Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Λευτέρης Αβραμάκης: Εμφανίστηκε ο εξαφανισμένος Υπουργός Υγείας

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, τονίζει την ξαφνική επανεμφάνηση του Υπουργού Υγειάς

Διαβάστε εδώ την δήλωση του.

Με αφορμή την προσπάθεια του Υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την κριτική που ασκούν σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε:

«Η επανεμφάνιση του Υπουργού Υγείας μετά από 8 μήνες πλήρους αφωνίας, ολιγωρίας και πρωτοφανούς εφησυχασμού θα έπρεπε να συνοδεύεται από την παραίτησή του διότι ως πολιτική ηγεσία του πλέον κρίσιμου Υπουργείου σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης το μόνο που έχει κάνει είναι:

  • Να υπηρετούν σήμερα λιγότεροι ιατροί από ότι πριν από την πανδημία
  • Να έχει διπλασιάσει την αποζημίωση των ιδιωτικών ΜΕΘ αντί να τις επιτάξει για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού
  • Να μην έχει καταφέρει να φέρει ούτε έναν μόνιμο ιατρό στο Νοσοκομείο Σερρών εδώ και 8 μήνες που έχει τεθεί απόλυτη προτεραιότητα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Να υπάρχουν δεκάδες εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από δωρεές ιδιωτών οι οποίες δεν λειτουργούν διότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις εξειδικευμένων ιατρών
  • Να προσκαλεί ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στη δύναμη του ΕΣΥ  με καθαρές αφορολόγητες αποδοχές 2000 ευρώ κρατώντας παράλληλα τα ιατρεία τους αλλά να μην προσλαμβάνει μόνιμους ιατρούς
  • Να επιβάλλει τη μη διακομιδή ανασφάλιστων ασθενών από το ΕΚΑΒ  λόγω της πίεσης που ασκείται στο ΕΣΥ
  • Να ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ αντέχει, την ίδια ημέρα που οι γιατροί που δίνουν την μάχη, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη από την κυβέρνηση, καταγγέλλουν δημόσια ότι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και θα αναγκαστούν να κάνουν επιλογή των ασθενών που θα μπουν σε ΜΕΘ.  
  • Να υπάρχουν νοσοκομεία όπως των Σερρών, της Λάρισας και άλλα που δεν μπορούν πλέον να υποδεχτούν περισσότερους ασθενείς  και αυτοί αναγκαστικά μεταφέρονται σε άλλες πόλεις.

Κατά τον Υπουργό Υγείας λοιπόν, για την ολιγωρία, την ανεπάρκεια και την ανικανότητα συνολικά της κυβέρνησης να ενισχύσει αποτελεσματικά το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στο αναμενόμενο εξ αρχής δεύτερο κύμα της πανδημίας, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί κριτική για όλα όσα αυτονόητα δεν έγιναν. 

Lavera

Αν έχει έστω και ελάχιστη αξιοπρέπεια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνολικά το μόνο που της έχει απομείνει να κάνει είναι να παραιτηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, με υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή ανέδειξε και αναδεικνύει συνεχώς τα λάθη, τις παραλείψεις, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, καταθέτοντας μάλιστα προτάσεις και προσφέροντας διέξοδο σε μια κυβέρνηση που επιμένει και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω ΣΔΙΤ.

Προτείνουμε την ανάθεση του Υπουργείου Υγείας σε καταξιωμένο επιστήμονα κοινής αποδοχής για όσο διάστημα τουλάχιστον διαρκεί η υγειονομική κρίση. Το Υπουργείο Υγείας σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε πολιτικές σκοπιμότητες που πέραν των άλλων συνεπειών προκαλούν και μεγάλη καχυποψία στην κοινή γνώμη.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί την επιτελική της ανικανότητα να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία εδώ και 8 μήνες.

Οφείλει να αντιληφθεί επιτέλους ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για τα όσα συμβαίνουν, αλλά η επιτελική της αδράνεια να παρέμβει έγκαιρα σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία. Οφείλει να αντιληφθεί ότι οι νεοφιλελεύθερες εμμονές της και τα ιδεολογήματα τύπου Πέτσα «πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ», κοστίζουν πλέον  ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε επιπλέον για τον Λευτέρη Αβραμάκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version