Πώς θα σου φαινόταν το γλυκό σου να είχε λιγότερη ποσότητα ζάχαρης και να παραμένει το ίδιο γλυκό; Κάν’το με μπανάνα!
Ο πολτός της μπαίνει στην “καρδιά” ενός φρουτένιου καπ κέικ και εσύ πολλαπλασιάζεις τις φυτικές ίνες που λαμβάνεις.
Συστατικά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
1/2 φλιτζάνι κακάο
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 αβγά
1 κουτ. του γλυκού baking powder
1 κουτ. του γλυκού baking soda
1 φλιτζάνι λιωμένη φρέσκια μπανάνα
1 1/4 του φλιτζανιού γάλα 2%
1 1/2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουτ. του γλυκού βανίλια
1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το baking powder, τη baking soda, το κακάο και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ, χτυπάς το ελαιόλαδο με τα αβγά και τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτεις το γάλα και τη λιωμένη μπανάνα και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Ενώνεις τα δύο μείγματα και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα.
Γεμίζεις τις φόρμες, αφού τις στρώσεις με καραμελόχαρτα και τις τοποθετείς στο φούρνο.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
Τούρτα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο από τον Στέλιο Παρλιάρο