Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Λευτέρης Αβραμάκης: Όχι στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης κατέθεσε με τη συνυπογραφή 13 ακόμη Βουλευτών, ερώτηση στη Βουλή για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος και για την γενικότερη αποψίλωση των περιφερειακών Δήμων της Π.Ε. Σερρών από δημόσιες υπηρεσίες και τραπεζικά υποκαταστήματα.

Η τάση της αποψίλωσης των περιφερειακών Δήμων του Νομού Σερρών από δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες συνεχίζεται αδιάκοπα. Ένα ακόμη τραπεζικό υποκατάστημα, λοιπόν, οδεύει προς λουκέτο στον επαρχιακό Δήμο Αμφίπολης, το οποίο εξυπηρετεί περί τις 10.000 πολίτες.

Μάλιστα αποτελεί το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα στα όρια της επικράτειας του Δήμου αυτού, συνεπώς το κλείσιμο του αναμένεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη διεκπεραίωση των συναλλαγών των κατοίκων της περιοχής, οδηγώντας αδιαμφισβήτητα στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων αυτών.

Παρά τις κούφιες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της Κυβέρνησης και των τοπικών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της πλειοψηφίας η περιφέρεια του Νομού Σερρών γίνεται πλέον αφιλόξενη τόσο για τους νέους ανθρώπους, που ξεκινάνε τώρα τη ζωή τους επενδύοντας στην ενασχόληση με τη γεωργία, όσο και για τους γηραιότερους, που πλέον κυριαρχούν πληθυσμιακά στα χωριά των Σερρών.

Οι κάτοικοι τους μέρα με τη μέρα υποβαθμίζονται σε πολίτες χαμηλότερων κατηγοριών, ενώ απαξιώνεται και το ενεργό εκείνο κομμάτι του πληθυσμού που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική παραγωγή.

Επιπλέον, οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς στην εγκατάλειψη της επαρχίας και στην εγκατάστασή τους σε κάποιο αστικό κέντρο, αναγκάζοντάς τους στην αναζήτηση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής φέρνοντάς τους όμως αντιμέτωπους με τις βιοποριστικές δυσκολίες των μεγάλων πόλεων.

Αν θέλουμε, όμως, να μιλάμε για την επιστροφή της ανάπτυξης στον τόπο μας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανάγκη αναβάθμισης της περιφέρειας, των χωριών του Νομού μας, ώστε να καταστούν ξανά φιλόξενα στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Είναι αδύνατο έτσι να υπάρξει βιώσιμο αναπτυξιακό υπόδειγμα χωρίς την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την εκμετάλλευση των πλούσιων οικονομικών δυνατοτήτων που παρέχει.

Την ερώτηση του Λευτέρη Αβραμάκη συνυπογράφουν οι: Βαρδάκης Σωκράτης, Γιαννούλης Χρήστος, Ελευθεριάδου Τάνια, Μάλαμα Κυριακή, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μωραΐτης Θάνος, Πολάκης Παύλος, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Σπίρτζης Χρήστος, Τζάκρη Θεοδώρα, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φάμελλος Σωκράτης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version