Βασίλη που έχει άδικο η Λιάνα που μα λέει πως περάσαμε από την Καπετάν Γιώτη στον Κάπτεν ...Αμέρικα;

Λευτέρης Αβραμάκης: Να προκηρυχθούν οι οργανικές θέσεις στις φυλακές Νιγρίτας με κριτήριο την εντοπιότητα

Μοιράσου το...

Την διαιώνιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας καταγγέλλει για πολλοστή φορά με ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με τη συνυπογραφή δέκα ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. 

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. Ερωτήσεων 22/11.10.20221, 4695/02.03.2021, 10327/01.10.2020 και 7584/22.06.2020), τίποτα δεν έχει αλλάξει για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί με τεράστια οργανικά κενά τόσο σε εξωτερικούς φρουρούς όσο και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Παραμένει ένα σωφρονιστικό κατάστημα που αν και λειτουργεί πέραν της δεκαετίας ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι οργανικές του θέσεις με κριτήριο την εντοπιότητα, ο αριθμός των υπαλλήλων σε αυτό βαίνει μειούμενος και τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενεί μόνιμα 150 με 200 υπεράριθμους κρατούμενους. 

Σε αντίθεση μάλιστα με το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νιγρίτας όπου η κυβέρνηση δεν φρόντισε να προκηρυχθούν οι οργανικές του θέσεις με κριτήριο την εντοπιότητα ώστε να προσληφθούν Σερραίοι, στο νεοσύστατο σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έχουν προκηρυχθεί στο σύνολό τους οι θέσεις που προβλέπονται με κριτήριο την εντοπιότητα. Η έναρξη λειτουργίας του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Δράμα αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του Καταστήματος στη Νιγρίτα, καθώς το νέο κατάστημα δεν γίνεται να λειτουργήσει μόνο με νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους και εύλογα θα ζητηθεί η μετακίνηση έμπειρων σωφρονιστικών υπαλλήλων και εξωτερικών φρουρών με καταγωγή ή μόνιμη διαμονή στο Νομό Δράμας για την κάλυψη των αναγκών. Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νιγρίτας υπηρετούν αρκετοί έμπειροι υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί που αναμένεται να μετακινηθούν χωρίς όμως να έχει εξασφαλιστεί η έγκαιρη αντικατάστασή τους. 

Parfait

Οι Βουλευτές ζητούν την προκήρυξη του συνόλου των οργανικών θέσεων που προβλέπονται για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας με κριτήριο την εντοπιότητα. Ακόμα απαιτούν την άμεση αποσυμφόρηση από κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο λιγότεροι υπάλληλοι από όσους προβλέπεται να φυλάσσουν περισσότερους κρατούμενους από όσους προβλέπεται. Τέλος ζητούν την άμεση αντικατάσταση του οχήματος μεταγωγών, τη διαμόρφωση κελιών κράτησης στα δικαστήρια Σερρών και την κατάλληλη διαμόρφωση των νοσοκομειακών κελιών στο Νοσοκομείο Σερρών ώστε να διευκολυνθεί η φύλαξη των ασθενών κρατουμένων. 

Την ερώτηση του Λευτέρη Αβραμάκη συνυπογράφουν οι: Αθανασίου Νάσος, Αλεξιάδης Τρύφων, Αυλωνίτης Αλέξανδρος , Δρίτσας Θεόδωρος, Καλαματιανός Διονύσης, Κασιμάτη Νίνα, Λάππας Σπύρος, Μάκρου Κώστας, Πούλου Γιώτα και  Χρηστίδου Ραλλία.

Λευτέρης Αβραμάκης: Λευκή πετσέτα στην ακρίβεια ρίχνει η κυβέρνηση της ΝΔ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

GOTSIKA
Exit mobile version