Βασίλη όταν ο Κασσελάκης μιλάει για τον «πρωθυπουργό της νέας εποχής», μπας και εννοεί τον εαυτό του;

Λευτέρης Αβραμάκης: Προεκλογικό επίδομα κοροϊδίας μοιράζει στους συνταξιούχους η κυβέρνηση της ΝΔ

Μοιράσου το...

Με τον πληθωρισμό για έναν ακόμα μήνα να είναι σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο ιδίως σε ότι αφορά τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, την ακρίβεια να συνεχίζεται και την κυβέρνηση να επιμένει να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση του έκτακτου επιδόματος για τους συνταξιούχους που παρά τις διαβεβαιώσεις δεν είδαν καμία αύξηση στις συντάξεις τους. 

Το προεκλογικό αυτό έκτακτο και εφάπαξ επίδομα αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης 16 έως 25 ευρώ το μήνα τη στιγμή που οι αυξήσεις των τιμών επιβαρυνόμενες μόνο από τον ΦΠΑ αφαιρούν πολύ περισσότερα χρήματα καθημερινά από το σύνολο των καταναλωτών. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους ως ανίδεους πιστεύοντας ότι με την κατάλληλη επικοινωνιακή πολιτική μπορούν να τους χειραγωγήσουν. Θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι είναι περίπου δεδομένοι για το κόμμα τους και ότι δεν αντιλαμβάνονται την επιχείρηση παραπλάνησής τους. 

ZAXARIAS MPOURVANIS

Οι συνταξιούχοι που με πολιτική απόφαση της ΝΔ έχασαν τη 13η σύνταξη που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν πολύ καλά πόσα λεφτά έχασαν και πόσα λιγότερα τους δίνει ως αντιστάθμισμα η ΝΔ. Οι άνθρωποι αυτοί έχοντας εργαστεί για δεκαετίες και έχοντας προσφέρει στη χώρα και στην εθνική οικονομία δεν μπορούν να ξεγελαστούν από μια κυβέρνηση κηφήνων και γόνων που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο μήνας δεν βγαίνει. 

Οι συνταξιούχοι, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, δεν είναι επαίτες να περιμένουν τα ψίχουλα της κυβέρνησης για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Η αξιοπρέπεια του Έλληνα δεν εξαγοράζεται με ελάχιστες δεκάδες ευρώ.

Μόνη λύση αξιοπρέπειας και για τους συνταξιούχους παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος εγγυάται την αντιμετώπιση της ακρίβειας με μείωση των έμμεσων φόρων, την πάταξη της αισχροκέρδειας,  την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, τη μόνιμη επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί  η προσωπική διαφορά (η οποία όμως προβλέφθηκε για να γλυτώσουν περικοπές οι συνταξιούχοι), την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ και την κατάργηση του ΤΕΚΑ- του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που έχει παραδώσει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα.  

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version