Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Για τη διαδρομή πηγές Μπατανίων – Δεξαμενή Φέλη: Κατασκευή νέου αγωγού από τη ΔΕΥΑΣ

Υπογράφηκε τη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, από τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον ανάδοχο, η σύμβαση του έργου «Κατασκευή νέου τμήματος αγωγού, στη διαδρομή πηγές Μπατανίων – Δεξαμενή Φέλη» προϋπολογισμού 1.761.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, στο οποίο επετεύχθη έκπτωση 24,72%.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ.Χαλκιόπουλος, επεσήμανε πως με το συγκεκριμένο έργο επιλύονται χρόνια προβλήματα ύδρευσης, τα οποία είχαν να κάνουν με διαρροές λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου αγωγού, ενώ πλέον εξαφανίζεται και ο αμίαντος και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη, θα αντικατασταθούν πλήρως όλες οι σωλήνες αμιάντου, ενώ εξασφαλίζεται η συνεχής υδροδότηση της πόλης Σερρών. 

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ είπε πως θα εξοικονομηθεί ενέργεια, καθώς δεν θα χρησιμοποιείται ρεύμα για την μετακίνηση του νερού, αλλά αυτό θα γίνεται με την βαρύτητα λόγω υψομέτρου και θα επιλυθούν τα  προβλήματα πίεσης. 

Ο κ.Χαλκιόπουλος αναφέρθηκε ότι είναι σε εξέλιξη η μετατόπιση των αγωγών στον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων και ένα έργο του οποίου η σύμβαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά τον πυρήνα Καλών Δένδρων – Χριστός. 

Ήδη, υλοποιούνται έργα αξίας 28 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για πάνω από 40 εκ. Όλα αυτά τα έργα είναι έργα υποδομής, που θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού αλλά και θα εξοικονομήσουν ενέργεια. 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Σαφαρίκα και την Τεχνική Υπηρεσία με τον Διευθυντή της κ.Σπύρου, για την εργώδη προσπάθεια υποβολής των μελετών μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, τον Αντιπρόεδρο Γερμανό Καμελίδη και όλο το διοικητικό συμβούλιο για την άριστη συνεργασία. 

Στο νέο διυλιστήριο στον Αϊ – Γιάννη πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version