26/11/2022
9.5 C
Serres

Σύμφωνα με τον κ. Τερζή: 4 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

«4 ερωτήματα έθεσα στην 25η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 26 Οκτωβρίου.
1ο ερώτημα, προς την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 

Διατυπώθηκε για 2η συνεχή φορά σε Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε τον ακριβή αριθμό των ωφελούμενων παιδιών που εγγράφηκαν με voucher στις δομές Κ.Δ.Α.Π. της Επιχείρησης. Με δεδομένο πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός, τέθηκε το ερώτημα, πως θα καλυφθούν οι δαπάνες για τα πάγια λειτουργικά έξοδα, οι μισθολογικές και εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων και οι δαπάνες για εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό;
2ο ερώτημα , επίσης προς την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 

Αφορούσε το αιτιολογικό για το οποίο δε γίνεται ο απολογισμός της «Πολιτείας των Ευχών της περασμένης χρονιάς.
3ο ερώτημα, προς τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. 

Αφορούσε το χρονικό προσδιορισμό κατά τον οποίο θα γίνει η εκκαθάριση της συναυλίας με τον καλλιτέχνη – τραγουδιστή Αργυρό, στο Δημοτικό γήπεδο. 

Πόσο είναι το οικονομικό όφελος του Δήμου, σύμφωνα με το συμφωνητικό και τον κανονισμό παραχώρησης του χώρου;  
4ο ερώτημα, προς τον Αντιδήμαρχο Έργων.

Για πολλοστή φορά ερωτήθηκε, πότε θα γίνουν τα έργα υποδομής και η ασφαλτόστρωση της αρχής της οδού Κοραή, απέναντι από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ; 

Η πρώτη γραπτή δέσμευση του κ. Αντιδημάρχου, εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 και η δεύτερη προφορική, προσδιόριζε τις εργασίες, μαζί με την οδό «Μακεδονομάχων», στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

Ο Οκτώβριος πέρασε, μένουν άλλοι δύο μήνες!!!
Επίσης κατέθεσα γραπτό αίτημα προς τον κ. Δήμαρχο και το Πρόεδρο του Δ.Σ., για την παραλαβή των εκθέσεων και αντίστοιχων πορισμάτων, των πρόσφατων ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικού Ελέγχου, που διεξήχθησαν για τον Δήμο Σερρών και το Νομικό πρόσωπο, υπό την εποπτεία του Δήμου, με την επωνυμία Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ).  
Ψήφισα ΟΧΙ στις Αναμορφώσεις από το Νο 44 έως και 51, με το αιτιολογικό πως δεν είχε έρθει ακόμη η εγκριτική της 43ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού.
Ψήφισα ΟΧΙ στην έγκριση του Σχεδίου του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού (δημ. Περιόδου 2020 – 2023) με το αιτιολογικό πως αφορά ένα πολύ καθυστερημένο σχέδιο που ψηφίζουμε τέλη του 2022 ενώ αφορά Πρόγραμμα που ξεκινά από το 2020. 

Παράλληλα αποτελεί μια γενικόλογη έκθεση, παρόμοια της οποία μπορείς να βρεις και σε άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων.
Ψήφισα ΟΧΙ στη Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, μιας και έπρεπε να είχε προηγηθεί ή να είχε έρθει μαζί με την 43η τροποποίηση και τις Αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού των αντίστοιχων έργων, στην 24η δια περιφοράς κατεπείγουσα συνεδρίαση, μια εβδομάδα πριν.
Είπα ΟΧΙ στην τροποποίηση του καταστατικού του «Αυτοκινητοδρομίου» με το αιτιολογικό α) για το ότι αυτή γίνεται για να τοποθετηθεί συγκεκριμένο άτομο, (μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι, β) διότι στην παρούσα συγκυρία δεν είναι αυτό από το οποίο πάσχει η εταιρεία και γ) πως αυτό που περιμένω εδώ και τρία χρόνια είναι ο «Στρατηγικός Επενδυτής».  
Ψήφισα ΟΧΙ στην εκ νέου και άμεση τοποθέτηση του κ. Χρυσανθίδη, με την ιδιότητα του πολίτη αυτή τη φορά, στο Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. 

Θυμίζω πως είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τις 7 Σεπτεμβρίου και η παραίτησή του από τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. υποβλήθηκε στις 17 Οκτωβρίου. 40 ημέρες συμμετείχε στο Δ.Σ του και στη λήψη των αποφάσεων. Εγείρεται, κατά την άποψή μου, ηθικό ζήτημα, τόσο για τη συμμετοχή του στις αποφάσεις όσο και για την εκ νέου τοποθέτησή του στο Δ.Σ του Νομικού προσώπου, με την ιδιότητα του πολίτη. Η κατά το δοκούν επιλογή, από δισυπόστατες ιδιότητες, προσβάλουν το κύρος και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων.
Με την πρόσφατη ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης, για τον μη νόμιμο ορισμό του, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, τεκμαίρεται και ενισχύεται το ανωτέρω αιτιολογικό.»

Τάδε έφη ο Βασίλης Τερζής

Προφανώς και οι ερωτήσεις είναι εύλογες, αλλά γνωρίζοντας κάποιες από τις απαντήσεις έχω την αίσθηση πως πολύ γρήγορα θα …απαντηθούν!

Όσο για τις τοποθετήσεις, να υποθέσω πως είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και επίπονης προσπάθειας, έστω κι αν κάποιες είναι …καθυστερημένες;