Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Λευτέρης Αβραμάκης:Συνειδητή η επιλογή της ΝΔ να διατηρεί τους υπερβολικούς έμμεσους φόρους

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα προσπαθώντας να αντικρούσει το πρόγραμμα αντιμετώπισης της πληθωριστικής κρίσης και της αισχροκέρδειας στην Ελλάδα προέβη σε μια κυνική ομολογία σύμφωνα με το βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη.


Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση της ΝΔ να μειώσει τους έμμεσους φόρους και ειδικά το ΦΠΑ στα τρόφιμα και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στα καύσιμα διότι αυτές οι πολιτικές θα επιφέρουν μεγάλο κόστος στα δημόσια ταμεία.

Προσδιόρισε μάλιστα τις δημοσιονομικές απώλειες στο 1,5 δις ευρώ το χρόνο από τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα 2 δις ευρώ το χρόνο από τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στους κατώτερους συντελεστές που επιτρέπει η ΕΕ.


Τα δύο αυτά μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν άμεσα το σύνολο της οικονομίας και να ελαφρύνουν σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στοιχίζουν 3,5 δις € το χρόνο, η κυβέρνηση όμως επιμένει να αρνείται να υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

ΚΤΕΛ


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε άμεσα στον κ Μητσοτάκη ότι με βάσει τα στοιχεία που ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομικών, τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους υπερέβησαν περισσότερο από 5δις € τους στόχους της κυβέρνησης για το 2022.


Κατά συνέπεια αποδεικνύεται ότι δεν συντρέχει κανένας δημοσιονομικός κίνδυνος από την υιοθέτηση αυτών των έκτακτων μέτρων.

Αντίθετα δεδομένου ότι θα αυξηθεί άμεσα η αγοραστική δύναμη των πολιτών μπορεί με ασφάλεια να εκτιμηθεί ότι θα αυξηθεί η κατανάλωση και δεν θα χρειάζεται όλο και περισσότεροι καταναλωτές να κάνουν περικοπές ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.


Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ συνειδητά στηρίζει την αισχροκέρδεια των καρτέλ της ενέργειας, και των καυσίμων επιδοτώντας τον ακραίο τους πλουτισμό και υποστηρίζει τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πολλαπλασιάζουν τις πωλήσεις προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και με αυτές την κερδοφορία τους.


Ταυτόχρονα, για να αποτρέψει την κοινωνική έκρηξη και να επιδείξει την κατασκευασμένη «κοινωνική του ευαισθησία» διανέμει ψίχουλα με κουπόνια προκαλώντας όλο και περισσότερο την κοινή γνώμη που ενώ αποζητά αξιοπρέπεια είναι διαρκώς αναγκασμένη να αναζητά pass επιδοτήσεις για να ανταπεξέλθει στα έξοδά της καθημερινότητας.


Είναι σαφές λοιπόν ότι μόνο από την υπέρβαση των εσόδων στα κρατικά ταμεία από τους έμμεσους φόρους μπορούν να υιοθετηθούν μέτρα που να αντιστρέψουν άμεσα την ακρίβεια και να ανακουφίσουν τα νοικοκυριά.

Εάν σε αυτά τα χρήματα προσθέσουμε και τις υπερτιμολογήσεις που πληρώνει ο ελληνικός λαός για τις απευθείας αναθέσεις σε «κολλητούς» και golden boys της ΝΔ, αντιλαμβάνεται ο καθένας εύκολα ότι υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για μια άλλη οικονομική πολιτική που στηριζόμενη στη δικαιοσύνη θα επιτρέψει τη συνολική οικονομική ανάκαμψη της κοινωνίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την προοδευτική, κοστολογημένη και κοινωνικά δίκαιη οικονομική πολιτική που προτείνει θα δώσει τέλος στην αισχροκέρδεια, θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη και τα εισοδήματα των πολιτών, θα βοηθήσει συνολικά την κοινωνία να βγει από την κρίση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version