Έλον Μασκ: 146.000 παραγγελίες για το Cybertruck παρά τα… σπασμένα παράθυρα στην παρουσίαση

Έλον Μασκ: 146.000 παραγγελίες για το Cybertruck παρά τα… σπασμένα παράθυρα στην παρουσίαση 

Μπορεί η παρουσίαση του Cybertruck της Tesla να μην πήγε και τόσο καλά αφού τα… άθραυστα παράθυρα ράγισαν στην επίδειξη, ωστόσο ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως χιλιάδες έσπευσαν να το παραγγείλουν.

Ο επικεφαλής της Tesla, με ανάρτησή του στο Twitter, αποκάλυψε πως υπάρχουν μέχρι στιγμής 146.000 παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό όχημα της Tesla, με το 42% των ενδιαφερομένων να επιλέγουν το μοντέλο διπλού κινητήρα, 41% εκείνο του τριπλού κινητήρα και 17% εκείνο του μονού κινητήρα.

Ο Μασκ πρόσθεσε μάλιστα σε επόμενη ανάρτηση ότι οι παραπάνω παραγγελίες έγιναν χωρίς τη βοήθεια διαφήμισης ή άλλων προωθητικών ενεργειών.

Σύμφωνα με τον Guardian, για την παραγγελία του οχήματος χρειάζονται 100 δολάρια, ποσό το οποίο η Tesla επιστρέφει σε περίπτωση ακύρωσης.

Η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει το 2021, σύμφωνα με την Tesla, και η τιμή του θα ξεκινά από τα 39.900 δολάρια.

Τα… σπασμένα παράθυρα 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης το αμάξωμα είχε αντέξει χτυπήματα με βαριοπούλα αλλά, όταν ήρθε η ώρα ο ιδρυτής και CEO της Tesla να δείξει στην πράξη την προστασία που προσφέρουν τα παράθυρα του Cybertruck, αυτά κατέρρευσαν.

Ένας συνεργάτης του ανέλαβε να πετάξει μια ατσάλινη σφαίρα στο παράθυρο του οδηγού και, όταν το έκανε, αυτό έσπασε.

Την αμηχανία αυτής της εξέλιξης ακολούθησε η λύση να ρίξουν τη σφαίρα και στο πίσω αριστερό παράθυρο, το οποίο επίσης έσπασε.

Την αμηχανία διαδέχτηκαν κάποια γέλια από το κοινό και ο Μασκ, προσπαθώντας μάλλον αποτυχημένα να σώσει τη χαμένη παρτίδα μιας κατά τα άλλα εντυπωσιακής παρουσίασης, ανάφερε ότι «τουλάχιστον δεν πέρασαν μέσα (στο χώρο των επιβατών)».

Όσον αφορά το προκείμενο, δηλαδή το Cybertruck,  το προφανές είναι ότι δεν μοιάζει με κανένα άλλο pick up της αγοράς, ποντάροντας όλη του την εμπορική επιτυχία σε αυτό. Δηλαδή στη φουτουριστική του αισθητική.

Οι προδιαγραφές του επίσης είναι εντυπωσιακές.

Το μήκος, φτάνει στα 5.885 χιλιοστά, το πλάτος στα 2.027 χιλιοστά και το ύψος του στα 1.905 χιλιοστά.

Στην κορυφαία του έκδοση με τους τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, το Cybertruck μπορεί να επιταχύνει από στάση, έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον Μασκ, έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Εκτός από αυτή την έκδοση, θα είναι διαθέσιμες ακόμη δύο, μια πισωκίνητη με έναν κινητήρα, αυτονομία 400+ χιλιόμετρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και μια τετρακίνητη με 480+ χιλιόμετρα αυτονομίας και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Η ανάρτησή του θα είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη σε σκληρότητα αλλά και ύψος, με 40 (!!) εκατοστά απόσταση από το έδαφος στην πιο ακραία εκτός δρόμου ρύθμισή της.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα κυριότερα σημεία της αποκάλυψης του νέου Tesla Cubertruck, ενώ η στιγμή που σημάδεψε αρνητικά την όλη εξέλιξη της παρουσίασης βρίσκεται στο χρονικό σημείο των 07:30 λεπτών.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here