Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Λευτέρης Αβραμάκης: Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση ΔΕΥΑ και απορριμμάτων

Αιφνιδιαστικά και ενώ είμαστε ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά των υπηρεσιών ύδρευσης και επεξεργασίας αστικών αποβλήτων. 

Με νομοσχέδιο που έθεσε σε fast track διαβούλευση, επιχειρεί ουσιαστικά τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναθέτοντάς της την εποπτεία των υπηρεσιών ύδρευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων. Πρακτικά, είναι το πρώτο βήμα για την παραχώρηση κρίσιμων υπηρεσιών άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες. 

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή ως «απαιτούμενη μεταρρύθμιση» στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης, επιχειρεί να μεταφέρει κρίσιμες και μονοπωλιακές υπηρεσίες του δημοσίου σε ιδιώτες, οι οποίοι, όπως έγινε και με την ενέργεια, θα πολλαπλασιάσουν το κόστος που θα πληρώνουν τελικά οι πολίτες. 

Lavera

Το «πείραμα» άλλωστε της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ το πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά όλοι, είτε άμεσα με τους διογκωμένους λογαριασμούς ανεξαρτήτως παρόχου, είτε έμμεσα μέσω των κρατικών επιδοτήσεων δηλαδή με χρήματα των φορολογουμένων για να είναι πιο εύπεπτη πολιτικά η αισχροκέρδεια στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ότι οι νεοφιλελεύθερες ιδιωτικοποιήσεις κοστίζουν πολύ ακριβά στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό προκειμένου να γίνονται καθημερινά πλουσιότερα τα ολιγαρχικά καρτέλ της οικονομικής ελίτ. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενόψει μάλιστα των εκλογών οφείλει να μην καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για ψήφιση, να το αποσύρει από τη διαβούλευση και αν θέλει να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών με πρόταγμά της αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις που θα κάνουν ακόμα φτωχότερους τους Έλληνες και ακόμα πλουσιότερη την οικονομική ελίτ που θα στήσει νέα καρτέλ στο νερό και στα απορρίμματα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι οι κρίσιμες για το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού κοινωνικές υπηρεσίες θα παραμείνουν δημόσιες και η ΔΕΗ θα κρατικοποιηθεί για να σταματήσει η αισχροκέρδεια και όλοι οι πολίτες να ωφελούνται από τα κοινωνικά αγαθά.     

Λευτέρης Αβραμάκης: Να βρεθούν πόροι για τη διάσωση του κτιρίου του Ορφέα στην πόλη των Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version