Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Λευτέρης Αβραμάκης: Για 21 συνεχόμενους μήνες ακριβαίνουν τα τρόφιμα!

Η ανακοίνωση του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο του 2023 στο 7% μόνο στην κυβέρνηση προκαλεί ανακούφιση, δεδομένου ότι το «επιτελικό κράτος» ενδιαφέρεται για την επικοινωνία και όχι για την ουσία σύμφωνα με τον Βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη.


Οι επικοινωνιολόγοι όμως του Μαξίμου, παραβλέπουν σκοπίμως ότι ο πληθωρισμός 7% προστίθεται στο 6,2% του Ιανουαρίου 2022, πριν δηλαδή από τον πόλεμο στην Ουκρανία όπου η κυβέρνηση της ΝΔ επέρριψε όλες τις ευθύνες για το κύμα ανατιμήσεων.

Ο πληθωρισμός, ειδικά στα τρόφιμα ήταν τον Ιανουάριο στο 15,4% με αυξήσεις κατά 25% σε γαλακτοκομικά και αυγά, κατά 23,1% στα έλαια, κατά 19% στα κρέατα, κατά 18,6% στα δημητριακά, κατά 15,7% στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού και στα λαχανικά κατά 11%.


Διανύουμε ήδη τον 21ο μήνα συνεχών αυξήσεων στα τρόφιμα και στα είδη άμεσης κατανάλωσης των νοικοκυριών, ενώ η «αποκλιμάκωση» του πληθωρισμού στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν περνάει στους καταναλωτές καθώς απλώς μειώνει τις επιδοτήσεις από τα δημόσια ταμεία.

Lavera


Η μέση μηνιαία κατανάλωση στα σούπερ μάρκετ αυξήθηκε κατά 27% κυρίως λόγω των διαρκών ανατιμήσεων και παρά τη συνεχή μείωση του όγκου κατανάλωσης λόγω των περικοπών που αναγκαστικά κάνουν τα νοικοκυριά με το 83% περίπου να πασχίζουν να συγκρατήσουν τη μηνιαία δαπάνη για σούπερ μάρκετ κάτω από τα 400€.


Ο πληθωρισμός όμως απεικονίζεται και στην υπέρβαση των φορολογικών εσόδων το μήνα Ιανουάριο, όπου καταγράφηκε υπέρβαση των στόχων κατά 14,1%.

Η υπερβολική αυτή υπέρβαση μόλις ένα μήνα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν οφείλεται σε κάποια θετική οικονομική εξέλιξη αλλά στην υπεραπόδοση των έμμεσων φόρων κυρίως του ΦΠΑ και των ΕΦΚ.


Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή – Στέγαση κατέγραψε ετήσια άνοδο κατά 25% και οι αυξήσεις αυτές συνεχίζονται και στους δύο πρώτους μήνες του 2023.

Αντιλαμβάνεται επομένως εύκολα ο καθένας ότι με τα επιδόματα φιλοδώρημα της κυβέρνησης, τις αμελητέες αυξήσεις και την άρνηση ουσιαστικής παρέμβασης για την αναχαίτηση της ακρίβειας ο ελληνικός λαός φτωχοποιείται ραγδαία.


Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κυβέρνηση της φτώχειας, της αδιαφορίας, της αισχροκέρδειας.


Ο ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης και εντολή να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη στην κοινωνία και την οικονομία, να στηρίξει και να ενισχύσει τα εισοδήματα των πολιτών, να καταπολεμήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version