Δείτε τι γίνεται πραγματικά με τα σκουπίδια που ανακυκλώνεις

Και τι δεν πρέπει να κάνεις

Όλοι ξέρουμε τους μπλε κάδους ανακύκλωσης όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται πραγματικά τα «πετάξουμε» στον κάδο και μετά.

Αφού απομακρυνθούν τα υλικά από τους κάδους, ταξινομούνται μέσω ενός συστήματος αυτοματισμού που περιλαμβάνει μεταφορικούς ιμάντες, μαγνήτες και κάμερες. Μόλις συγκεντρωθεί αρκετό από ένα υλικό, συμπιέζεται σε μπλοκ των 400 έως 600 κιλών και πωλούνται σε εταιρείες τρίτων. Οι αγοραστές λαμβάνουν την πρώτη ύλη την καθαρίζουν την επεξεργάζονται και την μετατρέπουν σε κάτι νέο.

Όμως ακόμα και το 2019 υπάρχουν πολλά προβλήματα με την ανακύκλωση ακόμα και σε κράτη, όπως στις ΗΠΑ, με μεγαλύτερη παράδοση και μεγάλες μονάδες επεξεργασίας. Σύμφωνα με την EPA, περίπου το 75% των αποβλήτων μας είναι ανακυκλώσιμο, όμως τα ποσοστά ανακύκλωσης κινούνται μόλις στο 34%.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι παγκοσμίως οι άνθρωποι τοποθετούν σκουπίδια στο δοχείο ανακύκλωσης, ελπίζοντας ότι μπορούν να ανακυκλωθούν. Έτσι περίπου το 25% των υλικών που λαμβάνουν οι μονάδες επεξεργασίας είναι μολυσμένα ή μη ανακυκλώσιμα. Ένα από τα πιο δημοφιλή μη ανακυκλώσιμα προϊόντα που οι άνθρωποι πετάνε στον κάδο ανακύκλωσης είναι οι πλαστικές σακούλες. Επειδή είναι πλαστικό χαμηλής ποιότητας, οι πλαστικές σακούλες είναι να ανακυκλωθούν και ακόμα πιο δύσκολο να μεταπωληθούν. Για αυτόν ακριβός το λόγο προωθούνται παγκοσμίως οι επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες.

Δείτε το video με όλη την διαδικασία ανακύκλωσης:

https://rumble.com/v73i8p-heres-what-happens-to-your-recycling.html

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here