Όταν ο Bill Gates προειδοποιούσε για τον κορονοϊό πριν από 5 χρόνια

Η προφητική ομιλία του που επιβεβαιώνεται λέξη προς λέξη

εν ξέρουμε αν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά αυτή η ομιλία του από το 2015 είναι σοκαριστικά επίκαιρη, σχεδόν περιέγραψε αυτό που ζούμε σήμερα, μόνο το όνομα του ιού δεν είχε βρει.

Ο άνθρωπος που πρόσφατα δώρισε 50 εκατομμύρια δολάρια για τη μάχη κατά του κορονοϊού, είχε προειδοποιήσει ότι ο μεγαλύτερος μας φόβος θα έπρεπε να είναι τα μικρόβια, το πόσο απροετοίμαστοι είμαστε απέναντί τους και όχι τα πυρηνικά όπλα. Τρομακτικό;

Αν κάτι σκοτώσει περισσότερο από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους είναι πιθανότερο να είναι ένας ιός

“Αν κάτι σκοτώσει περισσότερο από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες, είναι πιθανότερο να είναι ένας ιός παρά κάποιος πόλεμος”, είχε πει σε ομιλία στο Ted Talk πριν από πέντε χρόνια o Bill Gates.

“Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία”, είχε δηλώσει προφητικά, τονίζοντας παράλληλα ότι ο πλανήτης επενδύει πολύ λίγα στην προετοιμασία του απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο.

Απ’ την άλλη μεριά όμως, ο Gates εξήγησε και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουμε, ποια είναι τα “όπλα” που θα πρέπει να προτάξουμε απέναντι σε μία τέτοια απειλή.

Τι θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε καλύτερα. Και προφανώς ανέφερε την επιστήμη και την τεχνολογία.

Και επειδή κατάλαβε ως επιχειρηματίας που θα πήγαινε το μυαλό των υπόλοιπων επιχειρηματιών, έκλεισε μιλώντας για χρήματα, για το budget που θα χρειαστεί.

“Προφανώς, τους λέει μέσες άκρες, και δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα κοστίσει, αλλά σίγουρα θα είναι ένα πολύ λογικό πόσο και σίγουρα πολύ μικρότερο από τα τρισεκατομμύρια που θα χάσει η παγκόσμια οικονομία αν μας βρει να πετάμε χαρταετό”.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here