Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Συνάντηση Καραμανλή- Παπαγιαννίδη για τα αρδευτικά έργα στο Νομό Σερρών!

Για να δώσει λύση στο επιτακτικό πρόβλημα της άρδευσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στις Σέρρες μεταξύ του Υπουργού Κώστα Καραμανλή και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

📍🏞O Γ.Γ Ενωσιακών πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης για το ΤΟΕΒ Προβατά και ΤΟΕΒ Φυλλίδας!

Συγκεκριμένα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες, για την πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Μεσοπρόθεσμου 2021-2022 είχε ο κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε στις Σέρρες για να δώσει λύση στο επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες των Σερρών από τη μη κανονική λειτουργία των αρδευτικών δικτύων.

Η λύση θα δοθεί με την έγκριση των έξη προτάσεων για τα εγγειοβελτιωτικά έργα
μέχρι 2,2 εκατ ευρώ έκαστος και με την υλοποίηση των δύο μεγάλων έργων στο 2ο και 5ο Αρδευτικό δίκτυο Σερρών.


Τα αρδευτικά έργα για την αναβάθμιση των ΤΟΕΒ στις Σέρρες κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας για τη στήριξη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και των οικονομιών τους στην περιοχή που αποτελεί την ενότητα στη χώρα με το μεγαλύτερο υδραυλικό δυναμικό.

Έργα προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ

📌Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αναβαθμίζουμε την άρδευση σε πάνω από 180.000 στρέμματα στο Νομό Σερρών!


Με τα δύο αυτά έργα προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ ευρώ θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού, μεγάλη άνω του 400% αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης και αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.


Την δεδομένη στιγμή δεν προβλέπεται να γίνουν με ΣΔΙΤ, αλλά με πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023 -2027, καθώς στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Γεύμα Εργασίας και με τη παρουσία Γεωργαντά

Γεύμα εργασίας πραγματοποιήθηκε μετά από έναν χρόνο μεθοδικής και σκληρής δουλειάς και άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργών Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Γεωργαντάς και του Ειδικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης ώστε να γίνει ο απολογισμός των έργων.


Επιχειρηματίες της μεταποίησης στον πρωτογενή τομέα , εκπρόσωποι ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ, υπηρεσιακοί παράγοντες Υπουργείων και Αναπτυξιακών , αγροτοσυνδικαλιστές και απλοί αγρότες όλοι μαζί στην Πρώτη Γραμμή πραγματοποίησαν συνάντηση για την Αγροτική Ανάπτυξη του τόπου μας.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version