Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Απογοητευτική στον Νομό Σερρών η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση

Απογοητευτική σε όλο τον Νομό Σερρών ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που ειλικρινά δεν ξέρω αν προγραμμάτισε η ΑΔΕΔΥ ή το ίδιο το Εργατικό Κέντρο.

Όπως αναφέραμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα προχτές

Στις Σέρρες θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα,

δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα βρεθούν στις 11 το πρωί, στη διασταύρωση Μεραρχίας και Θεσσαλονίκης μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου,

ενώ το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Πάντως αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να ξαναμιλήσουν για απεργία οι ίδιοι οι συνδικαλιστές που την σκέφτηκαν

Σκεφτείτε μόνο ότι στο Νομό Σερρών έχουμε πολλά εργατικά σωματεία και ακόμα περισσότερους συνδικαλιστές, εκ των οποίων ελάχιστοι συμμετείχαν στην απεργία και ακόμα λιγότεροι έκαναν τον κόπο να συμμετέχουν τόσο στην πορεία όσο και στις κινητοποιήσεις.

Θα μου πει κανείς αν δεν συμμετέχουν οι διοργανωτές, πως περιμένουν να συμμετέχει ο κοσμάκης;

Που αν μη τι άλλο δυσκολεύεται να χάσει το μεροκάματο;

Αν μη τι άλλο όμως σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αναφέρετε ότι «το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και «οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε, για να μην φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

Βρε να συμφωνήσουμε ως προς το δικαίωμα

Αλλά μπας και πρέπει να τα ξαναβάλουμε όλα από την αρχή;

Μοναδική εξαίρεση αυτά τα λίγα και καλά μέλη του ΠΑΜΕ Σερρών που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Για αυτούς και μόνο ο νέος αναπτυξιακός νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Και για αυτούς είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Για όλους τους άλλους, πέρα …βρέχει!

Όσο για μας τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΕ λένε ΕΝΑΝΤΙΑ σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι.

Αντιδρούμε σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει τον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Η αδρανοποίηση και ουσιαστικά απαξίωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ) καθώς και οι δυσμενείς μεταβολές

που επιφέρονται για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την υπογραφή, την εφαρμογή, την υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των ΣΣΕ είναι μερικοί μόνο από τους εμφανείς κινδύνους του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με δυό λόγια , μόνο λόγια

Δεν απεργήσαμε, αλλά κλείσαμε τα computer και τα κανάλια για ένα δίωρο για καφέ

Δεν μπορείτε να πείτε;

Σκέτη …επανάσταση;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version