ. Αν όμως ούτε σ’ αυτές προκύψει η απαιτούμενη πλειοψηφία, τότε ο Πρόεδρος θα εκλέγεται από τον λαό.

Ακόμα, σε ότι έχει να κάνει με το Άρθρο 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, οι πληροφορίες θέλουν την πρόταση να κάνει λόγο για «κράτος θρησκευτικά ουδέτερο, με επικρατούσε θρησκεία την ορθόδοξη Χριστιανική». Ακόμα να γίνει υποχρεωτικός ο πολιτικός όρκος για δημόσιους λειτουργούς. Μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ζήτησε την απάλειψη του Άρθρου 3, δηλαδή τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, χωρίς όμως οι τόνοι να ανέβουν.

Lavera

Η ίδια «μερίδα» βουλευτών, ζήτησε παράλληλα να μην υπάρχει στο προοίμιο του Συντάγματος η αναφορά στην «Αγία Τριάδα».

Τέλος, η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος θα είναι για «ταβάνι» τριών συνεχόμενων βουλευτικών θητειών, με εξαίρεση πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς κομμάτων.

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version