ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ

Έχοντας στις αποσκευές της 34 μετάλλια από τα οποία τα 14 είναι χρυσά επέστρεψε την Τετάρτη (9/5) το βράδυ στην Αθήνα η ελληνική αποστολή των μαθητών/τριών – αθλητών/τριών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα που διεξήχθη στις πόλεις Μαρακές και Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στα μετάλλια στην κολύμβηση με 20 μετάλλια, από τα οποία τα 7 χρυσά, και τη 2η θέση στον κλασικό αθλητισμό με 13 μετάλλια από τα οποία τα 7 χρυσά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες μαθητές και μαθήτριες διακρίθηκαν αντιμετωπίζοντας αντίστοιχα αθλητές και αθλήτριες μεγάλων αποστολών άλλων χωρών, όπως της Βραζιλίας η οποία συμμετείχε με 250 μαθητές/τριες, της Κίνας με περισσότερους από 100, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας κ.ά.

Την Δευτέρα, τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων στίβου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η ελληνική ομάδα κατέκτησε τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Η Παναγιώτα Δόση στο ύψος (1,77 μ.), η Σοφία Κεσσίδη στη δισκοβολία (44,5 μ.) και ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ (4,70 μ.) κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια, ενώ η Μαρίνα Ποργιοπούλου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 2.000 μ. στιπλ.

 

via

Related posts

Read previous post:
Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!

Τι συμβαίνει εδώ και 20 μέρες στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, σύμφωνα με ρεπορτάζ   Δημοσίευμα αναφέρει πως εδώ και είκοσι μέρες...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr