Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Μετά τον Απρίλιο οι βουλευτικές εκλογές !

Από τον Απρίλιο και μετά θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως και στην Τουρκία πάμε σε πρόωρες εκλογές.


Και φυσικά η περίοδος μέχρι τις δικές μας αλλά και τις τουρκικές εκλογές θα είναι μια περίοδος ενός δύσκολου τοκετού τόσο για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Κυρίως λόγω της επιθετικής ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης την οποία θεωρεί εκπρόσωπο των αμερικανικών στρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή.


Πάντως οι ΗΠΑ επιθυμούν διακαώς μια εκτόνωση της κατάστασης, έτσι ώστε να μην προστεθεί μια ακόμη εστία αστάθειας στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Lavera

Εκλογές 2023 Ο κομβικός Απρίλιος και τα πρόσωπα

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, και μένει να προσδιορίσει ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία για να στηθούν κάλπες από τον Ιανουάριο και μετά.


Έμφαση, στην χθεσινή σύσκεψη δόθηκε και στις βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στην αύξηση των μισθών.


Αναλυτικά, στη σύσκεψη όπως γίνεται στην αρχή κάθε χρονιάς, συζητήθηκε ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος:

  • Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία,
  • Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανά τομέα ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου,
  • Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών, όπως περιέγραφε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός,
  • Η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί,
  • Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών.

Στη σύσκεψη μετείχε σχεδόν το σύνολο του «πρωινού καφέ» και άλλα στελέχη από την ηγεσία της ΝΔ.

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν οι άξονες του πολιτικού λόγου της ΝΔ από εδώ και πέρα αλλά και το χρονοδιάγραμμα των περιοδειών, τόσο του πρωθυπουργού όσο και των στελεχών της ΝΔ.


Ο κ. Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα θα μεταβεί στην Ιαπωνία, το Νταβός και στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.


Πρώτος σταθμός, θα είναι η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη στις 13-14 Ιανουαρίου, ενώ ήδη μετά το συνέδριο της ΝΔ έτρεξε μια προετοιμασία για το πρόγραμμα του κόμματος στην αντίστοιχη γραμματεία της ΝΔ, σε συνεργασία και με τους τομείς πολιτικής του κόμματος.

«Φουντώνουν» τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.


Μαζί θα πάμε σε εκλογές σύμφωνα με την επιθυμία των ΗΠΑ


Μάλιστα χθες ο Ομέρ Τσελίκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έρθουν οι δικές τους εκλογές λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 30 Απριλίου ή στις 14 Μαΐου, αντί για τις 18 Ιουνίου.


«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καθώς όπως είπε αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, και για αυτό σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία.

Εκλογές στην Κύπρο


Σήμερα τελειώνει η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου στην Κύπρο. 


Τον καθορισμό του χρόνου και του τόπου υποβολής υποψηφιοτήτων, καθώς και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γνωστοποίησε ήδη το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ΄ αυτόν από τον αντίστοιχο νόμο, με βάση το Ένταλμα Εκλογής προς το Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής, καθόρισε:


Την 5η Ιανουαρίου 2023, ως την ημέρα για την υπόδειξη των υποψηφίων, για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.


Και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, και, σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, ως την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αν υποβληθούν περισσότερες από τη μία υποψηφιότητες.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

BARAT
Exit mobile version