26/02/2024
17.6 C
Serres

Αρνάκι κατσαρόλας με ρεβίθια και κουσκούς

Για ένα Κυριακάτικο τραπέζι μπορούμε να ετοιμάσουμε αρνάκι εμπνευσμένο από τις κουζίνες της Ανατολής με ρεβίθια, κουσκούς, φρέσκο κόλιανδρο και σταφίδες.

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα σας αρέσει πολύ!

Σύντομος Χρόνος: 2:40′

Υλικά

60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
3-5 αρνίσια κότσια, συνολικά 1.200 γρ., με το λίπος + τα κόκαλα
2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4 + 1 κρεμμύδι, σε φέτες
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πρέζα σαφράν, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
3 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
110 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
90 γρ. σταφίδες
500 γρ. κουσκούς μαγειρεμένο, ζεστό
αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρέας τα 2 κρεμμύδια σε τέταρτα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το σαφράν και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.


Προσθέτουμε 500 ml νερό, τον κόλιανδρο και 1 κουτ. γλυκού αλάτι.

Αφήνουμε να πάρουν βράση, κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.

Βήμα 2

Παράλληλα, σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε χύτρα ταχύτητος με μπόλικο νερό και τα βράζουμε τουλάχιστον για 20′ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.


Βήμα 3

Αφαιρούμε τα κότσια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και μόλις κρυώσουν ελαφρώς καθαρίζουμε το κρέας από τα κόκαλα και το κόβουμε σε κύβους 2-3 εκ.

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι σε φέτες, τις σταφίδες και 1 ποτήρι νερό.

Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το έτοιμο ζεστό κουσκούς σε μια μεγάλη πιατέλα.

Αφαιρούμε τα μυρωδικά από το αρνί και μεταφέρουμε το κρέας στο κέντρο της πιατέλας.

Περιχύνουμε το φαγητό με σάλτσα από την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Το τέλειο πανάρισμα για κοτόπουλο

Πραγματοποιήθηκε η 20η Γιορτή Τσίπουρου & Ελιάς Τερπνής Παρόντες οι Καλαφάτης, Αγγελούδης, Μασλαρινός και η κ. Πλιάκου

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τον θάνατό της

Ήταν 6 Οκτωβρίου όταν η Μαίρη Χρονοπούλου πέθανε, με την είδηση του θανάτου της να σκορπά την θλίψη. Σύμφωνα με την Espresso ο θάνατος της...

Καθηγητής καλλιτεχνικών πωλούσε κρυφά ζωγραφιές μαθητών του

Περισσότερα από 90 έργα βρέθηκαν στον ιστότοπο του καθηγητή προς πώληση. Kαθηγητής καλλιτεχνικών από τον Καναδά, φέρεται να χρησιμοποίησε την προσωπική του ιστοσελίδα για να...

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύεται με τον σύντροφό του – Δημοσιεύτηκε η αγγελία γάμου

Ο συγγραφέας είχε κάνει πρόταση γάμου στον επί χρόνια σύντροφό του λίγο αφότου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο – «Μαζί...

Τυρόπιτα με απάκι σε φόρμα κέικ

Αυτή η τυρόπιτα περιέχει απάκι και ψήνεται σε φόρμα κέικ. Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς δίνει την πιο νόστιμη πρόταση για μία εναλλακτική τυρόπιτα. Συνολικός Χρόνος:...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιώργος Νταλάρας: Λένε ότι διαφημίζω την Κύπρο, αδερφέ, δεν είναι μπιφτέκι

Να απαντήσει σε όσους εδώ και χρόνια τον κατηγορούν ότι «πουλάει» την Κύπρο επιχείρησε να δώσει ο Γιώργος Νταλάρας. Και άφησε εκ νέου αιχμές...

Κατερίνα Καινούργιου: Έχω βγάλει τα γεμίσματα, τα θέλω όλα πιο φυσικά, για αυτό έχω ομορφύνει

Στα κολακευτικά λόγια που είπε για την ίδια η Κατερίνα Ζαρίφη αναφέρθηκε η Κατερίνα Καινούργιου, αποκαλύπτοντας ότι πλέον έχει επιλέξει να είναι πιο φυσική,...

Ο αγαπημένος καρπός που δυναμώνει την καρδιά και τα οστά – Και αδυνατίζει!

Αγαπημένος καρπός μικρών και μεγάλων είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και καλών λιπαρών, ενώ η καθημερινή κατανάλωση τους μπορεί να οδηγήσει στην...

Συνέχισε να διαβάζεις