Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Λευτέρης Αβραμάκης: Ξεπέρασε τα 400 δις ευρώ το δημόσιο χρέος!

Το δημόσιο χρέος της χώρας εκτινάχθηκε κατά 12 δις ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο φτάνοντας τα 400,28 δις €, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που μόνο για το Πρόγραμμα Ηρακλής των τραπεζών ξεπερνούν τα 17 δις ευρώ αναφέρει με ανακοίνωση του ο βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης.

«Έξω» κατά 8 δις ευρώ περίπου


Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο όμως είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ειδικά το οικονομικό επιτελείο δείχνουν να μην έχουν στοιχειώδη επαφή με τη δανειοδότηση της χώρας, αφού μόλις το Δεκέμβριο προέβλεπαν ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί σε σχέση με το 2021 μόλις κατά 4 δις ευρώ περίπου, πέφτοντας «έξω» κατά 8 δις ευρώ περίπου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2023 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2022, στο κλείσιμο δηλαδή της χρονιάς όταν και είχε ήδη συντελεστεί το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου δανεισμού, το ΥΠΟΙΚ έθετε ως στόχο το συνολικό χρέος να συγκρατηθεί στο τέλος του 2022, στο ποσό των 392,3 δισ. ευρώ, αλλά τελικά διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα κατά 7,98 δισ. Ευρώ, στα 400,28 δις ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ δεν γνωρίζει το πραγματικό ύψος των δανειοδοτήσεων της χώρας


Η «απροσδόκητη» αυτή εξέλιξη συνεπάγεται είτε ότι το ΥΠΟΙΚ δεν γνωρίζει το πραγματικό ύψος των δανειοδοτήσεων της χώρας είτε ότι συνειδητά κατέγραψε εσφαλμένα στοιχεία στον προϋπολογισμό προκειμένου να «κατασκευάσει» μια καλύτερη εικόνα της εθνικής οικονομίας παραπλανώντας τόσο τη Βουλή όσο και τον ελληνικό λαό.

Lavera


Το πρόβλημα όμως της «δημιουργικής λογιστικής» του ΥΠΟΙΚ και της κυβέρνησης θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο φτωχοποιημένος από τις κυβερνητικές πολιτικές ελληνικός λαός, ο οποίος διαπιστώνει ότι η ανευθυνότητα της ΝΔ αυξάνει υπέρμετρα το δημόσιο χρέος μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί την οικονομική ολιγαρχία και τα καρτέλ της χώρας.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version