10 κρυφά χαρακτηριστικά σε καθημερινά αντικείμενα, που δεν γνωρίζαμε τη χρήση τους

Υπάρχουν πολλά κρυφά χαρακτηριστικά των αντικειμένων που ενώ τα χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν ξέρουμε τον λόγο ύπαρξής τους.

Πράγματα όπως το άνοιγμα στην κορυφή από τα καπάκια του στυλό να φαίνονται φυσιολογικά, αλλά έχουν συγκεκριμένο λόγω που κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο.

Εδώ σας παρουσιάζουμε την χρηστικότητα από τα 10 λιγότερο γνωστά χαρακτηριστικά κάποιων πολύ γνωστών και καθημερινών αντικειμένων.

1. Η τρύπα στον νιπτήρα

Όλοι έχουμε τουλάχιστον μία από αυτές στους νιπτήρες του σπιτιού μας, και μπορεί να σκεφτόμαστε ότι είναι άχρηστες, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Ο πρώτος είναι η πρόληψη πλημμύρας και ο δεύτερος είναι η κυκλοφορία του αέρα.

2. Ραβδώσεις στις οδοντογλειφίδες

Κάποιες οδοντογλυφίδες έχουν μικρές αυλακώσεις στο σημείο που τις πιάνουμε. Αλλά δεν βρίσκονται εκεί μόνο για διακοσμητικούς λόγους. Ο πραγματικός τους σκοπός εξυπηρετεί ως «πιαστράκι» για μια χρησιμοποιημένη οδοντογλυφίδα. Μπορείς να την σπάσεις και να αφήσεις το χρησιμοποιημένο κομμάτι πάνω στην ράβδωση για μην ακουμπάει το τραπέζι.

3. Γυναικεία Ποδήλατα

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι ο χαμηλωμένος σκελετός είναι για πιο κοντές γυναίκες αλλά στην πραγματικότητα χρησιμεύει σε περισσότερα πράγματα. Οι χαμηλωμένοι σκελετοί ποδηλάτων σχεδιάστηκαν ειδικά για γυναίκες που φοράνε φούστες και φορέματα, καθώς τα φορούσαν συνέχεια οι γυναίκες τις προηγούμενες δεκαετίες.

4. Συρτάρι ηλεκτρικής κουζίνας

Πολλοί από εμάς μπορεί να τοποθετούμε πράγματα όπως τηγάνια ή ταψιά στο συρτάρι που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κουζίνας, και σε κάποιες περιστάσεις αυτός είναι και ο μοναδικός τους σκοπός- ένα συρτάρι αποθήκευσης. Αλλά για πολλές ηλεκτρικές κουζίνες είναι φτιαγμένο για να διατηρήσει το φαγητό ζεστό πριν το καταναλώσετε.

5. Το τετράγωνο στην τσάντα πλάτης

Αυτά τα τετράγωνα μπαλώματα στις τσάντες ονομάζονται “ρουθούνια γουρουνιού». Αρχικά, μπορείς να διαπεράσεις ένα σκοινί μέσα από αυτά ή να δέσεις ένα γρανάζι όταν κάνεις πεζοπορία. Σήμερα, οι εταιρείες έχουν δώσει αυτά τα ρουθούνια γουρουνιού σε διάφορες τσάντα για να προσδώσουν περισσότερο στυλ και πιο vintage look.

6. Ξύλινη κρεμάστρα

Η ξύλινη κρεμάστρα δεν χρησιμοποιείται μόνο για λόγους αισθητικής και επειδή έχουν ωραία μυρωδιά, ειδικά σε σχέση με τις πλαστικές ή μεταλλικές κρεμάστρες. Έχουν μια πολύ σημαντική χρησιμότητα, έχουν την ικανότητα να αποκρούουν τους σκόρους και άλλα έντομα χάρις στο ξύλο.

7. Προεξοχές στα πλήκτρα “F” και “J”.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια έχουν αυτές τις μικρές προεξοχές στα πλήκτρα F και J, και χρησιμεύουν στο να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε την τοποθεσία των πλήκτρων, επιτρέποντας μας να πληκτρολογούμε χωρίς να χρειάζεται να κοιτάμε διαρκώς το πληκτρολόγια

8. Θηλιές στις μπότες

Οι θηλιές στο πίσω μέρος της μπότας δεν είναι απλά για στυλ ή για να μας βοηθήσουν να βάλουμε τα παπούτσια μας. Μπορείς επίσης να τα κρεμάσεις από αυτό το σημείο όταν χρειάζεται να στεγνώσουν ή να περάσεις τα κορδόνια σου μέσα από αυτές για να δέσεις τις μπότες στους αστραγάλους σου, πράγμα πολύ χρήσιμο στην πεζοπορία.

9. Σφυρίχτρες στις τσάντες πλάτες

Πολλές τσάντες πλάτης, κυρίως αυτές που είναι φτιαγμένες για να χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες ή πεζοπορίες έχουν σφυρίχτρες και αποτελούν κομμάτι του λουριού που δένει στο στήθος. Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες όταν βρεθείς σε δύσκολη θέση ή όταν χρειάζεσαι την προσοχή κάποιου ή την βοήθειά του για να έρθει να σε σώσει. Κοίτα για τα μικρά σύμβολα που παριστάνουν το φύσημα του αέρα.

10. Λωρίδες δρόμου με ραβδώσεις

Αυτά τα μικρά εξογκώματα σε κάποιους δρόμους ή εθνικές οδούς βρίσκονται εκεί για καλό σκοπό. Είναι γνωστά και ως «λωρίδες ύπνου» και είναι ένα χαρακτηριστικό οδικής ασφάλειας που ξυπνάει τους οδηγούς από τον ενδεχόμενο κίνδυνο με μια δόνηση και θόρυβο. Μπορεί να εφαρμοστούν κατά μήκος της διεύθυνσης ενός δρόμου ή στις άκρες ή στο κέντρο αφυπνίζοντας τους οδηγούς όταν διαπερνούν τα όρια της γραμμής τους.