90 ΛΕΠΤΑ: Η συγκινητική ταινία μικρού μήκους- Ένας Ύμνος στη Ζωή

Η ταινία μικρού μήκους “90 ΛΕΠΤΑ” αποτελεί μια ταινία ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών που δημιούργησε το Χάρισε Ζωή Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Choose Life.

Στηριγμένη σε μια αλληγορία που μας κάνει συμμέτοχους στο δράμα και στην χαρά των πρωταγωνιστών.

Ο ασθενής (Σαλταμπάσης) καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου βιώνει έναν παράλληλο αγώνα, τον αγώνα του για ζωή και ταυτόχρονα τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος για την πρόκριση.

Μέσα από αυτά τα εναλλασσόμενα πλάνα γινόμαστε μάρτυρες μιας πορείας συναισθημάτων που από το ναδίρ καταδίκης φτάνει στο ζενίθ της λύτρωσης όταν ο ποδοσφαιριστής Μόρας, σε μια σκηνή μέσα μας μετατρέπει σε ήρωες του αγώνα για ζωή.

Η Ντανιέλα Δαμιανίδου, δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους μας εξηγεί «Οι δυσκολίες της εποχής κατάφεραν να γιγαντώσουν την αξία αυτής της ταινίας που αποτελεί παράκληση αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους
που βιώνουν την αγωνία στον δικό τους μοναχικό αγώνα.

Για αυτό το μήνυμα του «Χάρισε Ζωή» πρέπει να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα, είναι σημαντικό, σε μια στιγμή μέσα μπορούμε να προσφέρουμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Αρκεί να το επιλέξουμε.»

Μια ταινία – αλληγορία, που μας κάνει συμμέτοχους στο δράμα και στη χαρά όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη λευχαιμία και στα αιματολογικά νοσήματα.

Διαβάστε επίσης για τον μικρό αρουραίο που έγινε ήρωας: